Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

Aguś rozważaliśmy taką możliwość, ale w mieście trzyma nas praca. Tam w okolicy niestety nie ma żadnych warunków do zarabiania podstawowych pieniędzy a nie mowa o czymś lepszym. Mimo tego że naprawdę chciałabym tam mieszkać to nie ma raczej takiej możliwości.
Joasiu weekend niestety pracujący. Także prawdopodobnie na działkę nie pojadę :( No jesień też potrafi być piękna. Jej największym mankamentem jest to że tuż za nią jest zima. Ostatnio długa i męcząca.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Madziu ja akurat bardzo lubię zimę ale ostatnia fakt była bardzo męcząca.Teraz musimy się przygotować do prac jesiennych które też upiększają ogród.Co zamierzasz jeszcze dosadzić przed jesienią?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu właściwie już nie wiele. Powojniki domówiłam. No i tylko cebulowe- lilie, tulipany, hiacynty. Nic innego już w tym roku chyba nie będę dosadzała. Zima w tym roku od stycznia dała faktycznie popalić. Muszę przygotować się do jesieni. Dowiedzieć się szczegółowo jak najlepiej okryć poszczególne rośliny. Muszę kupić kaptury. A Ty co masz jeszcze zamiar dosadzać?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hejka Madziula :wit Przyznam, że szczęka mi opadła, jak pokazałaś Susan ;:180 Ileż ona ma listków! Cebule gdzie będziesz zamawiać - u tego sprzedawcy na all, o którym kiedyś pisałyśmy, czy gdzie indziej? Winobluszcz ma wielki dar do odbijania, u Mamy sąsiadka usunęła cały z płotu, a i tak jest pełno odrostów :) Sąsiadka "oczyściła" płot, a Mama teraz obsadza go od swojej strony - na razie posadziła glicynię letnią i bluszcz variegata - pewnie efekt będzie dopiero za parę lat, ja już się nie mogę doczekać, jak zakwitnie glicynia :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu kochana magnolia susan powtarza kwitnienie , teraz nadeszła ta pora magnolie nie marzną jak sadzimy je w osłoniętym od wiatru zacisznym miejscu Młode drzewka trzeba zabezpieczać.Jak masz działkę przy lesie zrób parawan bo sarenki i zajączki lubią podgryzać konar,kiedyś pytłaś o magnolie sebiolde ona kwitnie najpózniej koniec maja i czerwiec ,ale dla mnie nie jest rewelacją kwiaty w liściach nie bardzo widać. ;:168
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Praca.....a może na emeryturze uda się Wam osiedlić tam na stałe :lol:
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu witaj Kochana ;:196
Widzę, ze praca u Ciebie ostro wre... i bardzo dobrze, bo jak się człowiek urobi po pachy to wie, że żyje :D Madziu nie wyrzucaj sobie, że jestes do tyłu za niektórymi forumkami ;:196 Jesteś niesamowicie pracowitą i zaradną kobitką i się nie obejrzysz jak będziesz miała wspaniały dojrzały ogród z pieknymi roślinkami ;:196 Wiesz, ze u mnie też są roślinki które czekają na Twoje ręce :D Przecież w ogrodzie pracujesz tylko w weekendy a zobacz ile już zrobiłaś i jakie wspaniałe są efekty ;:oj Także ja jestem spokojna o Twój ogród bo ma wspaniałą właścicielkę...
Masz trzy magnolie ;:oj ależ będzie widowisko jak zaczną obficie kwitnąć... ;:167
Buźka!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko jeszcze nie zastanawiałam się gdzie kupować lilie. Mnie też się bardzo glicynia podobna.Nie wiem jednak gdzie mogłabym ją posadzić żeby efektywnie rosła. U mojego wujka nie kwitnie od 2ch lat. Ciekawe dlaczego to tak długo trwa.
Wiesiu no tak się właśnie zastanawiałam czy w susan to pąki czy liście. Ma ich całkiem sporo. Zwłaszcza że sadzona dopiero na wiosnę była. O sieboldzie już nie myślę. Brałam ją pod uwagę ze względu na powtórne kwitnienie. Sarenki już teraz jak jest ogrodzenie chyba nie wejdą. No a zajączki mogą mieć swoje sposoby. Mam nadzieję że mi szkód nie narobią w tym roku.
Aguś oooo tak. Jak tylko dożyjemy to na pewno na emeryturze postaramy się spełnić nasze marzenia :)
Grażynko ojj kochana Ty to jak zwykle potrafisz dobitnie postawić mnie do pionu hhehehe :D No właśnie, powiedz jak tam moczenie nóżek u tych roślinek :) Dziękuję Ci za tyle miłych słów. Jak przetrwają mi zimę magnolie to dokupię następne. Chciałabym mieć po jednej z każdego koloru. Czyli chyba brakuje mi tylko żółtej.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Madziu Twoje hortenki ukorzeniają sie w doniczkach z ziemią i widzę, ze powoli zaczynają puszczać nowe pączki, ale na wysyłkę to jeszcze chwilę bym poczekała bo są bardzo delikatne :D i boję się, że mogły by się zniszczyć w drodze... także jeszcze chwilkę ok?
Magnolie są naprawdę cudne ;:167 Żółta powiadasz... ;:224 ach,..
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiście, pośpiech jest zbędny :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu życzę Wam tego z całego ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś dziękuję. Z takim wsparciem nie ma szans na niepowodzenia :) Dziękuję że jesteście :)
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Madziu ja zamierzam jeszcze dokupić róż ale licencjonowanych oraz hosty i żurawki.reszta zostanie dokupiona na wiosnę.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli mimo że Twoje hosty się troszkę przyprażyły w tym roku to się nie zraziłaś do nich? I bardzo dobrze. Wiem że lepiej sadzi się jesienią ale mnie mimo wszystko wiosenne zakupy cieszą dużo bardziej. Jakie żurawki planujesz zakupić?
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Witam po urlopowej przerwie Madziu ;:168 Lecę po kawę i siadam co u Ciebie słychać ;:167

Pozdrawiam ciepło :wit

Edit: Bardzo mi się podoba rabata kamienista z trzmieliną i berberysami oraz lawendami ;:138 Napracowaliście się i to w te upały. Ja się włóczyłam po polsko-czesko-słowackim bezdrożach w 40st upały ;:172 Różyczka coraz ładniejsza. Berberysy uwielbiam. Ostatnio zakupiłam zielonego nakrapianego na biało, śliczności ;:224 Oj jesień niestety już czuć, u mnie coraz zimniejsze wieczory, coraz wcześniej z działki trza się zbierać. Dokupiłam dziś hortensje Limelight i wrzosów.. ale pada, więc czekają ;:47
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”