Ewciu, Twoją Euforię już widziałam. Bardzo Ci dziękuję
Moja nowa rabata będzie biało-fioletowa, dlatego szukałam fioletowej lub purpurowej okrywówki. Ostatecznie najniższe róże będą białe ? 5 szt. White Meidiland.
Teraz trochę bliżej zapoznam Was z moim ogrodem, chociaż w zasadzie wszystko już było pokazane...
Taki mam widoczek po lewej stronie tarasu. Najbliżej rośnie szpalerek z 6 Lions?ów. Z tyłu, koło naparstnicy widać jeden kwiat młodziutkiej Munstead Wood. Obie odmiany bardzo ładnie się komponują.
Zbliżenie
I szersze ujęcie rabaty. Jesienią, za kulką z bukszpanu zostanie dosadzona purpurowa róża - Johann Wolfgang v. Goethe.
Na dole, po lewej stronie - puste miejsce na zegar słoneczny, który od zimy cierpliwie czeka na złożenie, no i wymurowanie postumentu (może we wrześniu

)
Fragment rabaty z wiśnią japońską znajdującej się na wprost tarasu ? na końcu działki.
Przy żółtym żywopłocie (nie ma jeszcze ostatecznego kształtu) jesienią powstanie nowa różana rabata ? biało-fioletowa

Nie będzie to jednak delikatny fiolet jak u novaliski, ale taki co daje po oczach (mam przynajmniej taką nadzieję

).
Widoczek na bok (prawa strona) i tyły
Wcześniejsze ujęcie bocznej rabaty; na początku, po prawej - Harlow Carr, która osiągnęła już ok. 1,5 m wysokości. Większość róż ? jak widać w pączkach. Za tydzień, dwa będzie bardziej kolorowo.
Idziemy dalej, w kierunku wiaty
Widok z rabaty bocznej na tyły
Wollerton old Hall ma już ok. 1,7 m, ale na razie kwitnie pojedynczymi kwiatami
Wollerton, The Shepherdess i hortensje ? Limelight i na końcu Anabelle
Na zakończenie ? donicowa Double Delight. Muszę przyznać, że ładnie rośnie, a chciałam się z nią żegnać