Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No,no - nie bądź taki skromny. Dokładnie sobie obejrzałam obydwa Twoje ogrody i balkon. Jest czym oko ucieszyć. Skoro lubisz cieniolubne to coś wybrałam z archiwum... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Olga00
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 19:02

Post »

Witaj Izo. Jak to dobrze, że marzenia się spełniają. Leśna rabatka jest piękna inna niż wszystkie. Liliowce oczywiście też są śliczne. Pozdrawiam Olga.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pięknie tutaj u Ciebie- jeszcze dużo pracy przed tobą ale już ogród nabiera charakteru :) :) :) a nie zastanawiaj się co zrobić by się pozbyć starego basenu tylko co zrobiuć by dało się z niego korzystać i użytkować go... bo czyż nie jest przyyjemne w upalne dni poplumkać się troche w wodzie ???
pozdrawiam, Karol
moje wątki
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Oooo, ślicznie dziękuję za dodatkowe fotki! Tylko czekać, aż się wszystko porozrasta i pięknie zakwitnie!
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Witaj Izuniu.Wpadłam z rewizytą do Ciebie.Marzenia jak widać się spełniają. Twój ogród jest tego przykładem.Zazdroszczę ( oczywiście pozytywnie) dużych drzew , czego u mnie tak bardzo brakuje.Leśna rabatka jest extra - hosty będą miały idealne warunki.
Jeśli pozwolisz,wpadnę tu jeszcze.
Pozdrawiam. Marta.
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Witaj Izo !

Wlasny kawalek ziemi to jest cos :D
Urzadzaj spokojnie, akurat pora ku temu i do zimy duzo czasu.

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja byłam już tu wcześniej i oglądałam ogródeczek. Cóż to są za wielkie paprocie??? Takich jeszcze nie widziałam w żadnym ogródku.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie wszystkich miłych gości i dziękuję za dobre słowo. Oglądając Wasze ogrody wiem,że dużo pracy przede mną. Mam jednak dobre chęci i kilka pomysłów. A przede wszystkim potrzebuję trochę czasu. Pewnych rzeczy nie da się "przeskoczyć". Rośliny też potrzebują czasu...Moja działka obfituje w różne drzewa. Bylin trochę już posadziłam, cebule kupuję sukcesywnie i na pewno zacznę kupować różne krzewy. Problem polega na tym ,że jakoś nie mam pomysłu na całokształt. Swój ogród "widzę oczami duszy " po kawałku. Leśny zakątek jest mój od początku. Po poprzednikach są tylko drzewa. Niestety wymaga trochę zachodu, bo wbrew pozorom jest tam bardzo sucho. A roślinki cieniolubne preferują raczej wilgotne stanowisko. Tam nawet po deszczu jest sucho i trzeba podlewać. Mimo tego,że ogród jest w fazie początkowej mam już kilka małych sukcesów. Canna mnie przerosła, kwitła tygrysówka, a tuberoza i accidantera mają pąki. Pięknie kwitną róże sadzone przeze mnie. A teraz coś dla miłośników róż: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hura,hura! Właśnie przyszedł pan listonosz z paczką. Przyszły moje cebulowe kupione na allegro. ;:26
x-p-k

Post »

tu.ja pisze:Hura,hura! Właśnie przyszedł pan listonosz z paczką. Przyszły moje cebulowe kupione na allegro. ;:26
To chwal się, chwal, chcemy zobaczyć co tam nabyłaś:D
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Izo :!:
Cudownie mieć marzenia i je spełniać , ja tak jak Ty
marzyłam o działce, też długo szukałam aż znalazłam
była to miłość od pierwszego wejrzenia, mimo trudów,
ciężkiej pracy i dużych kosztów finansowych zrobiłabym
to jeszcze raz, widać że masz charakter, pracy też się
nie boisz to i działeczkę doprowadzisz szybko do stanu
swoich marzeń

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paczka pięknie spakowana. Karton z dziurkami, owinięty firmową taśmą. Miała problemy żeby dostać sie do cebulek nie niszcząc opakowania ( może się przecież przydać...). Cebule piękne, zdrowe. Wszystko w osobnych woreczkach z firmową nalepką-metryczką + kolorowe foto. Fachowcy. Otóż kupiłam 6 odmian tulipanów: Greiga "Corsage", Kaufmana"Heart`s Delight",wielokwiatowy "Orange Bouquet", Fostera"Purissima","Jan Reus" i Fostera"Orange Emperor" i 3 odmiany narcyzów: "Thalia", "Rip van Winkle" i najzwyklejszy "Recurvus". Przy okazji tej paczki pokażę Wam moje zeszłoroczne zakupy na allegro, które cieszyły moje oczy wiosną.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olgo! - marzenia czasem się spełniają, ale trzeba im pomóc...
KDanuta-miło,że wpadłaś i utwierdziłaś mnie w przekonaniu,że podjęłam słuszną decyzję. To forum to taki wentyl bezpieczeństwa - uczy, wzmacnia i udowadnia,że nie jest się pojedynczym "wariatem". Czy można gdzieś zobaczyć Twój ogród? Jestem go bardzo ciekawa?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-p-k

Post »

Mmmmmm powiało wiosną, jak milusi! A powiedz mi: te drugie tulipanki to "queen of night"? bo zastanawiam się jakie one w "praniu" wychodzą, właśnie je sobie kupiłem :]
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz oko Piotrze - to właśnie królowa nocy. Z dalszej odległości sprawiała wrażenie naprawdę czarnej. Słyszałam,że w kolejnych latach jej kolor jaśnieje. Sprawdzę to wiosną. Jeśli nawet tak jest, to i tak warta jest zakupu - robi wrażenie i długo kwitnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”