W wiejskim ogrodzie
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W wiejskim ogrodzie
Marysiu, zaglądam po urlopie, a tu nowy wątek i tyle do nadrobienia. 

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu
Dalie
przeróżniaste kolorki!
Ja kochana powidła smażę na piecu takim kaflowym,to sobie powolutku same gęstnieja

Dalie

Ja kochana powidła smażę na piecu takim kaflowym,to sobie powolutku same gęstnieja

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu Masz wszystkie rośliny urocze ale najbardziej spodobał mi się tułacz pstry, czy to jest bylina? Pluskwica u mnie od miesiąca czai się ale rozkwitnąć nie chce. Codziennie doglądam śliwek z coraz większym strachem bo zanim dojrzeją to wszystkie opadną od tej suszy, niestety nawet zdrowe owoce opadają. Deszczu jak na razie do 15 września nie widać
Co do kolorów w ogrodzie to moje też ułożyły się przypadkowo, bardzo lubię jak w ogrodzie jest taki miszmasz barw 

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu, prawdziwy festiwal dalii
, czy te białe kwiatki pod hibiskusem to te astry karłowe??? Byłam też spojrzeć na moją dębolistną, ma kilka listków z plamami, ale ogólnie jest w dobrej kondycji. A Brahmy to nie wiem czy grządki rozkopują, bo Makaron nigdy do grządek nie dotarł, ale korę rozgrzebuje na 100% 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Marysiu, co jest na zdjęciu poniżej karłowych astrów? Coś nie mogę załapać.
Kolczurka fajna na miejsca, gdzie nic innego nie chce rosnąć. W dużych wiejskich ogrodach, gdzie są półdzikie zakątki (jak u mnie) znajdzie się dla niej miejsce
Kolczurka fajna na miejsca, gdzie nic innego nie chce rosnąć. W dużych wiejskich ogrodach, gdzie są półdzikie zakątki (jak u mnie) znajdzie się dla niej miejsce

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu a szczególnie fajny że jest jeden i dzięki temu jest widoczny!
Jaguś widać, że odpoczęłaś, bo humor masz wspaniały. Gdyby Twoje słowa były dźwiękiem nagrałabym sobie na mp3 i chodząc po ogrodzie odsłuchiwała, bo były świetnym dopingiem do pracy
Potrafisz człowieka docenić (chociaż nie całkiem na to zasługuje)
Masz za to zwierzątko, które dzisiaj siedzi u mnie od paru godzin

Nie ma co prawda futerka na sobie, ale jest słodziutka!'
Aniu po urlopie zawsze na nas czekają zmiany, ale cieszę się że mnie znalazłaś
Reniu witam Cię! no tak na piecu .... piękna sprawa ! wszystko smakuje lepiej!
Michale dopisz do listy ...to jest bylina. Pluskwicę mam pierwszy sezon i cieszę się z kwitnienia. Widziałam Twoje śliwki nawet przyznałam się do zazdrości. Ja mam na razie tylko te wielkie węgierki, zaszczepione przez ojca kolegi. Rosną ładnie i owocuję. Pokropiłam je tylko raz na mszycę przy okazji róż. Mam jeszcze parę drzewek śliwkowych ale są młode i nie owocują. Nie będzie deszczu do 15.IX
u mnie już wszystko mdleje!. Drzewa mi usychają
Iwonko i to są dalie z nasion
popatrz na moją bidę:

w razie czego to nie wiem cz dębolistne odbijają. A mam ją tak długo i to z nasionka wyhodowana
Skoro Makaron grzebie to pozostałe też. Nawet się dziwiłam bo kury są grzebiące i dlaczego miałyby nie rozgrzebywać
Te bielutkie maleństwo to aster karłowaty
Jacku
Też zastanawiam się czy zerwanej kolczurki - tak, tak! bo już ją zerwałam - nie wynieść w pole i niech tak się sieje! ale zdaje się nie wolno jakaś kara nawet za to grozi?

Jaguś widać, że odpoczęłaś, bo humor masz wspaniały. Gdyby Twoje słowa były dźwiękiem nagrałabym sobie na mp3 i chodząc po ogrodzie odsłuchiwała, bo były świetnym dopingiem do pracy

Masz za to zwierzątko, które dzisiaj siedzi u mnie od paru godzin

Nie ma co prawda futerka na sobie, ale jest słodziutka!'
Aniu po urlopie zawsze na nas czekają zmiany, ale cieszę się że mnie znalazłaś

Reniu witam Cię! no tak na piecu .... piękna sprawa ! wszystko smakuje lepiej!
Michale dopisz do listy ...to jest bylina. Pluskwicę mam pierwszy sezon i cieszę się z kwitnienia. Widziałam Twoje śliwki nawet przyznałam się do zazdrości. Ja mam na razie tylko te wielkie węgierki, zaszczepione przez ojca kolegi. Rosną ładnie i owocuję. Pokropiłam je tylko raz na mszycę przy okazji róż. Mam jeszcze parę drzewek śliwkowych ale są młode i nie owocują. Nie będzie deszczu do 15.IX

Iwonko i to są dalie z nasion

w razie czego to nie wiem cz dębolistne odbijają. A mam ją tak długo i to z nasionka wyhodowana

Skoro Makaron grzebie to pozostałe też. Nawet się dziwiłam bo kury są grzebiące i dlaczego miałyby nie rozgrzebywać

Jacku
to jest krwawnik którego czas już minąłco jest na zdjęciu poniżej karłowych astrów? Coś nie mogę załapać.

Też zastanawiam się czy zerwanej kolczurki - tak, tak! bo już ją zerwałam - nie wynieść w pole i niech tak się sieje! ale zdaje się nie wolno jakaś kara nawet za to grozi?
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Dużo bym dała, Marysiu, żeby takie słodziutkie rzekotki chciały się do mnie sprowadzić
.
One siedzą na drzewach, może nie dałyby się Kadabrze molestować.
Jagoda

One siedzą na drzewach, może nie dałyby się Kadabrze molestować.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu a co to są te pulpy?Maska pisze:Witaj Irenko już chciałaś zakończyć a tu sezon się zaczyna, ja do jesieni przetwarzam. Jeszcze różniste marmolady, dżemy (śliwki) soki jabłkowe, pulpy!
Nie bywasz na wyspie tam dopiero pomysłów pełno! Dobrego dnia
- Maska
- Kontakt:
Jagodo sfotografowana rzekotka siedziała na roślinie ok. 70 cm nad ziemią prawie cały dzień. Pierwszy raz mnie odwiedziła. Wyglądała jak maskotka, jak się za bardzo zbliżyłam do niej z obiektywem to manifestacyjnie odwróciła się tyłem
Iwonko jabłka wsadzam do sokownika celem uzyskania soku, po odparowaniu w pierwszym naczyniu zostają rozpieczone jabłka (pulpa) i to składam do słoika, a zimie używam do naleśników albo szarlotki

Iwonko jabłka wsadzam do sokownika celem uzyskania soku, po odparowaniu w pierwszym naczyniu zostają rozpieczone jabłka (pulpa) i to składam do słoika, a zimie używam do naleśników albo szarlotki

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
To ja też takie coś robiłam, ale nie wiedziałam że to tak się zwie 

- Maska
- Kontakt:
Iwonko tak sobie nazwałam 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Marysiu dziękuje za podpowiedż, zrobię jeszcze tą cukinię.Nie rozpędzam się z przetworami , brak zjadaczy i wszystko się starzeje.
Czekam na deszcz, jest tak sucho, nic nie mogę robić przy roślinach, może dzisiaj coś kapnie.Teraz
Czekam na deszcz, jest tak sucho, nic nie mogę robić przy roślinach, może dzisiaj coś kapnie.Teraz

- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
Marysiu,
Twój ogród jest naprawdę magiczny. Odwiedzają Cię zwierzęta jakich nigdy nie widziałam na żywo.
Rzekotka jak malowana!
Twój ogród jest naprawdę magiczny. Odwiedzają Cię zwierzęta jakich nigdy nie widziałam na żywo.

Rzekotka jak malowana!
- Maska
- Kontakt:
Irenko u mnie też był czas że przestali jeść, ale teraz odmieniło się i córki u siebie też robią przetwory, Cukinia to obiadowe danie więc na pewno zużyjesz, a ja robię bo mam własne.
Beatko czekaj, czekaj, jak Twój tyciulek będzie ogrodem wytworzy własne środowisko przyjdą do Ciebie nie tylko te na czterech kopytkach ale przylecą i przyczłapią różne żyjątka
Im więcej roślin tym więcej amatorów 
Beatko czekaj, czekaj, jak Twój tyciulek będzie ogrodem wytworzy własne środowisko przyjdą do Ciebie nie tylko te na czterech kopytkach ale przylecą i przyczłapią różne żyjątka

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Żabka!!!!
i to jeszcze jaka no,no.Teraz trzeba i no pocałować
hahahaa
Pulpa
no proszę jaka świetna nazwa!!!

Pulpa