Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
moja różowa kwitła 5-6 tygodni. a jak chcesz zobaczyć żółtą na pierwszych stronach jest jej fotka z poprzedniego kwitnienia. a skrętnik jest ładny, lubię te roślinki, tylko mój był w szklarni i pare kwiatków ma poobgryzane przez robaki, ale ogólnie to śliczny i uprawia się podobnie jak fiołki. a liodoro rzeczywiście jest powalający, a szczególnie jego zapach - jest tak cudowny, że godzinami można siedzieć przy nim i wąchać.
- Storczykowa
no one raczej nie są dla początkujących, ale za parę lat, jak już się trochę nauczysz je uprawiać, to sobie możesz kupić taką. są piękne, ale wybredne.joannna pisze:Masz cudowne vandy ..Zachorowalam na jedna ale czytalam ze nie nadaja się dla poczatkujacych,a nie chciala bym jej usmiercic,szkoda .
powodzenia z twoimi okazami
- Storczykowa
- Storczykowa
miakurat się trafił. weszłam do kwiaciarni, patrzę, a tam takie cuda stoją. po dokładnym obejrzeniu korzeni i liści wybrałam tego. on jest bardzo piękny, ale na zdjęciach tego nie widać (tzn. nie widać prawdziwego koloru). teraz na moim oknie kwitną 3 ever springi, a każdy inne ma kwiaty. 1 z dużą ilością małych kropek, 1 w kropki i żyłki i ten dzisiejszy. a jeden nie kwitnie (ten, co miałam kiedyś w avatarze)
- Storczykowa
- Storczykowa