123katex...miło mi że wpadłaś ..dziękuję i cieszę się ze podoba Ci się u mnie:)
Wreszcie spadł upragniony deszcz... ..ogród aż szumi z radości...będzie można zacząć nadrabiać zaległości..:)Miałam trzy tygodnie dzieci na urlopie..wiec czasu wiele nie było..
Pozdrawiam Sierpniowo
Jacku..na Jeżówki nie mogę narzekać..dość solidnie się spisały jak na taka suszę jaka była teraz u nas przez ostatnie dwa miesiące..może nie zrosły giganty..bo najwyższe są różowe..mniejsze czerwone pełne i białe pełen..a najmniejszą mam zieloną..
Witam:)reniusia20 i 123katex..dziękuję za pochwały i odwiedziny Czas tak szybko leci...czasu na lekarstwo..ani się nie obejrzałam jak minęło prawie lato Susza tegoroczna daje się we znaki..tak w ogrodzie jak i na grządkach warzywnych..Kwiaty strasznie szybko przekwitały..warzywa ledwo coś tam urosło..ale zawsze to swoje;)
Udało mi się znowu tego roku pojechać na Targi w Nawojowej..masa ludzi..ale coraz mniej sprzedawców kwiatów...);Więcej rolnych maszyn.budownictwa ..i tp..Jednak i tak coś kupiłam tym razem dwie Ostróżki :białą i ciemnoniebieską,Odętka wirginijska różową..
Odętka wirginijska już posadzona..na ostróżki muszę czekać na miejsce po kannach:)
Dzisiaj też poszłam do miasta i wracając zahaczyłam o ogrodniczy..i tak to już bywa że w oko wpadły mi dwie różę..więc kupiłam..no i znowu muszę coś wykopać aby na nie miejsce mieć.chyba pójdą krokusy..
Takie to one są..
Jutro ma padać..więc z sadzeniem poczekam ..Pozdrawiam serdecznie i zmykam znowu do pomocy siostrze:)
Reniu,widzę,ze u ciebie tez były targi.Ja w tym roku delikatnie na agrze poszalałam.Powiedz mi czy kleome u ciebie nadal kwitnie,bo u mnie mimo podlewania uschło i nie ma sladu po nim.
JacekP..Tak Jacku udało mi się w paru odcieniach z czego bardzo się cieszę..
123katex..Witam ..:)Powolutku się jesień pokazuje ale jeszcze dużo kolorów lata...
Nareszcie mogłam skończyć obrzeża..a już myślałam że mi się nie uda:)..:)I nowe róże mają swoje miejsce ,dorobiłam kawałeczek:)Jeszcze zostało trochę do zrobienia ale brakło mi kostki..muszę poczekać..na nową:)
Pomidorki nadal owocują..:)Są przepyszne..
Dzisiaj znowu podlewa..ale to dobrze bo susza tak bardzo dała się we znaki że teraz woda potrzebna
Chyba będę musiała pozbyć się tej pnącej róży..zamówiłam inną i teraz nie mam na nią miejsca..
Muszę też poszukać miejsca na drugą pnącą...i cztery inne ale już na rabatkę różaną..coś trzeba będzie wykopać..):Mam czas do 15 Października..wtedy mam dostać przesyłkę..i się okaże czy dam rady zmieścić.. No i znowu nie mogłam się oprzeć..