Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
Jadziu róża Speelwark śliczne ma kolory ,jak pomalowana .Muszę się przyznać ,że ja swojego Abrahama wyrzuciłam .Wiecznie chorował na plamistość ,wkurzało mnie to okropnie .Był już dwumetrowym krzakiem .Z roku na rok czekałam ,że może coś się zmieni ,ale co rok było to samo .No i zaliczył kompost 

Jadziu zobacz co dla mnie przygotowała Gagawi. 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ANIU widziałam i wiem ,że masz dylemat ,bo oba wiaderka są śliczne .
EWUNIU widziałam Abrahama u Ani bez plamek myślę ,że mój też taki będzie tylko mam dylemat gdzie go posadzić ,bo jeszcze miejsce musi zmienić Tradescant i Korday ,ale chyba coś wygospodaruje ,bo jeden liliowiec podzielony odjedzie do forumek to i miejsce będzie na wielkoluda. Speelwark jest śliczna
Chyba na krótko zetnę Austina, bo wkurzają mnie te kwiaty na długaśnych łodygach .On jest za sztywny na kulkowanie, a nie mam go gdzie przypiąć
JOASIU no to jedna mocarna róża już jest za chwilkę będzie i druga .Ciekawe jaka będzie ta trzecia
MARYSIU nie czaruj
u Ciebie też pięknie rosną .Jestem ciekawa czy uda sie sadzonka żółtka, bo już zmienił miejsce .Teraz rosną sobie 3 żółtki przed Schwarze Madonną
JAGÓDKO sama jestem ciekawa kiedy zakwitnie Twoja i moja Jadwisia bo też mam jedna sadzonkę u siebie .Może parkowe róże potrzebują więcej czasu niż wielkokwiatowe .Odpisałam u Ciebie na resztę
Schwarze Madonna to wielkokwiatowa róża

EWUNIU widziałam Abrahama u Ani bez plamek myślę ,że mój też taki będzie tylko mam dylemat gdzie go posadzić ,bo jeszcze miejsce musi zmienić Tradescant i Korday ,ale chyba coś wygospodaruje ,bo jeden liliowiec podzielony odjedzie do forumek to i miejsce będzie na wielkoluda. Speelwark jest śliczna

JOASIU no to jedna mocarna róża już jest za chwilkę będzie i druga .Ciekawe jaka będzie ta trzecia
MARYSIU nie czaruj

JAGÓDKO sama jestem ciekawa kiedy zakwitnie Twoja i moja Jadwisia bo też mam jedna sadzonkę u siebie .Może parkowe róże potrzebują więcej czasu niż wielkokwiatowe .Odpisałam u Ciebie na resztę

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Kurcze , znowu kolejna piękność ...jak tak dalej pójdzie ...to M mnie razem z różami wyeksmituje ...zapisuję co mi się podobają ...czy ona jest parkowa , rabatowa , a może wielkokwiatowa ?
Dziękuję Jadzieńko za odpowiedź
...to chyba Abraham Darby
...bo bardzo podobny ...w kolorystyce , zwieszaniu nosa ...o , przepraszam ...zwieszaniu pąków i kwiatów ...no i ma czarne plamki na liściach ...co to może oznaczać ? Czyżby czarna plamistość liści ...bo ona jest na nie wrażliwa .
Pozdrawiam cieplutko ...chłodną nocą
.
Dziękuję Jadzieńko za odpowiedź

Pozdrawiam cieplutko ...chłodną nocą

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
witaj Jadziu
piękna różyczka
coś w sobie ma po mimo tych pogryzionych płatków. Zastanawiam się skąd bierzesz takie cudne różyczki? Gdybyś zobaczyła moją karteczkę różaną to byś się uśmiała. Czas zakupów róż się zbliża a ja rozczytać siebie nie mogę. Tak mam pokreślone i drobnym maczkiem napisane że będzie ciężko.
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę.

Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę.

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Austinka Molineux-a zobacz jak zupełnie inaczej trzyma głowki kwiatow.Są dużo mniej opuszczone-jest oczywiście prześliczna.
Lubisz bardziej mocne kolory-wiem,wiem.Dzięki za opinię.
Lubisz bardziej mocne kolory-wiem,wiem.Dzięki za opinię.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
ANIU główki nie są opuszczone ,bo ma mniejsze kwiaty .Ciekawe jak wyglądałaby z większymi kwiatami tez na pewno by je przewieszała ,bo są zarazem cięższe .Po pierwszym kwitnieniu mocno ją podcięłam ,żeby się wzmocniła .To córeczka Grahama Thomasa x Seedling chociaż nie znam tej drugiej róży .Wiesz to dopiero wiosenny nabytek
SYLWUŚ jeszcze ubiegłej wiosny i jesieni nie chciałabyś widzieć moich zapisków i tak było każdy rok .Potem selekcja dyskusja i najgorsze-- wybór .Czasem dobry czasem zły ale ten rok mam zarezerwowany tylko dla Aphrodite ,bo urzekła mnie na całego. Jest w moim typie róż z wielgaśnymi kwiatami
JAGÓDKO w tym roku mnóstwo moich róż ma plamki chociaż nie powiem są i takie jak np. Elżbietka ,która ich nie ma wcale to samo Maritim jakieś pojedyncze to samo młodziutkie Serbki są bez plamek .No to mamy obie młodego Abrahama tylko ,że mój nie ma plamki jak na razie
Molineux -Austinka to róża krzaczasta dorastająca do 90 cm i jest u mnie od wiosny .Zdrowiutka jak na razie
Życzę wszystkim miłej soboty i niedzieli .Jutro pielgrzymka kobiet do Piekar Śląskich, więc myślą będę z Wami

SYLWUŚ jeszcze ubiegłej wiosny i jesieni nie chciałabyś widzieć moich zapisków i tak było każdy rok .Potem selekcja dyskusja i najgorsze-- wybór .Czasem dobry czasem zły ale ten rok mam zarezerwowany tylko dla Aphrodite ,bo urzekła mnie na całego. Jest w moim typie róż z wielgaśnymi kwiatami
JAGÓDKO w tym roku mnóstwo moich róż ma plamki chociaż nie powiem są i takie jak np. Elżbietka ,która ich nie ma wcale to samo Maritim jakieś pojedyncze to samo młodziutkie Serbki są bez plamek .No to mamy obie młodego Abrahama tylko ,że mój nie ma plamki jak na razie

Życzę wszystkim miłej soboty i niedzieli .Jutro pielgrzymka kobiet do Piekar Śląskich, więc myślą będę z Wami

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu właśnie ten wybór jest najgorszy bo wszystkie są piękne a ja mogę tylko trzy parkowe wybrać.
Dwie są Mozart i Elmshorn pozostaje jeszcze jedna.Jaki przyrost ma rocznie róża Elmshorn . A może połączyć z inną różyczką?
Jadziu i pokazujesz następną piękność. Czy to mieczyk Abisyński?Miłego dnia i udanej pielgrzymki.

Jadziu i pokazujesz następną piękność. Czy to mieczyk Abisyński?Miłego dnia i udanej pielgrzymki.

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu - Aphrodite to zdrowa i piękna różyca polecam, kwitnie praktycznie całe lato z mała przerwą.
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Jadziu widzę
że u Ciebie mieczyki abisyńskie jeszcze kwitną moje słońce spaliło że nawet nie zauważyłam kiedy kwitły
zobaczyłam tylko suche kwiatostany.Ale róże u Ciebie niezmiennie pięknie się prezentują

zobaczyłam tylko suche kwiatostany.Ale róże u Ciebie niezmiennie pięknie się prezentują

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- JAKUCH
STASIU mieczyki u mnie dopiero kwitną
,bo póżno je sadziłam całkiem o nich zapomniałam może dlatego wygladają tak dobrze
ANUŚ już ją zamówiłam
a gdzie posadzę nie wiem ,ale cosik wykombinuję
,bo jak sobie odmówić jedynej przyjemności
JOASIU w łączeniu róż nie jestem kompetentna ,ale każdy kolor do każdego pasuje
.Pielgrzymka udana i podziękowałam za dobry sezon w imieniu nas wszystkich

ANUŚ już ją zamówiłam

JOASIU w łączeniu róż nie jestem kompetentna ,ale każdy kolor do każdego pasuje

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jadziu czarna madonna i żółtki
jakoś mi to nie pasuje
Wcale nie czaruję bo ja takich róż nigdy mieć nie będę bo bałabym się abym ich nie straciła

Wcale nie czaruję bo ja takich róż nigdy mieć nie będę bo bałabym się abym ich nie straciła

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Jadziu, piękne róże, u mnie bardzo nierówno powtarzają, jedne już a inne dopiero się zbierają.
Mieczyki abs. masz cudowne, dobrze im u Ciebie krępe krzaczki i pięknie kwitną.
Mieczyki abs. masz cudowne, dobrze im u Ciebie krępe krzaczki i pięknie kwitną.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Cześć Jadziu ,u mnie też szykuje się wielkie przemeblowanie ,aby zrobić miejsca na nowe nabytki .
Nie jest łatwo ,dobrze że mam wyrozumiałego męża ,to mnie nie wygna na rozdroża .Ewa przyjęła zamówienie na moje dwie róże plus Pashminka na wiosnę .W F też mam zamówione dwie i nie jestem pewna ,czy to już wszystkie .Twoje są śliczne ,zwłaszcza te puste łapią mnie za serducho
Nie jest łatwo ,dobrze że mam wyrozumiałego męża ,to mnie nie wygna na rozdroża .Ewa przyjęła zamówienie na moje dwie róże plus Pashminka na wiosnę .W F też mam zamówione dwie i nie jestem pewna ,czy to już wszystkie .Twoje są śliczne ,zwłaszcza te puste łapią mnie za serducho

- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Ewuś masz rację.Te puste też mają swój urok .Są takie niewinne i pewnie cudnie pachną.
Jadziu piękne różyczki , ale w tym roku coś jakby ich mniej . Nie mogę się doliczyć
.Muszę zacząć od nowa 
Jadziu piękne różyczki , ale w tym roku coś jakby ich mniej . Nie mogę się doliczyć