Witaj Joasiu
Bardzo spodobał mi się tytuł Twojego wątku. Wiejskie klimaty to co lubię,sama mieszkam na wsi
Lecę oglądać Twój ogród kochana ...
Miłego dnia
Joasiu, podziwiam cię za te plany, które błyskawicznie wcielasz w życie. Nie wątpię, że juz wkrótce będziemy oglądac sadzawkę, płyewające w niej ryby i rosnące na brzegach rośliny. W dzisiejszym odcinku " M. w ogrodz..." pokazywali kopanie sadzawki, ryby, które zimują. Ale oczko było chyba mniejsze od tego, które zaplanował twój M.
Witaj Joasiu Dalijki, cynie, mieczyki... kolorowo u Ciebie aż miło Mówisz, że orzech nie owocuje? Z jednej strony byłoby mi szkoda wyciąć tak wiekowe drzewo, z drugiej - faktycznie zyskasz teraz sporo miejsca, bo pod orzechem pewnie nic by nie urosło. A ile będzie drzewa do spalenia Moje hosty rosnące w pełnym słońcu też zaczynają nieznacznie podsychać, ale i tak spodziewałam się, że będzie gorzej. Jak już kiedyś mówiłam, jakoś nie mam do nich serca, nawet rzadko docieram do nich z konewką. Robią więc chyba wszystko, żeby nie paść i zostać w ogródku
Spokojnej nocy i całego nadchodzącego tygodnia
Witajcie dzień bez pracy w ogrodzie dniem straconym ale cóż musiałam z M załatwić sprawy ,jeszcze nie wolno mu prowadzić samochodu.W środę lub czwartek będzie koparka kopać sadzawkę.
Pogoda też dziś nie sprzyja pracom w ogrodzie od rana pada.Jutro mam sporo pracy zaplanowanej.Muszę na całej działce zaznaczyć korzenie aby koparka mogła je wykopać i już czas przygotować rabatki gdzie jest warzywniak czyli kopanie..Następnie plewienie rabatki z kwiatami.mam nadzieję że, nie będzie padać.
Na koniec wieczór różany.Róże NN.To ostanie róże NN jakie kupiłam.Porównuję róże w Waszych ogrodach licencjonowane i jest zasadnicza różnica przede wszystkim w barwie i jakości kwiatów.
To jest najmniejsza z moich róż ale najobficiej kwitnie.
To jest najmarniejsza z róż zastanawiam się czy ją nie przenieść w inne miejsce.
Jeszcze jedna NN
Drzewko została przycięte przez M
.
Ostanie kwitnące mieczyki
Jeszcze kilka fotek z ogrodu
Azalia zmieniła kolor liści z zielonego na brunatno brązowy.
Nie narzekaj, różyczki całkiem ładnie się prezentują, liście zdrowe, błyszczące, daj im trochę czasu, w przyszłym roku pokażą co potrafią. Ładna ta rabatka z rudbekią i cyniami, dziwaczki kwitną
Dziś paskudna pogoda od rana pada.Byłam spardzić w drugiej części działki jaki jest poziom wody w dołku.
zobaczcie sami
To działka na której została wykopany dołek i jest nie wykorzystana przez wody gruntowe.Szukam pomysłów.Jeden już jest Aronia.Ale i czy ona pomimo że lubi mokro nie "utopi" się tutaj.
Orzech został ścięty i tu na całej długości będzie warzywniak.W tym miejscu jest troszkę wyżej i błotko mniejsze.deszcz przeszkadza w uporządkowaniu tego miejsca.
Mam nadzieję że, tylko u mnie pada a wy macie słoneczna pogodę.Pozdrawiam.
Witaj Joasiu o faktycznie u Ciebie deszczowo na całego ale jest jeden plus roślinki Ci deszcz podleje,chyba że to jakiś mocny deszcz to nie dobrze... Bardzo Mi się spodobało Twoje drzewko świetnie przycięte robi wrażenie!
Cześć Joasiu . Żółtą różę masz piękną. Bardzo mi się podoba. Tą białą faktycznie przesadź. Może jej będzie dużo lepiej i rozrośnie się w innym miejscu. Idziecie jak burza. Joasiu w tych suszach deszcz jest dobry. Ciesz się że u Ciebie pada. Ja bym chciała żeby padało zarówno u mnie w mieście jak i na działce. Z naciskiem na to drugie miejsce