Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Post »

Klorowo - pięknie - sielsko - wiejsko -uwielbiam takie klimaty ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Miłość wzajemna na łące kwietnej ;:167...cudne widoki.
Sielsko, anielsko, cudownie ;:196
Proszę o więcej takich widoków ;:180
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Pacynko, rehabilitacja pełna - warzywniak wylizany i uładzony na maksa !
Na szczęście, pomimo Twoich wiosennych zapędów, zostało nieco swojskich, sielskich roślinek do podziwiania :D

Buziaki i mam nadzieję - do zobaczenia ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pacynko ;:196 piękne widoki las,zborza,słoneczniki w tle pięknie to wszystko wygląda... ;:215 Prawie jak u Mnie haahaa ;:306
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Jakie piękne, swojskie widoki.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ale kolorowo ;:138
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Masz wstrętnie uporządkowany warzywnik...jak z gazety jakiejś, a nie z życia ;:224 No ale przynajmniej kwiaty masz normalne, wsiowe to ratuje wizerunek wiejskiego bałaganu :)
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

W moim warzywniku nie ma chwastów tylko tam, gdzie w międzyrzędziach leżą kartony :?
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Pacynko warzywniki mamy bliźniaczo podobne, no może już nie bo wczoraj zacząłem część przekopywać, ale po za ty, jak 2 krople wody :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Pacynko,byłam u ciebie na wsi i nadrobiłam zaległości,też goni mnie z czasem bo teraz z uporem maniaka robię przetwory ,mój ogród też wymaga obróbki,tak jest jak wszystko chce się mieć a brakuje czasu i rąk do pracy odezwij się co do roślin dla ciebie, te dodatkowe o które pytałaś kiedyś na pw też są i dam ci trochę tych 100-letnich piwonii jeżeli chcesz,pozdrawiam ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pacynko, nadrabiam zaległości zachwycając się Twoimi kwiatami i warzywnikiem... pięknie jest u Ciebie w sierpniu!
Pozdrawiam,
A
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Moi mili, jestem w trakcie prac wszelakich, wyjazdów, rozjazdów, przeprowadzek i innych atrakcji, ale naładowana pozytywną energią, ponieważ udało mi się wczoraj poznać osobiście Moją Drogą Mufkę oraz shidę! ;:173 Tak jak się spodziewałam, wspaniałe, serdeczne, życzliwe dziewczyny ;:168 Mufka jako wybitna Gospodyni wyczarowała przepyszne wypieki, a następnie obdarowała szczodrze roślinnymi darami ;:196

Mój tradycyjny ogródek stoi bez zmian i pielęgnacji, ale czekają go roszady w nasadzeniach. To jednak później. Na chwilę obecną muszę mamić Was innymi widoczkami, ale cieszę się niezmiernie, że Wam się podobają :wink:

asta, reniusia, Dorota, sweety dziękuje Wam dziewczyny za przemiłe słowa ;:168 Udało się trafić na piękne kontrasty w polu i warzywnik zyskał dzięki tym plecom :wink:

aage, chętnie, gdybym była stale na wsi lub choćby częściej, z pewnością i widoków bym Wam nie poskąpiła

Mufko ;:168 , uf, ciesze się zatem :wink:

survivor, jak ja lubię te Twoje małe barwne kłamstewka :wink:

EwaM, pomyślę o tym w przyszłym sezonie, bo Luby śmieje się, że za rok kładziemy na całości włókninę. Ale póki co przyznaję Ci rację odnośnie komentarza po moich rozrysowanych nasadzeniach, że ogródek nie jest z gumy. Faktycznie, jakoś zagęściło się nadto ;:224

Darmokot, wiadomo, po sąsiedzku przecież. Tylko kto u kogo podpatrywał? ;)

koziorozec, wierzę i domyślam się, że zagoniona jesteś. Odezwę się, oczywiście. A piwonie, jeśli tylko faktycznie chcesz się ze mną podzielić, to bardzo chętnie. To już chyba czas na nie, prawda?

aguniada, i ja przed momentem nadrabiałam u Ciebie :D Cieszę się bardzo, że moje wiejskie widoki Ci się podobają. Ja zachwycałam się wczoraj trawką od Ciebie, która stoi na schodach u shidy :wink:
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Teraz coś dla wielbicieli mruczków. Otóż w zeszłym tyg do Taty Kuby podszedł na ulicy mały kociak i zaczął się przymilnie łasić, mruczeć i spojrzeniem prosić o przygarnięcie. Pan Paweł, wielbiciel kotów, nie wahał się ani chwili i wziął kociaka do domu. Kotek prześlicznej urody, niesamowicie przymilny, ale też strasznie wychudzony. Rozwiesiliśmy ogłoszenia o znalezieniu kotka, jednak nikt się nie zgłosił, a stan rzeczonego wskazuje jednak na porzucenie. Kociak niestety nie znał wcześniej kuwety i dłuższy czas pozostawał na nią obojętny załatwiając swe potrzeby w każdym innym miejscu ku przerażeniu Mamy Kuby. Powoli okazuje się, że jednak nie jest wcale taki nieporządny i zaczyna odnajdować porozstawiane po mieszkaniu kocie toalety. Po wizycie u weterynarza potwierdziliśmy płeć kotka - kotki. Nie nadaliśmy jej jedynie stałego imienia. Kicia już podjadła nieco i rozruszała się. Jest niezwykle żywiołowa i towarzyska. Daje nam tym samym nadzieję, że po zapoznaniu z naszą Waciakową wprowadzi do domu nieco więcej gimnastyki i pomoże jej w odchudzaniu... :] Zobaczcie jakiej jest urody :wink:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

kociak piękny,ma bardzo ciekawy kolor sierści,nam też ktoś podrzucił kotka małego ,ma czarną sierść i białą krawatkę pod brodą przygarnęliśmy go choć na początku był bardzo nieufny,ale i bardzo głodny i tak z nami pomału się oswaja,dzieciaki bardzo się cieszą nazwali go murzyn,problem mamy z naszym starym kotem bo nie bardzo go toleruje, był do tej pory panem na włościach a teraz nie jest w centrum uwagi i czasem jak mały chce się do niego przytulić to go łapką bije,może się zaprzyjaźnią,co zrobić jak ludzie tak wyrzucają zwierzęta,pozdrawiam
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Kocię nieprzeciętnej urody ;:oj Na pewno odwdzięczy się za okazane mu dobre serce oraz uratowanie życia, taki mały kotek porzucony raczej by nie przeżył. Gratulacje dla rodziców Kuby ;:180
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”