Witajcie.Oj dzisiaj był pracowity dzień .Wyciąganie aa właściwie szarpanie się z korzeniami po czeresni i innych drzewach .Ale jedna część warzywnika jest gotowa.Jutro z eM glebogryzarka będziemy przygotowywać drugą część.Mam nadzieję że, poradzi sobie maszyna z gliniasta ziemią.
Marysiu dziękuję za rozpoznanie róży.Będzie to druga rozpoznana różyczka.Pierwsza żółta została rozpoznana jako Fresia. Porównywałam u Zielonejjagody ale wydaje mi się troszkę inna.Jeszcze daleko mi do doskonałości w ogrodzie ale staram się.Marysiu dobry pomysł z tą wierzbą i iryskami mój M chce parę rybek ale sama nie wiem.Czy masz jakąś wierzę na myśli?
gosiaczek12a11 Zapraszam jak tylko będziesz wolną chwilkę.Dziękuję za informacje każda się przydaje i proszę o więcej.
Alu,Reniu cieszę się że kwiatuchy się podobają.Teraz tylko odpowiednia pielęgnacja.
Jadziu wyglądają na zdrowe chociaż bukietowa coś miała dziś przywiędnięta podlana..Mam nadzieję że, przetrwają.
Aniuprzeglądam inne odmiany Hortensji i chyba wszystkie są piękne i chyba nie można ich nie lubić.Chciałabym jeszcze Pinky Winky bo kupiona na Lecie kwiatów uschła.
Jolu sadzawka wykopana i czekamy na osuszenie działki żeby można było wjechać i koparka a potem traktorem i wyrównać teren.Niestety muszę wszystko zrobić sama bo M póki co nie może dźwigać i nic ciężkiego robić.W pierwszej kolejności muszę przygotować warzywnik.Jolu już zamówiłam sadzonkę Akanta .Dziękuję za informację.
Milenko właśnie zastanawiałam się jaką ziemię lubi pani hortensja Czy mogę do ziemi dodać torfu i kompotu?Mam nadzieję że uda mi się je utrzymać bo ostaniu czy Hortensja czy Azalia wszystko mi pada.Nie zdążam czasem nawet do gruntu posadzić.Azalia stoi i nic od lata nie urosła.Hortensja mi uschła a podlewałam dość obficie.Twoje rosną pięknie.
Grażynko Jutro będą posadzone.
Reniu miłego i słonecznego weekendu.
Kilka fotek z ogrodu.
Róża NN
Pojawiły się plamy na róży.
Piwonia była posadzona rok temu na jesień i tak wygląda.Czy warto ją mieć na ogrodzie?