Moje storczyki-Karnova

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje storczyki-Karnova

Post »

Też Mnie to cieszy ;:138 i to będzie kwitł w tym samym miejscy co wcześniej co Mnie bardzo dziwi ( bo czytałam gdzieś że, nie rosną pędy dwa razy w tym samym miejscu ;:oj ) Co do statywu upatrzył sobie i myślę że, na dniach i będzie go miał obiecałam więc słowa dotrzymam ;:168
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Mnie to tez szokuje ,ze drugi raz na tym samym przyroscie zakwitnie.Ty sie kochana zacznij dendrobiami na serio zajmowac ,bo nie dosc ,ze piekne to widze ,ze moglabys swietnie sobie z nimi poradzic.Super ,ze bedzie statyw ,fotki beda jeszcze piekniejsze(jeśli to w ogole mozliwe....
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Kasieńko dziękuję za mile słowa ;:168 Fotograf ;:131 jak usłyszał Twoje słowa i ;:196 dla Ciebie
Co do dendrobiów powiem Ci że coraz więcej ich mam i chyba zacznę się bardziej z nimi przyjaźnić :heja
A tak a propo właśnie Mój Fotograf robi inspekcje w "chwaścikach" ;:224
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
actus
1000p
1000p

Post »

Zaraz pewnie cos odkryje i znowu foteczki beda! ;:138 Jakie jeszcze dendrobia zakupilas?
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Hmmm żadnych nowości dendrobiowych nie mam chociaż znalazłam w OG dwa okazy które Mnie kuszą ale najpierw lektura potem zakupy. Zresztą zrobiłam właśnie u Nich zakupy (pochwalę sie jak dotrą ;:224 ) i spełniłam moje ciche marzonko.
Fotograf właśnie szykuje się do sesji więc coś dziś jeszcze dodam ;:172
Moje storczyki - Karnova
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przejrzałam na szybko Twój wątek, choc nie cały :oops: piękne masz dendrobia i podziwiam ze tak fajnie się z nimi dogadujesz, u mnie nie rosną :( CZekam niecierpliwie na zdjęcia nowości, fajnie że udało Ci się spełnić jedno ze swoich marzeń, to bardzo cieszy :)
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43

Post »

Super,dendrobium z tego samego miejsca będzie kwitło.. ;:oj Jaki kolorek ? ;:224
Pozdrawiam Mariusz3357
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

kasia74 dziękuję za miłe słowa ;:196 Co do dogadywania się nie jest źle, a może tak rosną bo nie poświęcam im zbytnio czasu ;:224 A co do Twoich kwiaty masz piękne więc myślę że to kwestia czasu i będzie ;:333 CO do marzonka też się cieszę i mam nadzieję że, jak paczka przyjdzie nie rozczaruje się ;:218

Mariusz3357 też byłam w szoku i co najlepsze w obydwu pseudobulw tak wychodzi :tan

Wczoraj przy porządkowaniu Moich "chwaścików" Mój Fotograf wypatrzył na innym dendrobium również pędy i to dwa z jednego miejsca ;:oj (później postaram się dodać zdjęcia co by nie być gołosłowną ;:218 )
Moje storczyki - Karnova
actus
1000p
1000p

Post »

Wiki a co Ty im robisz ze Ci drugi raz kwitna ;:oj ;:oj ;:oj .A zdjecia to wczoraj mialy byc ;:14 ;:14 ;:306
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Kasieńko nie bij ;:145 wiem ale juz późno było i za nic nie chciało wyjść na zdj że są dwa pędy w jednym miejscy więc dzisiaj go ładnie po proszę i wstawię ;:131 A ze drugi raz kwitnie nie mam pojęcia może to brak zbytniej opieki je tak motywuje :;230

Mariusz3357 zapomniałam dodać że, top dendrobium jest jagodowe ( tak mi się u Henryka spodobało że, jak Mój go wypatrzył od razu go zakupiliśmy :wink: )
Moje storczyki - Karnova
actus
1000p
1000p

Post »

Ja tez mam jagodowe ,takie jak Ty i tez sie nim nie zajmuje ,co nie znaczy ze chce kwitnac ;:306
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Hehe ale powiem Ci że, moje to i tak uparte dwa razy puszczał z boku nowe pseudobulwy i nie utrzymały sie więc chyba bardzo chce Mnie uszczęśliwić i kwitnąć, mam taka nadzieję ;:224 A co do Twojego uparta bestia :;230 może postrasz go jakoś i to go zmotywuje ;:224
Moje storczyki - Karnova
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Wiesz, ja też wychodzę z założenia że nie ma co przesadzać ze zbytnią troskliwością jeśli chodzi o pielęgnację storczyków. Moje też są często zaniedbywane, a wszystko przez chroniczny brak czasu, ale jak widać wcale im to nie przeszkadza i ładnie rosną i kwitną :heja
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

kasia74 Dokładnie bo im bardziej chuchamy tym często gorzej dla naszych kwiatków . Ale do takich decyzji musimy chyba dorosnąć ;:306
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Obiecane zdjęcie ( przyjrzyjcie się uważnie ).

Obrazek

Pozdrawiam, jeszcze dziś coś dodam ;:303
Moje storczyki - Karnova
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”