Aniu trawa to rozplenica japońska, nazwy odmianowej niestety nie znam.... Niewysoka trawa, ma około 60 cm wysokości.... może trochę więcej...... rozrasta się w duże kępy..... jest piękna
Iwonko u mnie, mimo piasku, języczki jakoś ładnie się zadomowiły i rozrastają się w prawdziwe olbrzymy.... ta na fotce ma średnicę co najmniej 1,5 metra.... a może i nawet więcej.... aż jutro zmierzę

Jest prawdziwym kolosem, pozostałe są wiele mniejsze, mają dopiero 2 rok i jeszcze nie zdążyły się rozrosnąć, a i są to inne odmiany, więc nie wiem jakiego wzrostu mogę się po nich spodziewać....
Maryniu przez gryzonie i robale roślinki bardzo cierpią.... u mnie na szczęście nie ma żadnych zębatych paskud typu nornice, ślimaków te niezbyt dużo i roślinki jakoś sobie radzą.....
Cieszę się, że i u Ciebie ślimaki odpuściły....
Aniu uwielbiam języczki i jak kwitną i bez kwiatów.... wspaniałe są te ogromne liściory. Cieszę się, ze ładnie u Ciebie rośnie
Kamilu witaj

bardzo dziękuję Ci za miłe słowa, cieszę się, że podoba Ci się i zapraszam serdecznie
Aniu witaj w moim ogródku

Cieszę się bardzo, że podoba Ci się u mnie i zapraszam kiedy tylko masz ochotę
Martusiu cieszę się, że jesteś

Liliowców już coraz mniej kwitnie.... już ostatnie kępki.... jeszcze kilka dni i będzie po nich tylko wspomnienie.... aż do kolejnego sezonu....
Iwonko przed kilkoma dniami troszkę popadało.... ale niestety były to niewielkie opady, jednak ziemię troszkę zmoczyły.... od tamtej pory znów jest bardzo sucho..... prawdziwa pustynia
Jacku nie mogę się na nią napatrzeć, mam 2 kępy i obie już pięknie się wykłosiły
Małgosiu wiem tylko, że to rozplenica japońska, ale nie mam pojęcia jaka odmiana .... co roku ma mnóstwo kłosów....
Ewuniu cieszę się, że jesteś
Aniu moje floksy już w większości ogłowione.... dosłownie usmażyły się na rumiano.... kwitną już tylko 3 kępy i jakieś pojedyncze kwiatostany na innych.....
Twoje języczki tak szybko się rozrosną, że nawet nie obejrzysz się
Miłeczko języczka to prawdziwy kolos..... ma około 1,5 metra średnicy.... jutro muszę dokładnie zmierzyć

Współczuję strat spowodowanych przez ślimory.... to paskudy jedne....