Bo-enka pisze:Nie słyszałam żeby były jakieś odmiany C. Anthonyanusdorhis pisze:Miałam na myśli, która to jest odmiana anthonyanusa,
.. w takim razie, chyba coś pokręciłam

zapytam jeszcze raz osobę, od której go dostałam

Bo-enka pisze:Nie słyszałam żeby były jakieś odmiany C. Anthonyanusdorhis pisze:Miałam na myśli, która to jest odmiana anthonyanusa,
Kwiaty ma iście królewskie ale pędy kojarzą mi się z jakimś horrorem, w którym zagładę sieje genetycznie zmodyfikowana roślinadorhis pisze:....skoro jesteśmy w temacie królowych i księżniczek, to mnie osobiście marzy się Selenicereus grandiflorus
marlenka pisze:Ostatnio zaczął się marszczyć. Za dużo czy za mało wody?
Zobaczymy jak zakwitnie.Artur89 pisze:Wracając do E. oxypetalum. Bożena, może to jest jakaś nowa krzyżówka
Jakie żarty, lepiej dbaj o to cudo, ponieważ to faktycznie może być krzyżówka, a wtedy trzymam Cię za słowo.dorhis pisze: .... nie żartujcie sobie ze mnie i moich kwiatków, TO B.NIEŁADNIE
A grandiflorus z czerwonymi?Bo-enka pisze: Artur, może to być krzyżówka, to możliwe, ale e. Oxypetalum z czerwonymi kwiatami ??
Artur89 pisze: tak prawdę mówiąc to sama byś mogła spróbować swoich sił w krzyżówkach i stworzyć takowego mieszańca
Czerwony grandiflorus pojawiał się kilka razy na eBay. Nawet miałem go zamiar ustrzelić ale przegapiłem 2 aukcje, a inne zostały zlicytowane przez 'bogaczy'. Twój E. oxypetalum jest na jakim 'etapie rozwoju'? Tak z czystej ciekawości... pochwal się jak podrosły twoje ukorzenione 'patyki' pokazywane bodajże w zeszłym rokuBo-enka pisze: Grandiflorus czerwony , różowy czy dwukolorowy --- to byłoby toooooooo
Artur89 pisze:E. oxypetalum jest na jakim 'etapie rozwoju'