Moje storczyki-Mariusz3357 cz.II
Re: Moje storczyki-Mariusz3357 cz.II
Wow ile jakże wspaniałych wieści
Ogromne gratulacje 3 pędu na Vandzie Jak się nimi zajmujesz, że tak często Ci kwitnie
Tak samo Nelly Isler Jak często ją podlewasz i w jakim podłożu trzymasz
Ogromne gratulacje 3 pędu na Vandzie Jak się nimi zajmujesz, że tak często Ci kwitnie
Tak samo Nelly Isler Jak często ją podlewasz i w jakim podłożu trzymasz
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuje Kochane..Jesteście nieocenione..
Madzia moja Nelly siedzi w korze,spryskuje codziennie podłoże z wierzchu.A podlewam cóż,nie raz i codziennie wlewam na dno osłonki małą ilość wody,jeśli wypije to dolewam jeszcze troche,jeśli nie to nadmiar wylewam.Nawozu chyba jeszcze od zakupu jej nie dawałem. Vandom wlewam do wazonów wodę z biedronki w 5l butelkach mniej więcej 3 razy w tyg.Nawozu praktycznie nie dodaje,boje się o zasolenie korzeni. Stoją na zachodniej wystawie..
Jeszcze jedna wiadomość... Mój bordowy phal postanowił wypuścić 6 pęd. Jest to 5 pęd na nim odkąd jest u mnie,z jednym przjechał już do mnie.
Sorki za jakość zdjęć.. Teraz uciekam bo zebranie mam w nowej szkole.
Madzia moja Nelly siedzi w korze,spryskuje codziennie podłoże z wierzchu.A podlewam cóż,nie raz i codziennie wlewam na dno osłonki małą ilość wody,jeśli wypije to dolewam jeszcze troche,jeśli nie to nadmiar wylewam.Nawozu chyba jeszcze od zakupu jej nie dawałem. Vandom wlewam do wazonów wodę z biedronki w 5l butelkach mniej więcej 3 razy w tyg.Nawozu praktycznie nie dodaje,boje się o zasolenie korzeni. Stoją na zachodniej wystawie..
Jeszcze jedna wiadomość... Mój bordowy phal postanowił wypuścić 6 pęd. Jest to 5 pęd na nim odkąd jest u mnie,z jednym przjechał już do mnie.
Sorki za jakość zdjęć.. Teraz uciekam bo zebranie mam w nowej szkole.
Pozdrawiam Mariusz3357
Dziękuję bardzo za odpowiedź
Gratuluję 6 pędzika Niesamowicie Ci wszystko rośnie
Gratuluję 6 pędzika Niesamowicie Ci wszystko rośnie
- valdessa_kane
- 500p
- Od: 21 cze 2013, o 10:40
Ale ci zaraz będzie pachniało! Gratuluję!Mariusz3357 pisze: Moja Nelly Issler postanowiła zakwitnąć. Pierwsze kwitnienie u mnie.
I nigdy nie moczysz całości?Mariusz3357 pisze:Dziękuje Kochane..Jesteście nieocenione..
Madzia moja Nelly siedzi w korze,spryskuje codziennie podłoże z wierzchu.A podlewam cóż,nie raz i codziennie wlewam na dno osłonki małą ilość wody,jeśli wypije to dolewam jeszcze troche,jeśli nie to nadmiar wylewam.Nawozu chyba jeszcze od zakupu jej nie dawałem.
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariusz istne szaleństwo u Ciebie żółta Vanda szaleje trzeci raz wielkie brawa dla Ciebie A co do Guttata Alba jak mogłeś chcieć ja sprzedać toż widać że to ślicznotka będzie
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
Mariusz ja rowniez gratuluje slicznych paczkoe i pedzikow. Szaleja Ci te Vandy, ze hej.
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
Madziu,Valdesso,Karnova,Martusiu-Ślicznie wam dziękuje..
Valdesso od samego zakupu nie zanurzam całej doniczki.Stoi w takim szklanym naczyniu o kilka cm większej średnicy niż doniczka i wysokości ok.5 cm.Widać że jej dobrze i nie będę zmieniał.
Tak dziś wygląda C.Guttata.
Valdesso od samego zakupu nie zanurzam całej doniczki.Stoi w takim szklanym naczyniu o kilka cm większej średnicy niż doniczka i wysokości ok.5 cm.Widać że jej dobrze i nie będę zmieniał.
Tak dziś wygląda C.Guttata.
Pozdrawiam Mariusz3357
- Alice 12
- 1000p
- Od: 7 lip 2013, o 19:44
Mariusz Cattleya juz prawie, czekam z niecierpliwosci by ja zobaczyc w calej okazalosci
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
I ja, i ja . Już nie mogę się doczekać
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Mariusz spuściłam Cie z oczu na chwilę a Ty tak poszalałeś! Pomarańczowa Ascocenda - gratuluję 3 pęda mam nadzieję, że moje dwie kiedyś też będą takie chętne do kwitnienia Mógłbyś zrobić jakieś zbiorcze foto Twoim Vandom? Jestem ciekawa ile ich już masz i jak sobie rosną, jakiej wielkości mają wazony, że moczysz je 3 razy w tygodniu itd Cattleya Guttata - coś niesamowitego, Ty ją chciałeś sprzedawać? Może tą żółtą Vandzię byś chciał opchnąć?
- valdessa_kane
- 500p
- Od: 21 cze 2013, o 10:40
Mariusz3357 pisze:Valdesso od samego zakupu nie zanurzam całej doniczki.Stoi w takim szklanym naczyniu o kilka cm większej średnicy niż doniczka i wysokości ok.5 cm.Widać że jej dobrze i nie będę zmieniał.
No najwidoczniej dobrze to powiedz jeszcze jak intensywnie pryskasz?
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Cattleya piękna - uwielbiam takie zielone kwiaty
Ta żółta vandowata to raczej ascocenda, widać to wyraźnie po kształcie pąków i skróconym pędzie.
Śliczna jest
Ta żółta vandowata to raczej ascocenda, widać to wyraźnie po kształcie pąków i skróconym pędzie.
Śliczna jest
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;