Dalie z nasion mnie przekonały

Aster malutki jest superowy...nie wiedziałam o takim

I gość zielony bardzo fotogeniczny

Tak Marysiu, chodziło mi o ostatnią serię zdjęć. Teraz już wiem, że pomyliłam ciemiernik z anemonemMaska pisze: Beatko jeżeli pytasz o ostatnią serię to ciemiernik jest na pierwszym i na kolejnych jeżówka obgryziona przez coś (widać że to zdrowa roślina), anemon, potem podpisany serdecznik i kłosowiec . Pamiętam większość nazw chyba że zadziała SKS
, a naukę nowych traktuję jako ćwiczenie pamięci na starość (zamiast nauki języków obcych
)
(cyt. Starkl)'Redloves' na pierwszy rzut oka wyglądają jak czerwone jabłka. Czerwone z zewnątrz, czerwone w wewnątrz, czerwone kwiaty, czerwony sok, ale dzięki innym cechom różni się od jabłka i mówi się o całkiem nowym owocu. W Szwajcarii wyhodowano redlove poprzez krzyżowanie różnych gatunków. Już teraz tą interesującą nowość możecie mieć w swoim ogrodzie. Oferujemy drzewka z najlepszego źródła - bezpośrednio od szwajcarskich hodowców !Co oczekiwalibyście od zupełnie nowego gatunku owocu ? W pierwszej kolejności wyjątkowy smak, wielkie owoce i piękny kolor. Wysoka odporność na choroby. Urodzaj zdecydowanie obfity. Zdolność przechowywania dostatecznie długa. Smak powinien być pierwszorzędny zarówno w przypadku świeżych owoców jak i pieczonych. Więcej, jabłko powinno wyglądać ponętnie... 'Redloves' mają to wszystko i jeszcze dużo więcej ! Zawierają od 30 do 40 razy więcej antocyjanów oraz co najmniej 50 % przeciwutleniaczy więcej niż zwykłe jabłko i dzięki temu są zdrowe ! 'Redloves' rosną w każdej dobrej ziemi ogrodowej. W odpowiednio wielkiej donicy można je uprawiać na balkonie. Odporne są na parcha. Więcej zabawy w kuchni !'Redloves' ma zupełnie inny smak. Tylko dzięki czerwonemu kolorowi miąższu sukces w kuchni gwarantowany. Z 2 - 3 jabłek przygotujecie w sokowirówce czerwony, owocowy sok pełny witamin. Interesujący jest fakt, iż ten gatunek jest na tyle młody, że jeszcze długo takie jabłka nie kupicie w sklepie.