Sukulenty raflezji cz.2
- raflezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sukulenty raflezji cz.2
Mateusz, nie wiem. Bo to kundelek marketowy, tylko że ładny z tym "dzieckiem" na środku.
Ale bardzo podobny do N. scopa.
Ale bardzo podobny do N. scopa.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- przemo1413
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Wszystko pięknie kwitnie a ten noto też mi przypomina N.scopa 

- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniałe Ceropegie. Napatrzeć się nie mogę.
Kaktuski super. A na Coryphante nie narzekaj bo ma wprost cudny kwiat.
Kaktuski super. A na Coryphante nie narzekaj bo ma wprost cudny kwiat.
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Tak dawno mnie nie było, a tu takie widoki

- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Witaj, Iwonko.
Bardzo, bardzo długo zastanawiałam się, co by tu oryginalnego napisać, gdyż szalenie nie lubię się powtarzać, ale nie mogłam przejść obojętnie obok Twojego wątku. Ze wstydem przyznam, że nie przejrzałam pozostałych, ale to jest do nadrobienia na jesienne wieczory. Masz przecudowne rośliny - ale to mówi każdy. Zdjęcia piękne - ukazują to, co chcesz pokazać - to też każdy mówi. Uważam jednak, że miłych słów nigdy nie za dużo, więc nie będąc oryginalna, powtórzę wszystko, co mówili już inni. Naprawdę dziękuję Ci za ten wątek, a resztę przejrzę jako domyślam się - cudowną lekturę - w jesienne wieczory. Pozdrawiam Cię serdecznie!
Bardzo, bardzo długo zastanawiałam się, co by tu oryginalnego napisać, gdyż szalenie nie lubię się powtarzać, ale nie mogłam przejść obojętnie obok Twojego wątku. Ze wstydem przyznam, że nie przejrzałam pozostałych, ale to jest do nadrobienia na jesienne wieczory. Masz przecudowne rośliny - ale to mówi każdy. Zdjęcia piękne - ukazują to, co chcesz pokazać - to też każdy mówi. Uważam jednak, że miłych słów nigdy nie za dużo, więc nie będąc oryginalna, powtórzę wszystko, co mówili już inni. Naprawdę dziękuję Ci za ten wątek, a resztę przejrzę jako domyślam się - cudowną lekturę - w jesienne wieczory. Pozdrawiam Cię serdecznie!
- raflezja
Przemku, Kasiu, Paulinko i Żanetko!
Dziękuję za wizytę i miłe słowa.
Żaneta!
Cieszę się, że zajrzałaś i napisałaś tak ciepło, że...aż się zawstydziłam.
Rośliny to moja pasja, podobnie jak Twoja i staram się jak mogę aby je utrzymać w dobrej kondycji i odpowiednio przedstawić. Raz wychodzi to lepiej, innym razem gorzej. W tym sezonie jakoś kaktusy się nie popisały. Kwitną ciągle te same, a te, na które liczyłam już nie zakwitną. Trudno taki los...
aktualne kwitnienia

Turbinikarpusy zakwitły razem, ale nie wszystkie, które mam.

I Lobivia arachnacantha, którą właśnie podzieliłam.

I sukulenty dla urozmaicenia

Dziękuję za wizytę i miłe słowa.
Żaneta!
Cieszę się, że zajrzałaś i napisałaś tak ciepło, że...aż się zawstydziłam.
Rośliny to moja pasja, podobnie jak Twoja i staram się jak mogę aby je utrzymać w dobrej kondycji i odpowiednio przedstawić. Raz wychodzi to lepiej, innym razem gorzej. W tym sezonie jakoś kaktusy się nie popisały. Kwitną ciągle te same, a te, na które liczyłam już nie zakwitną. Trudno taki los...
aktualne kwitnienia
Turbinikarpusy zakwitły razem, ale nie wszystkie, które mam.

I Lobivia arachnacantha, którą właśnie podzieliłam.

I sukulenty dla urozmaicenia
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- piasek pustyni
Miło mi, że po raz pierwszy mogę zachwycić się tym pięknem zaraz o pokazaniu. Mam wrażenie, że patrzę na kwiaty w naturze. Piękne 

- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
Piękne rośliny ( wszystkie ),piękne na nich kwiaty i wszystko tak pięknie pokazane.
Brawo Iwonko.
Brawo Iwonko.
- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
Piekne kaktusy i ich kwiaty.
Sukulenty jak zwykle urocze i na dodatek wszystko śliczne pokazane
Sukulenty jak zwykle urocze i na dodatek wszystko śliczne pokazane

Iwonko,
jak zawsze wszystkie rośliny piękne i oryginalne..
Ale mam ogromny sentyment do Twoich sukulentów...
Misa prezentuje się doskonale!
jak zawsze wszystkie rośliny piękne i oryginalne..
Ale mam ogromny sentyment do Twoich sukulentów...
Misa prezentuje się doskonale!
- piasek pustyni
Iwonko, czy w tej misie - cudownej zresztą, rewelacyjna kompozycja - to wysokie to jest Kalanchoe delagoensis (tubiflora)? To takie wysokie urośnie, czy to "wiekowa" roślinka?
Że płodna, to wiem, ale jak rośnie?

- raflezja
Tak, to ono.
W misie jest posadzone młode. Jeśli ma dobre warunki i pozwolić mu rosnąć, to dobije do około 50 cm. Kiedyś miałam takie wielkie.
Jeśli tylko sobie życzysz cokolwiek, to pytaj na pw. Ale raczej po moim przyjeździe, około 15-go września.
W misie jest posadzone młode. Jeśli ma dobre warunki i pozwolić mu rosnąć, to dobije do około 50 cm. Kiedyś miałam takie wielkie.
Jeśli tylko sobie życzysz cokolwiek, to pytaj na pw. Ale raczej po moim przyjeździe, około 15-go września.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- piasek pustyni
Dzięki za odpowiedź. Nie, to tylko chciałam wiedzieć, resztę Twoich cudownych roślin w kilku słowach "obgadałyśmy" z Olą u mnie
Odpoczywaj i miłego urlopu, dziękuję za miły kontakt!

Odpoczywaj i miłego urlopu, dziękuję za miły kontakt!
- piasek pustyni
Iwonko - obiecałam sobie lekturę Twoich wątków na długie, jesienne wieczory, ale sięgnęłam po tę lekturę wcześniej. Legendarny placyk z sukulentami widziałam już wcześniej gdzieś na forum, przeglądałam z pewnością Twoje "krasulki". Nie sposób nie zauważyć Twoich roślin, gdy sięgałam tutaj jeszcze anonimowo po rady i zalecenia, a bieżący wątek jest genialnym podsumowaniem całości poprzedniego. Nie przejrzałam jeszcze całego wątku ogrodowego, ale uśmiałam się jak powiedziałaś, że polskich nazw roślin dopiero się uczysz.
No tak, uczyłam się łaciny dość długo, ale zdecydowanie łatwiej mi zapamiętać jednak najpierw nazwy polskie - choć oczywiście nie w każdym przypadku.
W każdym razie Twoja kolekcja to skarb. Cóż mogę dodać więcej, gdy inni wyczerpali już zapas pochwał (albo ja mam zbyt ubogi zakres słów
). Chciałabym zobaczyć, jak się mają Twoje kwiatki po powrocie z urlopu i wierzę, że masz wiele cudowności do pokazania. Czekam więc z niecierpliwością i pozdrawiam bardzo serdecznie!

W każdym razie Twoja kolekcja to skarb. Cóż mogę dodać więcej, gdy inni wyczerpali już zapas pochwał (albo ja mam zbyt ubogi zakres słów

Nie wiem jak to się stało, że przegapiłam takie kwitnienia Turbinikarpusy śliczne, Lobivia arachnacantha cudna, misa z sukulentamie rewelacyjna 

Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty