Załapałam się na pierwszą stronę Pięknie zaczęłaś - słoneczniki bardzo dobrze działają na nastrój. O hortensjach nie wspomnę, bo są tak piękne, że słów brak
Pozdrawiam Dorota
Belfedor Witam jako pierwszego i pierwszy raz będącego na mojej działeczce - furtka zawsze otwarta - zapraszam częściej
Dziękuję w imieniu kwiatów i Hortensji Andrzejku Również Ciebie witam serdecznie zapraszam i dziękuję . Michale Mnie też to zdjęcie się podoba - dziękuję .
Pozdrawiam Bożenko Witam i bardzo dziękuje w imieniu Hortensji Kasiu Cieszę się że podążasz za mną Krystianie Witam , dziękuje i zapraszam ponownie . Dorotko Bardzo się cieszę z Twojej wizyty
Dziękuje za miłe słowa i zapraszam ponownie
Kłosowiec fenkułowy (anyżowy)osiąga wysokość 60-120 cm potrzebny do suszenia.
Cała roślina pachnie anyżem .
Jest surowcem zielarskim. Liście i łodygi, zarówno świeże jak i suszone, można wykorzystać na herbatę lub do produkcji likierów i nalewek.
Spośród kłosowców jest to gatunek najbardziej zimotrwały i siewki się zdarzają też.
Świetny na kwiat cięty ale szkoda mi go ciąć do wazonu bo bardzo miododajne kwiaty więc oblegany jest przez pszczoły i inne owady.
i taki
Agastache foeniculum 'Golden Jubilee' (Kłosowiec) o złocistych liściach.
Tereniu!...i ja dobrnęłam do nowego wąteczku!
Czytałam u Iwonki,ze interesuje Cię miechunka....gdy będę wysyłała roślinki...dołożę. Myślę,ze teraz dotrą nienaruszone!
Pozdrawiam serdecznie!
Bogusiu :oops:Przepraszam
Miechunkę mam tą zwykła a Iwonka pisała o jakieś innej , ja taką posiałam ale potem wyrwałam bo myślałam że to ta moja się mi wysiała .
zobacz
Elu Witaj Chyba o czymś zapomniałaś
Dziękuję za bardzo miłe słowa