Margo2 to masz szczęście z gaurą. Moja jak nie przemarznie to owszem jest, ale się nie sieje

a chciałabym, bo ładna jest. Masz białą czy różową?
reniusia20 na pogodę nie narzekam. Nie jest upalnie, a chłodno i przyjemnie i w końcu coś można podziałać w ogrodzie
kanaplWitam moim ogrodzie

Jeśli chodzi o studnię, to rzeczywiście stoi ona na dawnej studni, ale nie korzystam teraz z niej. Moje powojniki zimuję w chłodnym pomiezczeniu i chyba im tam pasuje, bo dobrze zimują. A jeśli chodzi o dom, to znajduje się na końcu tej tęczy powyżej
anym u mnie wielkie przygotowania do jesieni. Dom szybko nabiera jesiennych kolorów, w ogrodzie wszystko zaczyna usychać - coś szybko tego lata, bocian już odleciał tydzień temu, więc nic tylko trzeba zbierać zapasy i zamykać spiżarnię, żeby myszy się nie dostały, bo one chyba też czują, że zimno idzie, bo wszędzie ich pełno.
christinkrysia ja gaurę właśnie sieję sobie co roku kilka nasionek i w ten sposób odnawiam kępę. Jednak nasion różowej nie ma w sprzedaży i jak gdzieś upatrzę, to zawsze kupię sadzonkę, ale ona może się schować do tej sianej, bo jest niska i lichutka, potraktowana zapewne środkiem skarlającym.
anabuko1 ja na brak deszczu nie mogę narzekać - dość często u nas pada i ogólnie dużo chłodniej się zrobiło. Dziś nad ranem było zaledwie 11stopni i mgła, że świata nie było widać.
Renata1962dziękuję za odwiedziny
Kilka zdjęć z wakacji - Mielno 2013
Pozdrawiam

i ciepło