Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Post »

Hejo! :)

betinka38, piękne dzięki :) Mam nadzieję, że zarówno czytanie jak i oglądanie sprawia przyjemność ;)

Darmokocie, ano pokazałam w końcu :wink: I siebie i zaniedbane obecnie fragmenty ogrodu:] Jak szaleć, to szaleć ;:306
Ponoć dolało. W przyszłym tyg zobaczę jak flora zareagowała na zbawczy deszcz. A właśnie, ja chyba jeszcze nie byłam u Ciebie w nowym wątku!
A właśnie, miałam pomyśleć o tym cięciu jabłoni ;:224

Witaj Mufko Moja ;:168 Zaskoczona? :wink: A pozostałe widoczki jak Ci się podobają?

ambo19 ;:168 , to zdjęcie z malwami mnie również szalenie się podoba. Koniecznie zbiorę nasionka z tego koloru. Chętna?:)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Obowiązkowo zaprzestaję wyrywania chwastów spośród mieczyków!!! Masz je takie piękne ;:138 a moje chyba załapały rdzę, bo zabiedzone jakieś.

Mam nadzieję, że tej ściętej rzodkiewki nie przerobiłaś jeszcze na kompost. Właśnie takie niewyschnięte jeszcze nasionka zebrałam i posiałam z ciekawości. Wzeszły błyskawicznie aż byłam w szoku. Teraz jest idealny czas na posianie rzodkiewki, nie robaczywieje tak jak wiosną. Zabieraj się więc do dzieła, wyłuskaj trochę i od razu posiej :) Tylko nie siej zbyt gęsto, bo będzie drobniejsza.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tę ostatnią serię zdjęć to do Werandy Country sprzedaj! Ludzie się naogladają i znowu paru mieszczuchów spakuje się i na wieś wyprowadzi :) cudny awatarek, ale wiesz...taka elegancka, ładna kobieta to mi się gryzie z obrazem baby kury obrabiającej i hakającej warzywnik...musisz sobie stosowne do treści wątku zdjęcie sprawić :wink:
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

aguskac, yyyy, no właśnie ostentacyjnie je wyrwałam z warzywnika bo strasznego chaosu dodawały ;:224 A ja za wszelką cenę chciałam warzywnikowi pokazać, ze to i tak ja tam rządzę. Od czasu do czasu :wink: Nie sprawdzałam stanu nasionek, ale wszystko jeszcze było zielone. Jakoś nie miałam wielkich sentymentów, bo rzodkiewka totalnie mi nie wyszła. Jak tylko będę na wsi to posprawdzam i zrobię jak piszesz. Zobaczymy, a nuż :wink:
Co do mieczyków, sadził je właściwie Mój eN, podobnie jak malwy i teraz się zastanawiam jaką to on ma dobra rękę :D

Pati
, będę zbierać te fotki, może kiedyś się zgłoszę do Werandy, tym bardziej, że bardzo ją lubię. Ale póki co szału ni ma ;)
Co do awatarka, jak to mawia moja znajoma - Allach lubi różnorodność ;:170 Póki jeszcze dane jest mi nie wyglądać jak zarobiona baba kura, żona męża i matka dzieci, to muszę się Wam pokazać :wink: Później może się okazać, że nikt by nie uwierzył...
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, wpadam z rewizytą. Ale mam do doczytania, dobrze, że w wakacje spokojniej to da się zrobić. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zdjęcia "wiejskiego" poranka cudowne ;:138 ....to moja ulubiona pora na spacer w ogrodzie z aparatem w dłoni :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Moja również. I rano jest dobre światło - dlatego takie fajne fotki wychodzą.
Na nasionka malw oczywiście jestem chętna, chociaż z ich kolorami to wychodzi często totolotek na chybił-trafił :;230
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Niewiele osób odważyłoby się pokazać TAKIE zakątki wstydu :D
Co prawda każdy do takich się przyznaje, a po pokazaniu okazuje się, że lepiej wyglądają, niż moja część reprezentacyjna.
PS. Moja mama zawsze mówiła, że "gdzie pajęczyny, tam ładne dziewczyny" :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Pacynko ;:196 zdjęcia cudowne "wiejskiego ogrodu" cudowne klimaty!
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

Mili moi, wróciłam z parodniowego wywczasu na wsi. Pobyt jednak przebiegał głównie w tematach świątecznych, wypoczynkowych i weselnych, więc ogródkom poświęciliśmy niewiele czasu. Zresztą, podczas tych rzadkich wspólnym wyjazdów na wieś trudno nam z Lubym ustalić gradację ważności czekających na nas prac. Ostatecznie jednak wpadliśmy do naszego warzywnika i ze wzrastającym zapałem zajęliśmy się ... plewieniem, a raczej karczowaniem zaroślowych chwastów ;:204 Luby przeszedł jak przecinak przez sporą ich część. Niestety zatem, już niebawem warzywnik ten nie będzie mógł startować w konkursie na najbardziej zachwaszczony ;:224 Choć to już czas zbiorów praktycznie, niech chociaż po koniec swego istnienia przypomina jakiś układ ze ścieżkami :]
Jednak ani zakończenia prac, ani dokumentacji fotograficznej ...

maliola, do nadrabiania u mnie nie ma wiele, bo ostatnio bywam z doskoku :wink:

aage, Twoje ppd widoki także urzekające :)

amba19, zgadza się, fotki wychodzą najlepsze, kiedy jest najdłuższy cień, więc właśnie poranek, wtedy też wszystko jest najświeższe, albo przed wieczorem właśnie ;:173

heliofitko ;:168 , uwielbiam to powiedzenie i często je z siostrą powtarzamy :D Czyli moje zakątki wstydu wystarczająco wymowne? ;)

reniusia20, dziękuję za komplementa :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Najważniejsze że odwiedzieliście swoje kąty ;:333
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Witaj Pacynko najmilsza ! ;:167

Lilie od Ciebie, podarowane z wielkim sercem, rozpoczęły właśnie spektakl, pełen czaru i woni przecudnej !
Jestem nimi zachwycona ;:oj Trzy już w pełni kwitnienia w kolorze mocny róż /zdjęcia w moim wątku/ a dwie nieco wyższe, zdają się jeszcze wahać, lecz chyba w kolorze jasny, perłowy róż. Razem po prostu bajka ;:oj Mam do nich w komplecie od Kasi, białą, gdy zakwitną w przyszłym roku razem, będzie co podziwiać ;:224

Ściskam Cię i pozdrawiam, dziękując za najpiękniejsze lilie jakie kwitły na moich rabatkach ;:196

Mam nadzieję, że podzielą się niebawem, tak by mogły zamieszkać i w Twoim królestwie :wink:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Ależ proszę Pacynko ;:196
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Pacynka pisze:Wiejskie widoki w porannym Słońcu...
Przepiękne , nostalgiczne i takie...do patrzenia i uśmiechania się :)
"Słońce" piszesz z wielkiej litery, jak mój śp. ojciec - astronom :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

;:65 Moi drodzy,

aage, znów udało się odwiedzić kąty, ale znów były to szalenie szybkie odwiedziny ;:65

Mufko najdroższa ;:167
sprawiłaś mi ogromną radość tymi liliami ;:168 Miały być takie same, ale jeśli delikatnie różnią się odcieniem, to właściwie jeszcze lepiej :wink:

reniusia :wink:

zuzanno, zgadza się, piszę 'Słońce' z dużej litery ze względu na szacunek do tej niezwykłej i szczególnie dla nas ważnej gwiazdy :wink: Lubię (nad)używać dużych liter :wink:

W ferworze działań wszelakich, udaliśmy się wczoraj szybkim pędem na wieś po auto transportowe, aby móc przewozić rzeczy przy przeprowadzkach... To tak na dokładkę, gdybyśmy mieli akurat więcej czasu :wink: Pobyt był parogodzinny i w tym czasie udało mi się m.in. szybko odwiedzić w celach biurokratycznych panią przynależącą do zacnej armii urzędników. Nawet podczas krótkiej wizyty dało się ocenić stan umysłowy rzeczonej, zdawałoby się niezorientowanej w sprawach żadnych :]

Następnie ruszyłam ostrym kurcgalopkiem do warzywnika obfotografować go w ciepłych, niemalże jesiennych, ppd promieniach. Może uda się mnie i jemu zrehabilitować w Waszych oczach, po ostatnim przedstawieniu go jako najbardziej niemal zarośniętego fragmentu pozostającego pod moją pieczą :wink:
Obrazek Obrazek

moje tegoroczne zauroczenie, czyli onętki połączone z koprem, następnie łan słoneczników w niby-łące kwietnej
Obrazek Obrazek

wdzięcznie kwitnące dalie od daffodil ;)
Obrazek Obrazek

miłość wzajemna na łączce kwietnej
Obrazek Obrazek

oraz kilka zatrwianów, którym udało się uniknąć mojego spojrzenia podczas wiosennego plewienia. Teraz po rozetce poznaję, że to właśnie je tak zachłannie plewiłam podczas jakiegoś chwilowego upadku umysłowego, przekonana święcie iż są to chwasty ;:204
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”