Ogród Marty Cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty Cz.II

Post »

Witaj Marto zapachniało malinami cudownie wyglądają ;:oj
Niedokładnie pokazałam ale chodziło mi o kwiaty za anafalisem perłowym

Obrazek
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martusiu, kwiaty u Ciebie cudne jak zawsze, ale tymi borówkami (50kg ;:oj ) i malinami to mnie na kolana powaliłaś, co tu do Ciebie zajrzę to zaliczam szok ;:oj Wieczorem wstawię u siebie te liście do identyfikacji.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jakie pyszności ;:oj Ja borówek i malin mam tyle co podejść do krzaczka i pojeść. Mało, ale z czasem może udadzą się lepsze plony.
Dzięki za info o ołowniku. Powiedz mi tylko jeszcze czy zimą trzymasz normalnie w domu czy raczej w jakimś chłodniejszym miejscu? bo mam możliwość w 15 stopniach lub dwudziestukilku. Co lepsze?
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Martuś jakie smaczności pokazujesz - ślinka cieknie mniam ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Marto ,bardzo dziękuję ;:180 za przepis
Jestem w trakcie przeglądania Twojego wątku od pierwszej częsci i ;:oj pięknie,dużo ,kolorowo,bajka
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
laura_sara3
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 16 cze 2013, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam ,
jestem pod wrażeniem ;:oj 30ar takiego piękna.
Moje gratulacje.
Pozdrawiam.
Uprawiamy nasz malutki ogródek kwiatowy, ja , mój spaniel.......i krecik .
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś, kwitnienia jak zwykle przewspaniałe, ale zaintrygowałaś mnie tymi soko-kompotami w słoikach do tego stopnia, że ja - osoba, która nigdy niczego nie zaprawiała (z wyjątkiem ogórków kiszonych, bo te obowiązkowo zawsze muszą być i to w sporej ilości) właśnie robię 2 pierwsze testowe słoiki jeżyn. Tylko 2, bo na więcej nie udało mi się zerwać w lesie :) Czy mogłabyś podać dokładny przepis na soki w butelkach - nie znalazłam w wątku. Nie mam po wódce, ale mam po kubusiach i innych niewielkich napojach typu 0,33-0,5 - chyba też będą dobre? Jakbym wlała po małej łyżeczce wódki? Jak myślisz?
Edit: Doczytałam, że robisz w sokowniku, ja go niestety nie mam, może znasz jakiś inny przepis na soczki do butelek, który zrobię bez sokownika? I jeszcze jedno - czy taki niepasteryzowany sok w słoikach przetrwa bez piwnicy? Mam tylko spiżarkę, w której zimą jest ok. 10-15 stopni, ale do jesieni jest tam raczej temp. pokojowa (może o 2-3 stopnie niższa).
Pozdrawiam ciepło ;:196 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Renatko,ta roślina co pokazujesz to naparstnica rdzawa jest bliżej pokazana w paru miejscach na str,16 ;:108

Iwonko,żadnych listków nie włożyłaś zapomniałaś? ;:185

Jolu,lepsze miejsce to z 15 stopniami,ja trzymam w domu w chłodniejszym pomieszczeniu ;:196 maliny szybko się rozrastają,więc jeszcze trochę i będzie ich dużo
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,chętnie bym cię poczęstowała ;:168

Iwonko,spaceruj do woli, bardzo się cieszę ,że mnie odwiedzasz i się podoba,myślę że się nie nudzisz w tym wiejskim stylu ;:168

Lauro-Saro,witam cię w moich skromnych progach,i zapraszam na dalsze spacery :tan
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p
Od: 11 lip 2013, o 16:12

Post »

Witam Piątkowo :-)

... W trakcie zwiedzania Twego ogrodu az do mamy zadzwonilam i opowiadalam o Twych borowkach, z racji tego ze to ulubione owocki mojej Mamusi Kochanej :) ...

... Malinki cudne, az mi slinka cieknie :)
Nie musze być idealna..!... Wystarczy, ze jestem wyjątkowa!

W Ogrodzie Panny D.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witaj Milenko,napoje- kompoty naprawdę polecam bo smaki wydobyte z tych surowych owoców są rewelacyjne,robi się szybko i wspaniale gaszą pragnienie, tylko trzeba zachować warunki przy ich robieniu,żeby się nie zepsuły myślę że wszystko dokładnie przeczytałaś jak podałam przepis Ani-sweety,bardzo ważne jest przelanie gotującą się wodą, tą wodę z talerza wlewasz z powrotem do gotującej wody,te kompoty spokojnie możesz trzymać w ciepłej spiżarce ja też mam taką koło kuchni i jest w niej tak samo ciepło jak wszędzie i nic się nie dzieje ,dopiero teraz skończyliśmy pić kompoty z tamtego roku przez całe to gorące lato nam służyły pisałam już gdzieś wcześniej że w tamtym roku zrobiłam400 słoików litrowych i ani jeden się nie zepsuł ,teraz tez tyle zrobiłam i dale robię bo zaczęły się maliny,będą jeszcze winogrona te polskie oczywiście i też są z nich pyszne kompoty,tylko owoce winogron są cięższe i nie wypływają do góry w słoiczkach,ja uważam ,że jest to rewelacyjna metoda bo owoce są surowe i wszystkie witaminy i smaki wspaniale zachowane,pierwszy raz w tym roku robiłam z samym rabarbarem i rabarbarowo -truskawkowe coś pysznego i mając takie napoje można zapomnieć o chemicznych sokach z kartonów i w zimie wspominać smaki lata.
pytasz o przepis na soki do butelek nie mam żadnego doświadczenia z innym wykonanie soku jak przez sokownik,uważam że warto go kupić bo jest na całe życie ,tam nie ma się co zepsuć najwyżej wymienisz rurkę odprowadzającą sok,takie soki są wspaniałe do herbaty lub wody mineralnej, i 100 % jeżeli chodzi o owoce ,mają swój naturalny kolor, zapach, smak i wiesz co pijesz ,można ich wrzące wlewać do innych butelek(po Kubusiach )ale trzeba ich dokładnie wymyć i wyprażyć żeby były dobrze wyjałowione, ja wszystkie słoiki i takie butelki po umyciu,wkładam do mikrofali i tam suszę i prażę ,wyjmuję gorące na ściereczkę bo na blacie by pękły i ma m w100% wyjałowiony słoik lub butelkę ,taki gorący sok(jeżeli nie masz butelek z wódki,przy nich nie ma żadnej roboty z myciem i prażeniem bo dezynfekuje wódka)po nalaniu możesz zakropić paroma kroplami spirytusu np .pipetką i też będzie dobrze,pozdrawiam i jeżeli coś nie jasne to pytaj ;:168

-- 23 sie 2013, o 10:17 --

Witaj Dorotko,miło mi ,że mnie odwiedziłaś i zapraszam cię znowu na spacerki i chętnie pomogę w ogrodowych problemach :wit
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Dzięki Martuś ;:196 Przeczytałam dokładnie, choć myślę, że pierwszy słoik schrzaniłam, bo chyba zbyt mało "przelałam" wrzątkiem, po przewróceniu na denko pokazało się trochę bąbelków w słoiku. Ale to nic, bo i tak pójdzie do testów na pewno za kilka dni :lol: Nie wiem, czy smak jeżyn w takiej postaci będzie mi odpowiadał, jeśli tak, to dorobię, bo dosłownie kilkadziesiąt metrów za domem mam sporo krzaków, a jak zabraknie, to i w pobliskim lesie rosną :) Szkoda, że nie znasz sposobu na soki bez sokownika, bo na pewno w tym roku go już nie kupię. Spróbuję popytać w wątkach o przetworach, może ktoś coś doradzi ;:108
Zapraszam do mojego nowego wątku - języczka od Ciebie pięknie zakwitła :wit Pozdrawiam ;:196
PS. Przy okazji - znalazłam taki poradnik Lidla, może ktoś skorzysta http://kuchnialidla.pl/spizarnia :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko ,taki bąbel z powietrzem zawsze zostaje ale on nic nie zrobi i nigdy nie wyjdzie bez małego bąbla o ,jeżeli owoce nie opadły ,nic nie syczało przy odwracaniu,nie było pianki z bąbelków powietrza to myślę że zamknęło się solidnie ,teraz powinien być problem z otwarciem,smacznego ;:304 ,moja babcia robiła soki malinowe i nikt wtedy nie miał sokowników ,nie bardzo pamiętam jak ;:196
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Martusiu, przy remoncie można zapomnieć o różnych rzeczach, już lecę do siebie wstawić fotkę :D
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martusiu ale ilości borówek ;:oj .Malinki jak malowane.Kwiatuchy cudne.Przepis na pastę zapisany..Może masz jeszcze jakieś przepisy to proszę podziel się z nami np. na dobry dżemik. ;:36
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”