Mój Raj część II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj część II

Post »

Alu bawole serca też mamy , innego roku były prawdziwe bawollllle, w tym nie są za duże , ale ważne że są , już zrobiłam kilkanaście słoiczków przecieru ;:108
Rozalko jeden dzień to nawet wskazane pobyć w domku ale dłużej to trudno będzie wytrzymać ;:196 Papryczkę zajadam surową,na zimę wkładam w słoiczki samą lub do sałatek :heja
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
A moja aronia zastrajkowała i bardzo słabo owocowała
Mam jakieś 20 dkg z krzaka
Ale na aroniówkę i tak przepis spisałam :uszy
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Gratuluje zbiorów
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Grażka , zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Grażynko kuruj sie domowymi sposobami; miód, czosnek, sok malinowy...itd. Zdrówka życzę ;:196
lublinianka
200p
200p
Od: 18 kwie 2013, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

zdrówka! ;:333
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko :wit zdrówka życzę, wykuruj się dobrze :D bo wiesz jesień to dużo pracy w ogrodzie i musisz mieć siły :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Grażynko dużo zdrówka ;:168
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko u mnie pomidory w tym roku też drobniejsze,ale cieszę się,że w ogóle są ,że nie uschły. Pogoda im nie sprzyjała. Paprykę podlewaliśmy to jeszcze w miarę, ale nie dojrzewa. Twoja piękna
Widzę,że coś Cię dopadło. Zdrówka życzę. ;:167
Ja tak się dorwałam do prac w ogrodzie,że mi ręka spuchła z przepracowania. Chciałam wykorzystać ,że po deszczu i da się coś zrobić.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Ewuniu ja też mam mało aronii bo są młode krzewy,mamy życzliwych znajomych i od nich dostaliśmy 2 kg i z takiej ilości wyszło 5 l. :heja
Saro w tym roku oprócz cebuli wszystko ładnie urosło, cebula miała jakiegoś robaka bo szczypior był od początku jakiś powykręcany,trzeba było popryskać ,my tego nie zrobiliśmy i mamy nie cebulę a cebulki ;:306 ;:108
Teresko jak to się mówi dzięki Bogu zdrówko wraca :wit
Grażko i dzięki domowym sposobom tak jak radziłaś miód,czosnek,sok malinowy i smalec gęsi do smarowania klatki piersiowej nadzwyczaj szybko wróciło zdrówko i jutro już chyba pójdę do pracy a po południu na działeczkę ,po trzech dniach będą zmiany ;:108
Lublinianko dzięki,zdrówko jest ;:79 najważniejsze,
Aniu pracy na działce jest na okrągło,dobrze że sprawia ona przyjemność i satysfakcję, do prac jesiennych potrzebne będzie zdrówko ;:48
Joasiu ja odpukać rzadko choruję , a tu nagle złapała mnie taka chrypa że mówiłam szeptem i do tego ciężki kaszel, ;:196
Alu my ogrodnicy taka mamy naturę że chcemy zrobić wszystko od razu a później bolą jak nie plecy to ręce, mnie najczęściej boli kciuk prawej ręki bo tam mam jakiś zespół cieśni nadgarstka,inaczej któryś nerw jest uciskany i trzeba by go uwolnić ale to tylko operacyjnie a wcześniej trzeba sprawdzić który to,dowiedziałam się że to badanie tak okropnie boli że nie wiem czy się wybiorę ;:110
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Grażynko może sok z malin i syrop z cebuli.Kuruj się. ;:168
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Grazynko-najlepiej dziki bez,Ale każdy ma swoje sposoby :wit
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Kochani dziękuję za troskę i za dobre rady, jestem już zdrowsza,byłam dzisiaj chwilę na działeczce a tu takie zmiany , ;:oj

Hortensja Vanilka moja kochana, pomimo dość mocnych opadów deszczu nie wyłożyła się,stoi dumna wyprostowana i na dodatek zmienia kolorek :D

Obrazek

Komarzyca rozpanoszyła się w skrzyneczce , pelargonki ledwo widać,pozwalam jej tak się rozrastać bo chroni nas przed komarami ;:108

Obrazek

Taki widoczek z wierzbą i beczką,ona tam wcale nie pasuje,przydałoby się ją zabudować , będę wiercić dziurę w brzuchu mojemu M przez całą zimę, może na wiosnę coś wywiercę :lol:

Obrazek

Zakwitły ponownie kolejne różyczki ;:31

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Papryki to nas zaskakują w tym roku ,zrobiłam dzisiaj na obiadek nadziewane farszem jak na gołąbki,prima ;:1

Obrazek

Pomidorki takie sobie ,mamy dużo koktajlowych, wkładam je do słoiczków na zimę ;:137

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Grażynko my od tego roku mamy nowego prezesa na działce-wreszcie coś się dzieje: za tydzień będą dożynki działkowe,wystawa plonów-sąsiadka wyhodowała dorodne karczochy ;:oj Wybieranie najładniejszej działki itd...Ze smutkiem obserwuję,że coraz więcej młodych działkowców rezygnuje z prawdziwego działkowania na rzecz trawki z iglakami i grilla w soboty...Ja,mimo,że mam niewiele ponad 3 dyszki -nie wyobrażam sobie działki bez truskawek,malin czy ukochanego warzywnika.Z kwiatów to sama wiesz jak ciężko wybrać,kiedy wszystko takie piękne.Kuruj się,zdrowia Ci życzę-pomyśl o czosnku:)
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Witaj Marzenko :wit w moim ogródku nie może zabraknąć tak jak u Ciebie rzeczy do jedzenia , kwiatki swoją drogą, wydaje mi się że jak są warzywa ,owoce to jest więcej pracy a młodzi tego unikają,ja też pracuję zawodowo i jakoś czasu musi starczyć na wszystko.
Fajnie że u Was coś się zaczęło dziać w Zarządzie Działek,Twoja działeczka jest piękna ,na pewno zostanie doceniona ;:215
My w zeszłym roku otrzymaliśmy wyróżnienie za najładniejszą działkę i tobie tego życzę ;:79 Miłej niedzieli
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”