Stasiu dlatego szukam odbiorców na owocki kosy i sójki tego razem z nami nie przejedzą
Coś pod podciętymi i rozrośniętymi krzewami igastymi trzeba bylo posadzić, no i padło na cieniolubne i jeszcze dające radę w ekstremalnych warunkach
Wietlica jakoś słabo też wygląda .Wiesz ,że kupiłam sobie także Iglicę zmienna taką jak u Ciebie widziałam na wiosennych fotkach .Ma piękne bodziszkowate kwiatki .Kiwi mnóstwo i jak dasz radę to panować,bo szkoda ,żeby się zniszczyło
Jadziu paprocie w ogóle słabo wyglądają, oprócz tych co rosną w pełnym słońcu bo mało mają wilgoci, jedna ledwo żywa, może coś z niej będzie co do kiwi to szukam chętnych na owoce jak będą dojrzewać bo oszalalo w tym roku Marysiu odrostów nie ma ale patyków ile chcesz jak zacznie dojrzewać ogłoszę
teraz zapraszam na spacer ale po ozdobnej części ogrodu
Cassandra
Justa
Purpurea Plena Elegans
Constans
trzy ostatnie powojniki to zakup tegoroczny
ponownie zakwitł chaber perukowy
moje jednoroczne
i cała rabata z nimi
jedyna goryczka, nawet udało mi się utrzymać ją przy życiu
Witaj Marysiu, odwiedzam Twój ogród, oglądam, podglądam. Kiwi rewelacja, sporo tych owoców. Odszukałam jeden odcinek i oglądałam z wielką przyjemnością, pozostałe będę szukać, już dzień robi się krótki, więc będzie więcej czasu.
Pozdrawiam, Ula
Marysiu, wielkie dzięki za zdjęcia kiwi i podpory. No, nie powiem dało mi to wszystko do myślenia . Co prawda nasza altana dość solidna, ale...
Chyba zrobię osobną podporę dla tych "potworów" i to raczej w słonecznym miejscu, ale powinno być z kolei osłonięte od wiatrów pewnie no i zaczynają się schody...
Ozdobny ogród rewelacyjny, piękne kwiaty i wszystko świetnie rośnie.
Tak, tak daj znać jak będzie zbiór kiwi, zrobię nalot na Twój ogród
Marzenko nie ma sprawy, zapraszam Iwonko ma ponad 20 lat, dojrzewają i już nawet po pierwszych przymrozkach jak spadną wszystkie liście to wtedy są najsłodsze, rodzina podje i ptaszkom zostanie
Maryś, ostatnie ciepłe dni, a Ciebie ni ma No to kiedy odwiedzisz nasze ogródki?
Ja mam problem z wisterią. Źle ją posadziłam i wyłazi na ścieżkę ! Komuś może się nie spodobać taki baldachim
Pomysła mam, ale czy sąsiad z naprzeciwka się zgodzi? Wysokie pale i przeciągnąć liny, albo porządny drut i powstałby daszek! Fajnie by to wyglądało!!!