Witam serdecznie po raz pierwszy
No tak. Wpadłam tylko na chwilę, by poczytać coś o nabytych właśnie
M. theresae 'Monstruosa' oraz tej paskudy, co się tak niby wszyscy odwracali, czyli
M. perezdelarosae. Chciałam się dowiedzieć czegoś więcej o tych roślinkach, a wpadłam jak śliwka w kompot: dereniówka, nalewki, grzyby, ogród do obrobienia, szpadelek fiskars...- (o bieliźnie i cepelii nie wspomnę) Skąd ja to znam, toć to swojskie klimaty...! A jak przejrzałam przecudowne zdjęcia, to po prostu nie umiem wyjść z podziwu i powiem, nie będąc oryginalna: przecudowny wątek!
Jak to jest, że w większości znawcami i prawdziwymi pasjonatami kaktusów są mężczyźni? Znaczki - rozumiem, tu się już przyzwyczaiłam, rzadko można znaleźć kobietę - rzeczoznawcę. Ale w kaktusach jest podobnie, albo ja jeszcze za mało czytałam (od zawsze byłam raczej sukulenciara, przepraszam za to głównie kaktusy).
Szlachetne zdjęcia, piękne kolory - cudownie. A gdybym jeszcze mogła się dowiedzieć coś o powyższych roślinkach - choć i tak już dużo się z tego wątku dowiedziałam - to byłabym szalenie wdzięczna. A póki co... pozostaję pod wrażeniem fantastycznej całości wątku: od roślinek, po atmosferę i jakość zdjęć. Dziękuję, że pozwoliłeś się znaleźć