Przychylając się do próśb nawołujących (ostatnio coraz słabszych

) postanowiłam wrócić zanim całkowicie o mnie zapomnicie

. Okres karencji minął... Powiedzmy, że z racji bycia pełnokrwistym skorpionem bywam zacięta i pamiętliwa, ale jak widać nie ortodoksyjnie

- choć powiedzenie ?
na złość babci odmrożę sobie uszy? pasuje do mnie jak ulał... Odpuściłam z tęsknoty za Wami

, ale dla mnie FO już nigdy nie będzie takie samo

... nie tego spodziewałam się po miejscu przyjacielskiej wymiany doświadczeń ogrodowych

...
Niektórzy znają przyczynę mojej długiej nieobecności, a resztę zapewniam, że nie miało to najmniejszego związku z Wami

. Tęskniłam jak diabli , codziennie Was po cichu odwiedzałam

, jestem więc w miarę na bierząco, czasami też coś skrobnęłam w nowych wątkach (żeby ich nie stracić), z niektórymi z Was spotykałam się wirtualnie w innej przestrzeni, a z niektórymi
osobliwie 
...
Trochę się w tym czasie u mnie zmieniło, ale pewne rzeczy zmienić się nie chcą...

. Domek narzędziowy stoi, ogród kwitnie, miejsca brakuje nadal, lista chciejstw rośnie, proporcjonalnie do niej wzrasta poziom frustracji, a M zabiera się za plany remontowe głównej altanki

.... wróć.... budy, która od kilku lat altankę udaje... Definitywnie rozstałam się z pracą. Pod wpływem impulsu wyszłam i już nie wróciłam... Trochę mi szkoda, bo jednak wiązałam z tym miejscem pewne plany rozwojowe, ale trudno... nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! Od 27 maja czuję się jak na permanentnym urlopie, pracuję tylko popołudniami po 4-5 h i ze zdziwieniem odkrywam na nowo pojęcie "czasu wolnego"! Wreszcie dom przestał być dla mnie jedynie hotelem typu B&B (a raczej B&D
inner 
), a ogród odwiedzam częściej niż tylko w weekend!!!
Pozwolicie, że w miarę możliwości odwiedzę Was w Waszych wątkach bardziej namacalnie, a na razie zostawiam garść archiwalnych fotek z mijającego (niestety) lata...
i kilka różyczek...
Larissa
Rosarium Uetersen
Vitalrose Climbing Champaigne
Novalis
W. Cathedral i Gartentraume
Queen of Sweden
Bienvenue
Pashmina
Cinderella
Lavaglut
Fisherman's friend