Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

renzal pisze:Zuzanno!
Podagrycznik variegata jest u mnie traktowany jako roślinka ozdobna :wink: , choć zdecydowanie popieram, że wyjątkowo upier...wa. Da się wyplenić, ale nie jest to proste. Pięknie rośnie również w cieniu i nie będę się pozbywać go całkowicie. Jaskółczego ziela nie mam, ale parę innych ,,znacznie gorszych" owszem. Planuję natomiast posadzić sobie wrotycz, bo nigdzie w mojej najbliższej okolicy go nie ma. :wink:
Co do adopcji ukorzenionych (lub choćby gołych) gałązek Czarnego Bzu i innych ;:oj , to jestem skłonna przedstawić zobowiązanie, że: ziemię posiadam, duże chęci i zapewnienie, że dołożę wszelkich starań w pielęgnacji, ba nawet zrewanżuje się innymi w razie udanego eksperymentu po mojej stronie.
Jedyne czego nie mogę przedstawić, to zaświadczenie o zdrowiu psychicznym, bo ponoć nie można być normalnym jeśli się ma głupawkę ogrodniczą, a u mnie to już tak to wygląda. ;:306
Eee... to my tu wszyscy z jednej psychuszki ;:306 OK, pokombinuję z ukorzenianiem, gołego, z przeproszeniem, też mogę wysłać, będę na wiosce w połowie września, to dam halo.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Tosiu!
Skrzyp posiadam, choć w ilościach mizernych, bo tępiłam go zapamiętale, jakoś nie chce rosnąć w rozsądnym miejscu, tylko plącze się w warzywniku. ;:224
Z cmentarzy zbieram jedynie puste doniczki po chryzantemach, bo sadzę w nich cebulowe i w swojej pazerności podpatrywałam już nawet tamtejsze kosze, ale nie musiałam w nich grzebać, bo już nasi handlarze to zrobili. :;230

Zuzanno!
Będę wielce zobowiązana ;:180 za łaskawą pamięć. Ja podejmuję próby ukorzenienia hibiskusów :wink:
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wystawianie roślin w firmie, ganianie skrzypu po cmentarzach i zapewne inne niestandardowe zachowania...hmmmm...no to się powinno leczyć ;:306 . Jak znajdziesz odpowiedniego psychiatrę to daj znać, bo ja też w potrzebie ;:306 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu! U mnie to już ciężkie stadium ;:306 , a że mam bardzo tolerancyjnego M-a, to dochodzi do naprawdę ciekawych sytuacji... ;:131
H jest tak zadowolony, gdy dobrze się czuję i nie śpię, że skłonny jest do wielu moich pomysłów. Rozsadzanie roślinek (w ilości hurtowej) na środku salonu to tylko jeden z nich ;:170
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Mój M też z tych tolerancyjnych, no cóż, nie ma chłopina wyjścia i też patrzy (choć z politowaniem :lol: ) jak na środku naszego salonu powstaje grządka ;:306 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakupy z tego tygodnia ciągle w salonie. :oops: Nawet był wczoraj pomysł, coby rozstawione roślinki obsypać ziemią i kolejna grządka gotowa. ;:306

-- 31 sie 2013, o 09:24 --

Mogę się pochwalić pierwszym kwiatkiem Hibiskusa. Roślinki jeszcze młode, bo sadzone późną jesienią zeszłego roku z gołych sadzonek (znaczy z gołym korzeniem), ale coś tam się zaczyna :heja

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jeszcze jeden mój zakup u Sz. (dostałam ją od H w prezencje ;:167 )
Martwię się czy przetrwa zimę, bo to różyczka na kijku, a mam przykre doświadczenia, ale jest tak śliczna i cudnie pachnie.
Obrazek
oczywiście o nazwie odmiany mogę zapomnieć: ;:223
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Różyczka śliczna ale ja też mam przykre doświadczenie z patykowymi - nie dość że szybko zaczęły chorować to jeszcze zimy nie przetrwały - trzymam kciuki za Twoją!
Renatko mój M już taki wyrozumiały nie jest trochę znosi, ale jak przeginam to wybucha ;:300
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Renatko różyczkę w końcu pokazałaś ;:138 .W realu jeszcze piękniejsza ;:215 .
Piękny ten Hibiskus.Taki w moim kolorze.
Rób zdjęcia i wstawiaj żebyś miała kontrolę nad miejscem pobytu Twojego kabelka :;230 .Szkoda by było gdyby znowu się zapodział ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak zrobię kiedyś porządek, to nie będzie chyba już nic ginęło, albo już nic nie znajdę ;:170
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje ostatnie zakupy do ogrodu:
Obrazek

TOJESC KROPKOWANA
VALIOTA
RUDBEKIA MIX KOL
MALWA
RUDBEKIA 'GOLDSTRUM'
BUDLEJA BUZZ VELVET
Obrazek

Obrazek

JĘZYCZKA BRITT MARIE CRAWFORD
Obrazek

JEŻÓWKA PINK POODLE
JEŻÓWKA HOT PAPAYA
JEŻÓWKA GUAVA ICE
JEŻÓWKA SUMMER SALSA - CZERWONO-ŻÓŁTA PEŁNA
ŻURAWKA KRWISTA CORAL FOREST

RODGERSJA O CZEKLADOWYCH LIŚCIACH,- teraz czekoladowych liści nie ma ;:185
Obrazek
KARPY SZPARAGA SZPARAGI DARBELLA
I do domku:
ŻYWORÓDKA
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

:;230 Za jeżówkami to i ja się chyba rozejrzę . Byłam dziś w pobliskiej szkółce w poszkiwaniu czegoś ciekawego.Nie dość ze nic nie znalazłam, to zastałam biedactwa w strasznej kondycji.Pani zaprasza z a 2 tygodnie na rozpoczęcie sezonu.Pojadę , zobaczę co tam mają, ale na byliny kwitnące nie mam co liczyć.Żurawki mają odmiany:żółtej, bordowej....posłuchałam i zwątpiłam czy znajdę zurawkę której nie mam....Ale wróciłam w znakomitym nastroju.Pani sądzi że skończyłam studia ogrodnicze :;230 bo z pasją opowiadam o żurawkach ;:173 i tyle o nich wiem ;:224 .Tak studiuję.Forum ogrodnicze :;230 :;230 :;230

-- 31 sie 2013, o 13:36 --

:;230 Za jeżówkami to i ja się chyba rozejrzę . Byłam dziś w pobliskiej szkółce w poszkiwaniu czegoś ciekawego.Nie dość ze nic nie znalazłam, to zastałam biedactwa w strasznej kondycji.Pani zaprasza z a 2 tygodnie na rozpoczęcie sezonu.Pojadę , zobaczę co tam mają, ale na byliny kwitnące nie mam co liczyć.Żurawki mają odmiany:żółtej, bordowej....posłuchałam i zwątpiłam czy znajdę zurawkę której nie mam....Ale wróciłam w znakomitym nastroju.Pani sądzi że skończyłam studia ogrodnicze :;230 bo z pasją opowiadam o żurawkach ;:173 i tyle o nich wiem ;:224 .Tak studiuję.Forum ogrodnicze :;230 :;230 :;230
Widzę ze kupujesz, to dobrze.Więcej roślinek, to mniej miejsca na chwasty ;:215 .Twój mężuś taki sam cierpliwy jak i mój :lol: .Jesteśmy bogate.Mamy skarb ;:167
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Wiesz, ja tam wszystko siałem prosto do gruntu. Grunt jest jaki jest, powiedzmy sobie szczerze, że trochę kijowy, więc nie wszystko wyrosło; było też paru pacjentów, którzy najpierw wykiełkowali, a potem dali się zagłuszyć chwastom pomiędzy dwoma epizodami pielenia, ale ogólnie i tak jestem zadowolony z rezultatów.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj Reniu piękne zakupy ;:138 ;:138 ;:138 będzie ładna rabatka .U mnie tak sucho ,że nawet kopru wyrwać dziś nie mogłam chciałam uprzątnąć ogródek warzywny częściowo ale nie dało się . ;:223 susza.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też dawno nie padało, a to jeszcze ze dwa miesiące dla kwiatów (dalie mam zawsze do początku listopada). Podlewanie obowiązkowe. ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”