Ogródek Robaczka cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 9

Post »

Witaj Kasiu pieknie kwitna rózyczki ;:oj czy po pierwszym kwitnieniu robiłas jakies opryski ? A jak pergole przed domem i New Dawn ? ;:168
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu :wit

Znów zaliczyłam magiczny , zachwycający pięknymi aranżacjami, spacer Twoimi różanymi ścieżkami :wink:
Wspaniale komponujesz róże z bylinami, krzewami, trawami. ;:167 Nie brak też ciekawej ogrodowej architektury, która stanowi piękne tło dla bujnych roślin.

Z każdą wizytą moje zauroczenie Twoim ogrodem rośnie. Z każdą też, odkrywam w nim coś nowego i godnego podziwu. Tym razem była to piękna niska budleja - po prostu śliczna !

Kasiu, tworzysz z dużym talentem, niezapomniane i zapadające głęboko w serce widoki. Takie o jakich marzy i do których wzdycha, chyba każdy ogrodnik...

Wielkie dzięki za kolejny pokaz urody, różanego /i nie tylko/ świata ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Kasiu, ależ u Ciebie cudowny kolorowy gąszcz ;:138
Róże, pomiędzy nimi jakaś kwiatowa wróżka, no i ta szalejąca budlejka...cudownie ;:167 ;:215
Twój ogród ma niesamowity klimat, taki sielko - anielski ;:173
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, co Ty robisz, że róże kwitną Ci non stop?
Czym Ty je karmisz?
Na pewno musisz mieć dobrą ziemię. Moje aż tak ładnie nie kwitną.
Chociaz jak na moje piaski to i tak nieźle sobie radza.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu dziękuję za zdjęcia budlei - nie spotkałam takiej, ale będę szukać na wiosnę. Nie mogę oglądać Twoich róż, bo rozbudzają we mnie chęć posiadania, a przecież nie da się wszystkiego kupić ;:306
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, zdjęcie Elfe+jeżówka+heliotrop ;:138 , no po prostu majstersztyk ;:108
kasiu jak znajdziesz chwilkę, rzuć proszę oczkami do siedliska, potrzebuję podpowiedzi.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu niesamowicie wygląda budleja w duecie z różami...coś pięknego.... Podziwiam Twoją konsekwencję w tworzeniu rabat..... te połączeniu różu z niebieskim wszędzie wokół, dało bajeczny wprost efekt ;:138
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Kasiu
będę ciekawa zmian przy ścieżce. Donice z zielonymi kulkami .... :D mnie to już się podoba.
Czytam, że sporo zmian wprowadzasz.... ;:173 znowu się będzie działo.... :heja :heja
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Madziu, cieszę się, że pomysł Ci się podoba. Brakuje mi roślin strukturalnych na rabatach, chciałabym wielowymiarowe rabaty, atrakcyjne przez dłuższy okres czasu i stąd moje plany.
Jagódko, witaj! Lawendę kupowałam w sadzonkach, bardzo szybko urosła, a teraz też sama się wysiewa. Wiosną zrobiłam trochę sadzonek, kilka się przyjęło. W sumie kilkanaście róż wyleci jesienią, mają już zaplanowane nowe domki, więc jestem spokojna ;:170 Z czerwonych róż mogę Ci polecić fantastyczne Piano, świetna róża - bardzo trwałe kwiaty, zdrowiutka ;:333
Dorotko, ta miniaturkowa budleja jest rewelacyjna, bardzo intensywnie kwitnie i przyciąga masę fruwających stworzeń ;:173
Marta, mój Elfik to jeszcze skrzat ale dzielnie wypuścił kilka kwiatów. Czekam aż podrośnie, bo na razie ledwie go widać zza heliotropu ;:306
Isiu, opryski robiłam, staram się reagować na bieżąco gdy widzę jakiś problem. Dzięki temu udaje się utrzymać dobrą zdrowotność róż. Pergole na froncie bez zmian, największe są róże na pierwszej pergoli, sadzone wiosną 2012. Pokazywałam je przedwczoraj. Pozostałe jeszcze maluszki - sadzonki były z innego źródła, wolniej rosną, ale jakoś mnie to szczególnie nie martwi, to w końcu ich pierwszy sezon.. Na efekt zarośniętych pergoli muszę poczekać jeszcze 2-3 lata ;:333
Marysiu, sprawiłaś mi wielką radochę swoją wizytą! Serce rośnie gdy czytam takie słowa, zwłaszcza gdy ogarniają mnie wątpliwości odnośnie niektórych nasadzeń...Odczuwam potrzebę zmian, wprowadzenia większego ładu na rabatach, spokoju w kolorach. Może się starzeję? :roll: Mam ochotę sadzić drzewa ;:131 Może śliwowiśnię, wisienkę...? Sadziłam głogi jesienią, ale strasznie marnie rosną. W zasadzie od roku stoją w miejscu ;:219
Dziękuję za wszystko! buziaki ;:196
Nutka, dzięki kochana, to bardzo miłe, co piszesz ;:168 Przy okazji wizyty uświadomiłaś mi, że zaniedbałam Twój wątek, biję się w piersi i obiecuję poprawę :oops:
Gosia, róże dostały osmocote na 100 dni wiosną i potem powtórkę w czerwcu. Wczoraj rozyspałam nawóz potasowy. Poza tym dzień w dzień wylewam hektolitry wody i płacę jak za zboże, ale coś za coś ;-)) Kwitną bardzo ładnie, nie przeczę, może dlatego, że codziennie z nimi rozmawiam.... ;:224
Marysiu, tą budleję kupiłam na ubiegłorocznej Gardenii, wówczas to była nowość, nagrodzona w konkursie. Powoli pojawia się w szkółkach, na pewno trafisz. Warto posadzić!
Marzenko, byłam - napisałam ;:196
Agnieszko, malować kolorami nie jest tak trudno, sama to robisz doskonale ;:180 Trudniej stworzyć ogród w pełnym tego słowa znaczeniu, dobierając rośliny tak, aby zawsze było co podziwiać, bez względu na ustawienie obiektywu ;-))
Majeczko, zmian kilka będzie, ale raczej korekcyjne niż rewolucyjne. Kilkanaście róż wyleci, kilka przesadzam. Chcę wprowadzić trochę roślin zimozielonych i mam ochotę na....drzewa ;:oj

Tą rabatę założyłam jesienią 2012. Róże ładnie rosną, byliny też ale brakuje mi wyższego piętra - tu chciałabym posadzić małe drzewko...a może dwa?

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Kasiu, nic się nie martw zaległościami w moim wątku :wink: Do tej pory mało się tam działo, więc i niczego nie straciłaś :lol:
Co do drzewka przy różach, może jakaś sosenka, robinia albo perukowiec? Robinia na pniu pięknie wygląda. Perukowiec też moim zdaniem chyba nie byłby głupim pomysłem :wink:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Kasiu :wit co ja czytam i Ty się pozbywasz róż ;:145 one tak cudownie pod Twoim bacznym okiem rosną ;:167 tworząc bajeczny raj dla zwykłego podglądacza jak ja, niedoścignione marzenie ;:173
Kasiu Twoja Pomponella zdrowiutka i kolejny raz kwitnie, mój młodziaszek pierwsze kwitnienie miała obfite teraz nieco przystopował czekam na kolejne sezony co wtedy pokaże :wink:
Zazdroszczę Twoim sąsiadom mieć taki ogród na wyciągnięcie wzroku, podziwiać o każdej porze dnia i roku i napawać się pięknem jakie stworzyłaś ;:167
pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Pozbywasz się kilkunastu róż powiadasz, hmmm. A ja nic o tym nie wiem... i już im zapewniłaś lokum...
Chciałam się tylko skromniutko przypomnieć, że jeżeli zdecydowałaś jednak wyeksmitować tę intensywnie różową (zapomniałam imienia księżniczki ;:223 ) sprzed tarasu (choć uważam, że ona tam pasuje) - to pierwsza się na nią pisałam :twisted:..
Z rabatą, którą pokazujesz zaczekaj. Masz nowych sąsiadów za płotem, jak znam życie - pierwsze co zrobią - posadzą żywopłot (niech zgadnę, pewnie będą to tuje ;:306 ; a jak co innego - to jeszcze lepiej...). Będziesz miała tanim kosztem drugi plan i oszczędzisz miejsce u siebie...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,czytam w kilku wątkach,że chcecie pozbywać się części róż i nie dziwię się,bo ja jeszcze nie zdążyłam zapałać miłością do nich.Mam jedna do przesadzenia i nie wiem kiedy to zrobić,czy poczekac do wiosny?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też bym radziła się wstrzymać.
Może sąsiedzi Cię wyręczą i problem zniknie sam. :uszy
Chociaz ja bym zrobiła dokładnie odwrotnie. ;:306
Mając widok na taki ogród wykarczowałabym wszystko do ziemi i posiała tylko trawę. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Klon polny ? Nanum? ( średnica korony 2 m ), Robinia akacjowa ?Umbraculifera? ( średnica korony duża, do 6 m ale mozna ciac), Wisienka stepowa ?Globosa? ( średnica korony do 3m ), Kulista surmia ?Nana?.
Ktores z tych drzew na tej rabacie by pasowalo ale jak Asia mowi, poczekaj co sasiedzi posadza, bo moze tez bedziesz miala drzewko w tle.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”