Marpy kwiatki i rabatki..CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD

Post »

Cudowna Marysiu, dobrze by było ją podpisać imieniem :D
Sadzenie po kilka faktycznie daje efekt, ale ja też mam tak jak ty. Gdybym miala kupę kasy, sadzałabym nawet po 10 sztuk, ale tak to wolę sobie popatrzyć na różne odmiany po jednej sztuce.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu - poszperałam i przypomniałam sobie nazwę bo nie sfociłam wczoraj nazwy z opaski..dlatego nie podpisałam ...U mnie wreszcie pada ! Spokojnie i oby jak najdłużej !
;:100
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Rudbekie kwitną, cebula się suszy, psianka cała w owocnikach.......ech jesienią zapachniało Maryniu. :D
Cudny, nostalgiczny nastrój wkradł się do twojego ogrodu.
Tak by się poleniuchować w nim chciało.
Brakuje tylko snujących się pajęczyn, porannej mgiełki i kolorowych liści a będzie babie lato. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Summer Salsa śliczna :D Podobnie jak Wy kupuje po jednej. Nie są tanie, a chciałoby się mieć różne odmiany ;:224 Wole mieć trzy i chwile poczekać. W końcu się rozrastają!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Naprawdę dzielżany znoszą cieniste zakątki?
Mam taki. Patrząc na twoje trawy zdałam sobie sprawę jak mało miejsca im zostawiłam.
Chyba w weekend bedzie poszerzanie rabaty.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra pisze:Cudny, nostalgiczny nastrój wkradł się do twojego ogrodu.
Tak by się poleniuchować w nim chciało.
Grażynko - chciałoby się!!! ;:173 chciało ale jakoś w tym sezonie nie ma jak..za dużo prac sobie zaplanowałam a może taka jakaś nieskoordynowana już jestem... ;:131 im więcej czasu tym mniej się robi...albo gorąco albo zimno...jakoś nie jestem zaprogramowana na leniuchowanie ... Lato się ma ku końcowi , wiele bylin przekwitło to przyciąć , tamto wyciąć ,codziennie pełne taczki wywożę zielska , no ktoś to musi zrobić ... a czas ucieka i do domu trzeba wracać pomieszkać...Obserwuję,że młodsze forumowe pokolenie lepiej daje radę! ;:173 szast..prast..i efekty są!!!
A pajęczyny już powoli zaczynają się snuć..babie lato nadchodzi!!! :heja
sweety pisze:Wole mieć trzy i chwile poczekać. W końcu się rozrastają!
rozrastają ale wypadają też! ;:oj i robią miejsce następnym..ruch w interesie musi być! ;:190 a ja uwielbiam nabywać coraz to nowe rośliny... ;:224 stagnacja w ogrodzie i stale te same nasadzenia nie dla mnie... ;:173
Margo2 pisze:Naprawdę dzielżany znoszą cieniste zakątki?
U mnie tak ;:173 ...nie zauważyłam,żeby mojemu żółtemu działa się tam krzywda. :) a trawy zwłaszcza te o większych gabarytach wymagają trochę miejsca...Ostatnio M zapytał,czy te moje trawska nie są za duże i czy nie przesadziłam z nimi ? odpowiedź była krótka jak przyjdzie pora to ty je przesadzisz... ;:306

;:3 niewiele więc takie rozjasniacze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

biedronkowa kilka nazw jej przymierzałam ale jeszcze jest nn śliczna ale plamistość miała fest ,liście oberwałam po kwitnieniu i teraz wypuściła zdrowe
Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
zielonego oczka już nie widać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN.. :heja
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, ja się nie dziwię, że nie kupiłaś tego powojnika, Ty przecież kolekcjonujesz jeżówki ;:215
Summer Salsa ;:oj też bym ją nie zostawiła, jest prześliczna.Nie zawsze udaje się zdobyć takie rarytasy. ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ostatnio trochę się opuściłam w czynnym forumowaniu, ale próbuję wrócić :wink: Przynajmniej do ulubionych ogrodów :wink:
To, co się snuje, to nie babie lato, tylko mój wróg mnie straszy ;:202 Z dobrym skutkiem, bo czuję się nieco uwięziona w domu, boję się napotkać zwierzęta w sieci.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu - co do powojnika to gdyby nie było wyboru to bym pewno kupiła ten wymarzony bo widziałam go w znajomym ogrodzie i byłam oczarowana ale akurat była świeżutka dostawa jeszcze na wózku i chyba z 20 odmian bujnie kwitnących...wybrać, przebrać :roll: ....a nad głową cerber.. :) wiesz jak jest... ;:191 pośpiech jest nie wskazany , nie miałam czasu się zastanowić bo tylko taką przeszkodę miałam. W nabywaniu roślin / i nie tylko/ mam całkowicie wolną rękę... ;:224 nikt mi nie przeszkadza tylko tego przejawu zniecierpliwienia nie lubię ;:oj ...wolę sama ...
ewamaj66 pisze:Ostatnio trochę się opuściłam w czynnym forumowaniu,
Ewciu - wyraźnie!
ewamaj66 pisze:To, co się snuje, to nie babie lato, tylko mój wróg mnie straszy ;:202
Wspólczuję! Zdaję sobie sprawę,że to trudne ale staraj się mniej myśleć o tym bo sama się nakręcasz...wychodząc staraj się i włącz pozytywne myślenie ...kiedyś usłyszałam maksymę ...jak sama sobie nie pomożesz to nikt nie jest w stanie tego za ciebie uczynić..bo trzeba to samemu sobie ułożyć w swojej głowie! Po czasie...ja mam to z głowy...czego i Tobie z ;:167 życzę! ;:196 Nie daj się pajęczynom!!!

Mój ogrodowy mix..cd Obrazek

z wysianych nasion uzyskałam 1 roślinę :oops: ,Pan mnie zapewniał,że roślina przetrwa zimę w ogródku ;:7
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
wreszcie zawilec się rozwija

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jakaś siewka szałwii :)
Obrazek
ostatnie liliowce
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Tę trawkę z pierwszego zdjęcia kupiłem jako dużą sadzonkę.Pomimo okrycia, zimy nie przeżyła.Nie kojarzę białego kwiatka ?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta trawka to rozplenica Purple Baron. Obawiam się, że nie ma opcji, aby przeżyła zimę, raczej pozbieraj nasiona i spróbuj wysiać. Taką kupił kiedyś M na targach :? W życiu nie wydałam 10 zł na jedną roślinę jednoroczną.
Z lękiem staram się walczyć, kiedyś było o wiele gorzej. Tygrzyki mnie tak nie przerażają, choć te akurat potrafią ukrzywdzić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku- dokładnie jak i ja! Też ją kupiłam jako sporą sadzonkę ,nie łudziłam się nawet,że przeżyje zimę, zabrałam kolbę nasienną do domu..A biały kwiatuszek to wiesiołek jakiś tam..kwitł całe lato i znowu zaczyna od nowa.
Ewciu - ;:333 tak trzymaj!
U mnie Pan sprzedaje co roku po 5 zeta..ładne duże,rozrośnięte i nadal twierdzi,że u niego zimuje w ogrodzie...ta pochodzi z zeszłorocznych nasion , tylko jedna się udała ale może niezbyt zadbałam o nią :oops:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Oj tak Maryniu, snuja się jedwabne nitki po roślinach, jesień u mnie już jest.
Liście sypią się z drzew po tych upałach i suszy.
Każde rano zbieram z twarzy pajęcze nitki.
Czy dobrze widzę, że zakwitła Ci trawka Red Baron ? ;:oj
Pięknie komponują się twoje trawki z kwiatami bylin.
Jeżówki masz super. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Graziu witam serdecznie! No jesień do mojego ogródka wkracza również powolutku jeszcze nie całkowicie się zdecydowała ale...tuż..tuż.. :)
Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa...trawki...byliny...no i jeszcze ostatnimi laty róże ale bez zadęcia...nie szukam i nie zamawiam ;:185 , zadawalam się lokalnym rynkiem ... jak dla mnie wybór jaki taki jest a na RODos żadnych extra odmian nie ma sensu wprowadzać...
Trawka o którą pytasz to pennisetum Rubrum jednoroczna , którą przechowuję przez zimę w piwnicy.

Mój ogrodowy mix..cd Obrazek

Wczoraj miałam bardzo pracowity dzień ,zabrałam się za odmłodzenie jednego z hostowisk , przymierzałam się jak do jeża ale poszło całkiem gładko :heja ...olbrzymie hosty,które chciałam zmniejszyć wykopałam lekko a przyrząd do obrzeży posłużył do podziału z łatwością...a tak się tego bałam,że nie podołam..zwykłe mało interesujące wylądowały w kompostowniku ...nigdy tego nie potrafiłam zrobić ale dojrzałam chyba i pozbywam się tego co mnie przestało bawić... :wink: No i jeszcze jałowiec,zawalidroga ...padł pod siekierą M , jeszcze jeden padnie ale jego już wykopać trzeba.. ;:7
Dzisiaj CD będzie bo pogoda zapowiada się sprzyjająca ...wreszcie bez upału ale komfort termiczny zapewniony...
Foto mix też zrobiłam..
owady równie pracowity dzień miały
Obrazek
coraz więcej kwiatów jesieni
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
stokroteczka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN.. :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siałam tę trawę, ale kompletnie bez powodzenia :( Na tej samej "wycieczce" M kupił też proso jednoroczne-samo się sieje :D
Dziś wybiorę się do warzywnika, żeby uprzątnąć ogórki. Mam nadzieję, że uda mi się przekopać ziemię i posiać żyto. Tylko najpierw zrobię paprykę konserwową, bo M kupił.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”