W "rozczochranym"...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: W "rozczochranym"...

Post »

Justynko ta Twoja rybka jak by bardziej grubaśna się stała?? :) Chyba dobrze dokarmiana :)
Dużo pracy włożyłaś w swoją Stajnię..... - już widzę oczami jak będzie przyjemnie :)
Hortensje... i inne rośliny na półcień idealne miejsce do tworzenia.... nic tylko podziwiać Herkulesa :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne zmiany w rozczochranym...wiem jak każdy metr dodatkowej przestrzeni bardzo cieszy ;:138 W Twoim wykonaniu wszystko tworzy cudowną ,harmonijna całość.Podziwiam Twój dar komponowania roślin w ogrodzie ;:180
Hortensje rządzą ;:215
Koci i psi świat ;:167 Nawet obrażona złota rybka jest piękna ;:173
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Brawo za zaangażowanie w przeobrażaniu kolejnego fragmentu 'rozczochranego' ;:196 Efekty piorunujące, a ile miejsca...
Mój Okamuś też by ciągle jadł. Co prawda ma idealną wagę, ale mu nie pozwalam, bo wówczas ma kłopoty gastryczne.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Witam licznie odwiedzających :tan
Bardzo się cieszę z tego powodu i dziękuję, że znaleźliście czas i chęci.
Dla was wszystkich tych jawnie i z ukrycia czytających.
Jeszcze odrobinka lata.

Obrazek

Pati, witaj ;:oj
Dziękuję za tyle miłych słów ;:224, gdybym wiedziała, że prezentacja Stajni sprowokuje cię do napisania, uwierz-zrobiłabym to już dawno temu ;:173
Mam jeszcze sporo, może nie tak spektakularnych bajzelków, ale coś tam na osłodę człowieków się znajdzie ;:306
Możesz na mnie liczyć ;:108
Przyznam uczciwe, że sama nie dałabym rady w takim tempie. Moi panowie widząc determinację z jaką podjęłam się tego zadania, nie mieli wyjścia. Pomogli ;:215 , nawet wykazali zaangażowanie i inicjatywę własną ;:oj . I to bez żadnych motywatorów.
Teraz powolutku będzie zagospodarowanie. To chyba najprzyjemniejsza część z tego wszystkiego.
Twoje wielopoziomowe stajnie... Nie porywaj się na ich likwidację sama, bo na rehabilitacje z NFZ możesz czekać do 5 lat.
I może nie wszystko od razu ;:218
Dasz radę ;:4

Czy dobrze pamiętam, że nie masz żadnej chryzantemy?
Mam takie zwykłe różowe, będą roszady w kącie języczkowym, więc mogłabym podrzucić, znaczy podesłać ;:108
Miłego.

Jagody Goi- aktualnie kwiatki.

Obrazek

Ewo, tak jestem zaprawiona tego lata w pracach rolnych, że nawet nie miałam zakwasów. Jeszcze trochę i Pudzian normalnie :shock:
W ogrodniczych na ogół wyłącza mi się zdrowy rozsądek i opcja liczenia (np. do końca miesiąca). Niestety.
I tak naprawdę teraz jeszcze nigdzie nie byłam, a już mam dosyć roślinek na ten teren. A w poczekalni nadal kolejka ;:14
Pozdrawiam owocowo. Dzisiaj zjadłam jedno z tych jabłuszek.

Obrazek

Aga, bałagan niestety czasami wynika z bezsilności.
Pewnych spraw nie przeskoczysz. Jeżeli nie zbuduję wiaty (bo nie ma kasy), nie opróżnię domku ogrodnika, a wówczas nie uprzątnę Stajni.
Błędne koło. Na szczęście to lato pozwoliło, by nareszcie jeden element ruszyć, a reszta już poszła za ciosem :D .
Na takiej powierzchni jak nasza, nie można sobie pozwolić na zmarnowanie nawet skrawka. A mały bałagan psuje efekt całości.
Zapraszam na wirtualny spacerek po wieczornym ogrodzie i lampkę wina.

Obrazek

Aga, to efekt kuli.
Zobacz. Obie mają w rzeczywistości bardzo zbliżone rozmiary.

Obrazek

Herkules i drużyna czekają ;:306

Danuś, dziękuje ;:196
Bardzo mnie cieszy ten pozyskany teren, no i będę mogła spokojnie spać. Nie lubię bałaganu.
Teraz jeszcze, gdy zielono, mniej razi. Ale gdy szaruga jesienna, zimowa plucha i szaro-bure przedwiośnie może przyprawić :twisted:
Obrażona na rybkę jestem ja. Jutro do pracy.

Pocztówka z pozdrowieniami z Kaszub ;:196 .

Obrazek

Aniu, to już chyba koniec tak spektakularnych poczynań.
Teraz kosmetyka, drobiazgi i przeprowadzki.
Ale to już sama przyjemność.
Nasza Molly ma chyba żołądek strusia, a apetyt wilczy.
Nie wiem skąd takie żarłoczne zapędy w tak małej powłoce cielesnej.
Musi trochę schudnąć, bo jest zbyt tłuściutka. Waga niby w normie, ale wizualnie ;:185 ;:306

Z serii.
Potrafię, choć mam lęk wysokości.
Wlazła na wysokość 1,5 m, po deskach.
Umościła się w skrzynce z trawą dla kurek.
I uzupełniała dietę.
Trawa jako dodatek dla głodzonego pieska.

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Prawie jak Molly na grzędzie ;:306
Też bym się poczęstowała takim pysznym jabłuszkiem !
Ja już kupiłam drugą jagodę goji i co i nie kwitnie. Pierwsza kwitła koło września ... a gdzie owoce ? na śniegu nie rosną. Druga wybujała, ale zero kwiecia!
Pocztówka nostalgiczna taka na koniec lata...... mówisz do pracy.... ;:138
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Marysiu, ta psina to prawdziwy małpiszon. Takie dziwne rzeczy wyczynia...
I wykorzystuje to, że skradła nasze serca ;:173

Jabłonka wygląda jak kruchutka staruszka. bardzo ja lubię. Z roku na rok ma więcej owoców, zawsze tak samo pysznych. Wczesne jabłka prosto z gałęzi ;:167. Mamy jeszcze późne Glostery-zapowiada się urodzaj.
Jagody Goi to dziwak M, on takie uwielbia. Ma też cytryńca.
Ciekawa jestem, czy doczekamy się owoców ;:218 .
Z pracy niedawno wróciłam, było ok.
Szybki obiad i teraz kawka.
Niestety nie mogę wyjść do ogrodu, bo pada, chciałabym jeszcze trochę ogarnąć.
Jutro mam wizytę Forumowych Dziewcząt :tan
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Justynko ;:196 gdybym mogła tak teleportować się do Ciebie, to wymiziałabym tę Mollinkę, jak nikt dotąd.
Taka mi pokrewna dusza się w niej widzi. :;230 Co Ty chcesz jeszcze sprzątać ? Ogródek masz wypieszczony a nie rozczochrany. :lol: Obiecuję sobie, że jeszcze rok z niewielkim okładem i też będę piła kawkę w swoim ogrodzie w szlafroczku o poranku, a co. ;:304
Buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Twoje jabłonka obsypana owocami, a na mojej TRZY sztuki. Dla każdego po jednym :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Justynko ja też lubię takie dziwaki :;230 Cytryniec miał jeden owocek, ale spadł pewnie za sucho było. Dużo różnych w moim ogrodzie jak nie w wiejskim ;:215 Miłego spotkania jutro!
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

coś mi się zdjęcia ni czytają znów coś mi odmawia posłuszeństwa :evil: :evil:

Jutro za to mam nadzieję nie spacerować po Twoim ogrodzie w szlafroku ani wirtualnie ale z aparatem i siatką :;230 :;230

Do zobaczenia :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko, zdjęcie z jabłonką cudne :D . Jabłuszka rumiane, wyglądają bardzo apetycznie, mniam... Czy ona Ci nie choruje? Mam jedną młodziutką jabłonkę i zauważyłam, że niektóre liście jej żółkną, mają plamki... ;:218 . Myślę, że to jakiś grzyb ale w internecie nie mogę jakoś dopasować zdjęć do tych moich chorych listków.
Bardzo pracowite miałaś wakacje (kiedy one minęły?! :shock: ) ale efekty są powalające :uszy .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Justynko gdy popatrzyłam na pierwszą fotkę z poprzedniej strony, to w pierwszej chwili pomyślałam ,,skąd tu zdjęcie z mojego ogródka ,,??? ;:oj :;230 Tę myśl nasunęły mi kręte trawiaste ścieżki, pomiędzy kipiącymi z rabat roślinami ..... uwielbiam takie klimaty :D
Jabłuszka wyglądają bardzo smakowicie..... u mnie jest ich mnóstwo...ale takie brzydkie wyjątkowo w tym roku....całe w plamkach :?
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p
Od: 11 lip 2013, o 16:12

Post »

Witam Sierpniowo :-)

...uwielbbiam poranne spacery po ogrodzie:) codziennie jak wschodzi slonko odwiedzam swoj:)planuje co jeszcze jest do zrobienia,co do wypielegnowania itp :) dzis wybralam sie na wirtualny spacer po Twoim ogrodzie no i powiem szczerze ze bardzo mi sie spodobalo ...

... slicznie rabatki, Psinka pocieszna, ale czemus na diecie? ...
Nie musze być idealna..!... Wystarczy, ze jestem wyjątkowa!

W Ogrodzie Panny D.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Pozwolę sobie opisać na wątku Justynki nasze odwiedziny

W piękny piątkowy dzionek odwiedziliśmy progi rozczochranego w doborowym i miłym towarzystwie Izy i Jagody. Przywitali nas gospodarze i mali pomocnicy w postaci pięknych psiaków pilnujących domostwa i ogrodu. Po oprowadzeniu po bogactwach ogrodowych był czas na słodkości w towarzystwie pszczółek, które na szczęście oddaliły się ;:oj
Zajadałam sie jak u cioci na wsi za młodu ;:215 Były pyszne kokosanki (zjedzone przeze mnie) rogaliki, mmmm grzanki, sałatka ...smaczna kawcia....a wokoło widoki na rozczochranego.

A po jedzeniu...łopatki i siatki w ruch :;230 Jedyna Jagoda nie zbierała .... *taka to ma dobrze :lol: i jeszcze na kompost wyrzuca to co niepotrzebne :lol:

W ogrodzie jest spora różnorodność - wiele odmian róż( pięknie kwitnących) i bodziszków (miłości naszej Justynki), hortensje o olbrzymich pomponach, pergola w żwirku (nad którą ciągle się zachwycam) i mnóstwo bylinek o których nie miałam najmniejszego pojęcia.
Widziałam "to" oczko z rybą pod kulą :tan rewelacja - rybki siedzą w kuli i się wygrzewają.
Przepiękne i oryginalne dekoracje (nie pomylę się jak kaszubskie ?) wianki, Franciszek, ciekawe okazy drzewek w doniczkach, nawet napis "domek ogrodnika" wykonany w stylu ogrodniczym:) Dorodne drzewa owocowe, skalniak .... jest co chwalić i podziwiać ;:224 ;:224 ;:224 - wiele pewnie pominęłam z roztrzepania,
Widziałam nawet stajnie augiasza..duże pole do popisu,

I ławka ukryta w krzaku - Justyna w tym roku marsz z nią w ogród niech tam się nie marnuje :? ;:134

I fantastyczne kury miniaturowe z oryginalnymi bamboszkami na łapkach (oczko Pana domu) i pies który nie mógł przeboleć , że nie dane mu jest zrobić interwiev z kurami :)

Czas minął za szybko, a pod czereśnią miło się siedziało i rozmawiało o wszystkim :).

Dziękuję dziewczyny za spotkanie - Wam wszystkim a przede wszystkim Justynce za zorganizowanie, Izie za miłe towarzystwo w samochodzie i Jagodzie - że mogłam ją poznać ;:168 .
:wit :wit

Mogę powiedzieć wszystkim czytelnikom tego wątku - na żywo pięknie ;:173

Cudna pergola
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kto najbardziej szabrował ?
Obrazek
Obrazek

Hmm co by tu wykopać ? ;:170
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kurki :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga zrobiłaś ze mnie największego szabrownika a zobacz jakiego małego badylka mam w ręce :roll: Proszę o sprostowanie ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”