Dzika skarpa w letniej odsłonie
Re: Dzika skarpa w letniej odsłonie
Ty Misiu lepiej szykuj jutro miejsce na kilka roślinek od AGNESS. Więcej nie mam zamiaru Ci powiedzieć.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Misiu no to nas to łączy! znowu jest znak STOP , a u mnie w tym roku bergenie ładnie kwitły a teraz przesadziła część w taki klombik bergeniowy!
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Misiu jakie piękne zdjęcia robi Twoja wnusia
Ja również bardzo lubię gdy zaczynają się przebarwiać rozchodniki..... zresztą ja je bardzo lubię w każdej fazie wzrostu.... od okrągłych kapustek wiosną, poprzez zielone i bordowe baldachy....aż do ususzonych kwiatostanów wyglądających spod śniegu zimą

Ja również bardzo lubię gdy zaczynają się przebarwiać rozchodniki..... zresztą ja je bardzo lubię w każdej fazie wzrostu.... od okrągłych kapustek wiosną, poprzez zielone i bordowe baldachy....aż do ususzonych kwiatostanów wyglądających spod śniegu zimą

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
O się dowiedziałam, że jest coś takiego jak tolmiea. Wcześniej nawet nie myślałam, że coś takiego może byc. Ciekawa roślinka. Skąd ją masz, że 'uratowana' przy zdjęciu? Ale Ci ogród wyewoluował. Super! Kilka sezonów temu były tylko jednoroczne i parę bylinek. No a teraz.. 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

ja tylko dyrygowałam gdzie troszkę chwastów mają wyrwać...sama nie mogłam ...dopiero w tym roku troszkę działam ale to nie jest tak jakbym chciała ...zawsze są pilniejsze sprawy ...

Aguś ma to oko no i dobry aparat...czekam na Ulę chcę podziękować Tobie...ale jeszcze nie wiem za co
nie dotarły roślinki...

Maryś z STOpem to jest dość trudno...

... wykorzystując siłę roboczą pozmieniałam troszkę na rabatkach...tak było ale ostatnio dalie miały już w nogach brzydkie liście i mało pączków kwiatowych postanowiłam je wykopać...było tak...
..jest tak ...będzie potem ładnie...
...Heleno Twoje -moje patyczki hortensji były do tej pory w doniczce dziś już przesadzone mam nadzieję że zaaklimatyzują się...

..gazanie..
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...zauroczona rabatą lawendy u Małgosi postanowiłam zrobić sobie namiastkę na mojej skarpie...

...pod koniec lata ważki u mnie tańczą na kwiatach...

...ale jestem dumna z lawendy oby tylko utrzymała się ...mam dzieję że zima jej nie zniszczy...

...pod koniec lata ważki u mnie tańczą na kwiatach...

...ale jestem dumna z lawendy oby tylko utrzymała się ...mam dzieję że zima jej nie zniszczy...

Misiu wow jakie rewolucje rabatkowe poczyniłaś
ważka w cudnym ujęciu

ważka w cudnym ujęciu

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Ale niesamowicie Ci to zdjęcie z ważką wyszło. A z lawendy będziesz bardzo zadowolona.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Powodzenia z lawendą
Dokupiłam parę krzaczków w tym roku, a i w przyszłym znowu dokupię. Wiosną w OBI są fajnie wielopaki.

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Misiu - śliczne lawendusie
Zobaczysz za rok - powłażą Ci jedna na drugą i zrobią tłok, że będziesz musiała rozsadzać. Ja dziś po deszczu obcięłam ostatni krzaczek przekwitłej już lawendy, zostawiony specjalnie, żeby się rozsiał. I powiem Ci, Misiu - jak te pędy pachniały nieziemsko - zupełnie inaczej, niż te wszystkie pozostałe moje krzaczki. Czy to przez ten deszcz, czy przez to, że najdłużej na krzaczku zostały?
Siadał i uplotłam z nich jeszcze jedną pałeczkę, już chyba ostatnią...

Zobaczysz za rok - powłażą Ci jedna na drugą i zrobią tłok, że będziesz musiała rozsadzać. Ja dziś po deszczu obcięłam ostatni krzaczek przekwitłej już lawendy, zostawiony specjalnie, żeby się rozsiał. I powiem Ci, Misiu - jak te pędy pachniały nieziemsko - zupełnie inaczej, niż te wszystkie pozostałe moje krzaczki. Czy to przez ten deszcz, czy przez to, że najdłużej na krzaczku zostały?
Siadał i uplotłam z nich jeszcze jedną pałeczkę, już chyba ostatnią...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Misiu oj widzę na tej grządce inne spojrzenie, a czy wykopane dalie przed zmrożeniem przetrwają zimę
Ważka
brawo dla fotografa

Ważka

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
Ależ zdjęcia
z lawendy będziesz zadowolona, to wdzięczna roślinka 

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Misiu w Twoim ogrodzie dużo zmian ostatnio.
Zdjęcia piękne i nowe rabaty powstają.
Przypomniałaś mi o podsypaniu lawendy dolomitem, gdyż liście na niej jakoś dziwnie żółkną, może ma za kwaśno przy jałowcach.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Zdjęcia piękne i nowe rabaty powstają.

Przypomniałaś mi o podsypaniu lawendy dolomitem, gdyż liście na niej jakoś dziwnie żółkną, może ma za kwaśno przy jałowcach.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja też posadziłam dwa rządki lawendy. Mam nadzieję, że będzie to niska odmiana, bo te wysokie się nieładnie rozkładają. Tajka ma fajną kępę.
Misiu, te patyczki hortensji to będziesz musiała dobrze zabezpieczyć na zimę, skoro teraz są sadzone do gruntu.
Misiu, te patyczki hortensji to będziesz musiała dobrze zabezpieczyć na zimę, skoro teraz są sadzone do gruntu.
- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Misiu dawno u Ciebie nie byłam, nadrabiam zaległości
Lawenda przyjmie się, zobaczysz w przyszłym roku będziesz się nią chwalić
A ważka cudnie tańczy 

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię