Widzę że pięknie zakwitło u Ciebie Dendrobium nobile 'Irene's Smile , jest piękne , prawda .
U mnie też teraz akurat kwitnie i wydziela przepiękny zapach w słoneczny dzionek no i te jego stosunkowo duże kwiaty.
Gratuluję doprowadzenia do rozkwitu tego pięknego dendrobium!
marwes Witaj i dziękuję za miłe słowa. Co do zapachu zgadzam się pięknie pachnie Co do wielkości kwiatu u Mnie na razie są nieduże w porównaniu do innego dendrobium ale to dopiero pierwsze kwitnienie u Mnie także myślę, że następnym razem będą większe
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... " Moje storczyki - Karnova
Witaj Arku w końcu się doczekałam ale niedługo niestety cieszyłam się widokiem dwóch kwiatów, ale na pocieszenie został jeszcze jeden To prawda jest piękna dziękuję
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... " Moje storczyki - Karnova
Witaj, przejrzałam wątek i masz piękne kwitnienia
A dendrobium cudne moje teraz wietrzy cztery litery na balkonie, mam nadzieję, że się doczekam kwiatków
Ale niestety ja mam zwykłe białe, Twoje jest cudowne
A tak w ogóle koleżanko, to przydałby się pourlopowy przegląd parapetów. Pewnie coś w międzyczasie zakwitło, wypuściło nowe listeczki, korzonki, pędziki, a może coś więcej... Czekam
wiewi Witaj i dziękuję za odwiedziny Dendrobium niestety już przekwitło A co do Twojego białe też są piękne
gianna Kochana przegląd będzie jak zmotywuje fotografa do zdjęć Coś tam widziałam się działo a powiem, że moje kwiatuchy były pod opieką Mężczyzny także mają się świetnie. Postaram się jutro wstawić jakieś zdjęcia
Pozdrawiam
Wreszcie do Ciebie dotarłam Karnova
Przy tylu wątkach, to wcale nie takie proste
Ciekawie piszesz o swojej kolekcji, a jej piękno mówi samo za siebie. Jestem też pod wrażeniem jakości zdjęć.
Komu mam gratulować ?
Witajcie
Obecnie nic się u moich podopiecznych nie dzieje. Chwaściki po przekwitały i odpoczywają
Ale dendrobium phal. nie poddaje się pomimo wypuszczenia dwóch pseudobulw i niestety utracie ich ( pierwsza z powodu zalania a druga hmm nie mam pojęcia.. ) Nadal chce Mnie uraczyć swoim kwitnieniem ( Fotograf przeprasza za jakość zdjęcia ale robił je na szybko)
Pozdrawiam i dziękuje za wpisy i odwiedziny