Witam Serdecznie.Na ogrodzie kończą kwitnienie liliowce.Jako ostatnia odmiana która rozpoczęła kwitnienie jest nasza polska odmiana Pani Grażyny Świątkowskiej - na forum Ismena.Odmiana z2012 roku,bijąca na łeb niejedne amerykańskie zarejestrowane odmiany.Zresztą zobaczcie sami.
Niesamowity liliowiec, który potwierdza, że w Polsce również mogą powstać liliowce na miare zagraniczynych i oczywiście lepsze.
Tadku jak zwykle piękne liliowce. Mam nadzieje, że po pracowitym lecie z liliowcami będziesz pokazywał teraz więcej zdjęć tych cudeniek i może swoich siewek
Witaj Łukasz.Po pracowitym lecie będzie jeszcze bardziej pracowita jesień.Muszę poprzesadzać i podzielić starsze kępy bo brak miejsca zmusza mnie to sporych przesadzeń.Część zostanie przesadzona na nowe miejsce a część będzie prawdopodobnie do sprzedaży.Parę dobrych setek nowych siewek potrzebuje sporo miejsca a co będzie w przyszłym roku to już mam ból głowy.Pozdrawiam Tadeusz
Od razu humor mi się poprawił kiedy popatrzyłam sobie na Twoje zdjęcia liliowców!
Liliowiec Ismeny jest faktycznie cudowny !
Ale Ty masz tyle pięknych i wspaniałych odmian, że trudno jest jednego wyróżnić
Czy zbierasz już nasiona ?
To faktycznie potrzebujesz miejsca.
U mnie w tym roku nasienniki pozasychały, są nieliczne, ale zaczynam zbierać
Na szczęście nasionka zostały z tych najładniejszych
Muszę się pochwalić,moja siewka.drugi kwiat na pędzie siewki zasianej tego roku.powinien być jeszcze lepszy w przyszłym roku.Pęd pięknie rozgałęziony już w pierszym roku zapowiada ciekawą roślinkę.Pozdrawiam Tadeusz
Marysiu dzięki za tyle komplementów.Daleko jeszcze do pierwszych miejsc,no ale się cieszę za tyle pochwał.Pozdrawiam Tadeusz
PS.Jest ranek i sprawdziłem na ogrodzie mróz minus 2,Już jest po daturach które akurat miały najmniej po 100 kwiatów.Begonie i pelargonie do kubła.Czasami pażdziernik pozwala aby jeszcze długo nam wszystko kwitło ale ostatnimi laty jest to wszystko jakieś porąbane z tą pogodą.Tadeusz