Moja skarpa - mora1
Bogusiu, jeśli mogę zapytać na temacie Moniki - gdzie zamawiałaś takie fajne odmiany róż? Ja też planuje zakup i szukam czegoś pewnego
z uśmiechami - Kasia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=15194
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zamawiałam w Rosarium u pana Chodunia. Adres http://www.rosarium.com.pl
Zajrzyj na Róże 2008 tam się bardzo dużo mówi o zakupach róż i o cenach.
Zajrzyj na Róże 2008 tam się bardzo dużo mówi o zakupach róż i o cenach.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
Bardzo Ci dziękuję, już tam lecę
z uśmiechami - Kasia
-
Moniko, czy w Rosarium jest teraz Parade, rozumiem, że tam zamawiałaś swoje róże?
Bogusia
Bogusia
- mora1
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dzięki kochane za odwiedziny
. Parade kupiłam Tutaj, jeszcze jej nie dostałam to nie mogę nic konkretnego powiedziec, przepraszam za pisownię, ale nie mam „ci” , mam poważny problem ze sprzętem , jakiś wirus mi wlazł i szkody robi. Resztę róż zamówiłam w rosarium, mają byc wysłane w poniedziałek lub we wtorek, czyli najpóźniej w piątek powinny byc u mnie . Bogusiu, dziękuję za zwrócenie uwagi na rozstaw LO, posadzę szerzej jak mówisz . Już nie mogę się doczekac, ciekawe w jakim stanie dojdą , no i jakie będą. Bardzo się cieszę, nie wiem tylko co ja Mojnemu( to nasz regionalizm od mój Mąż, bo nie wszędzie jest to zrozumiałe) powiem, bo to mój autorski pomysł. W sumie do posadzenia będzie 40 sztuk, to raczej zauważy , że są
. Mojny uważa, że kwiatków , bo na wszystkie tak mówi już mi wystarczy , bo i tak mam bardzo dużo według niego. Coś wymyślę. Jeszcze raz dzięki za wszystkie pomysły i rady, to będzie Wasza rabata, mam nadzieje, że czegoś nie pokręcę przy sadzeniu i wstydu sobie nie narobię
. Teraz muszę jakoś wytrzymac następny tydzień, a będzie ciężko. W końcu wstawię jakieś foto z mojego wiejskiego ogrodu, bo obecnie opisuję tylko dylematy i rozterki.

Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
Łał Moniko masz piękny ogród. Szczególną uwagę zwróciłam na skarpe - rewelacja
Pozwolisz że zainspiruję się Twoim pomysłem na obsadzenie skarpy, gdyż też taką mam na działce .Moja skarpa też jest długa na 17m i szeroka...chyba jakieś 3,5m. Wraz z mężem jesteśmy posiadaczami działki z ROD od czerwca tego roku i jesteśmy kompletnie "zieleni' w sprawach upraw i roślin tak więc dziękuję że zechciałaś we wcześniejszym poście podać nazwy roślin, które masz na skarpie. To mi bardzo ułatwi co mam tam posadzić. Proszę podpowiedz tylko do kiedy muszę zdążyć z nasadzeniami na skarpie?

- mora1
- Kontakt:
Niestety, mam problemy z kompem, mam nadzieję, że do końca tygodnia już wszystko będzie ok. Obecnie mam tylko maszynę do pisania. Dzięki za odwiedziny 

Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa

Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
-
Dzień dobry Monika. Jak wyszły rabaty różane? CZy jesteś zadowolona z sadzonek? Czekam na zdjęcia, bo bardzo kibicowałam Twoim różanym rozterkom.
Bogusia
Bogusia
- mora1
- Kontakt:
Witajcie, dzięki za kibicowanie
.Rabata jest tylko jedna ta większa, niestety brak czasu na drugą. Mam nadzieję, że w tym tygodniu ją zrobimy i wykorujemy obie .. Posadziliśmy 5x Parade, 5xJC, 15X Bonita. Przesadziłam róże, które wcześniej tam rosły oraz bukszpany. Dodatkowo posadziłam uratowane Rh i zrobiłam małe zmiany na skarpie, posadziłam piwonie. W najbliższych planach druga rabata różana, obsadzenie przodu działki, teraz mogę juz sadzić, bo wiem jak będzie wyglądała szerokość ulicy, posadzenie dwóch magnolii Lennei oraz Suzan , przypadkowo stałam sie ich właścicielką, pewnie znacie takie przypadki, były w mega przecenie po 15 zł, są duże , całkiem zdrowe, trochę tylko liście mają wyssane przez przędziorka czy coś tego typu i lekką chlorozę, nic to dla mnie naprawi się
. Sąsiad ma mi dostarczyć wielgachne kamienie polne, nie wiem, co ja z nimi zrobię, ale nie umiałam odmówić takie są ładne, jeden przywiózł sąsiadce, która więcej nie chce, mądra kobieta. Niczego nie nauczyły mnie moje kolorystyczne, kompozycyjne wpadki, dalej robie to samo :x . Jak mi coś wpadnie w ręce to biorę, kupuję, wymieniam , czyli bez zmian. Nie wiem, co za hosty mi zakwitły, białe bardzo pachnące sztuk ze 20
. nie wiem nawet, kiedy je posadziłam
. Wstawiam co mam, zdjęć zaraz po dotarciu róż nie mam, w związku z reinstalką systemu zostały utracone. Cdn….

Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Warto było czekać Moniko, bo jest pięknie
Trawka wzór - konspekt.

Trawka wzór - konspekt.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012