Micha storczyków Kahim

Zablokowany
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Micha storczyków Kahim

Post »

A wiesz, moze to taki inteligentny kot, doszedl do wniosku: Ja chce tylko dla siebie uwage moje pani i nasikam na kazdego konkurenta ;:131
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Buahaha.... Kot jest zdolny, ale chyba nie aż tak :D
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

To faktycznie dziwne ;:202 . Jak by stały na parapecie przy otwartym oknie to można by przypuszczać, że chłód zrobił swoje. Jednak w dzień bardzo ciepło a nocą były spadki nawet poniżej 10 st. No ale na komodzie, w pewnej odległości od okna to już by musiał być mróz. Ja bym oskarżała dojrzałe owoce o ile stały w pobliżu. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Po prostu obserwuj trośliny, miejmy nadzieję, że dalej będą rosły prawidłowo.
Awatar użytkownika
wiewi
50p
50p
Od: 21 sie 2012, o 01:05

Post »

w sumie po kotach można się wszystkiego spodziewać ;:306
Kasia a nie zmieniałaś nawozu może ostatnio czy coś? No bo chyba faktycznie tylko ten przeciąg zostaje. Noce ostatnio już zimne bywały...
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie było owoców w pobliżu. Kurcze, teraz obawiam się tej nocy, bo nie nocuję u siebie a znów zostawiłam otwarte okno ;:160
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Wątpię, żeby to była sprawka "nocy" i jej nieokreślonych zjawisk. To brzmi jak "paranormal activit" :;230 :;230
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

:;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli jednak ktoś rzucił urok :|
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Kahim, teraz już tak całkiem poważnie. Uważam, że nie ma co gdybać :) Niestety, stało się i trzeba czekać na następne kwiatki. Ja myślę, że najbardziej realnym scenariuszem jest tutaj przeciąg, albo otwarte okna. Bo skoro w pobliżu nie było żadnych owoców, a perfumy nie mają tak silnego działania, bo byś musiała chyba zaczadzić nimi powietrze, to nie pozostaje nic innego jak pilnowanie, żeby nie robił się przeciąg.
Teraz noce są chłodniejsze, ja jak nie spuszczę rolet zewnętrznych u mnie w pokoju to chłód wpadający przez okno czuję w odległości metra na pewno. Więc myślę, że teraz już trzeba uważać bardziej z uwagi na chłodniejsze noce :)
Życzę, aby taka sytuacja już więcej się nie zdarzyła i żebyśmy w niekrótkim czasie zobaczyli nowe pączusie ;:196
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
actus
1000p
1000p

Post »

A ja mysle ,tez na powaznie ,ze kotka cos podsikala ,nawet jednego juz wystarczy w zupelnosci.Koci mocz jest zabojczy,skoro zmasakrowala Ci storcze ,tzn ,ze byla niezadowolona z Twojej nieobecnosci ,wiec daje sobie uciac glowe ,ze nasikala do michy.Koty sa bardzo zlosliwe i pamietliwe.Moja poprzednia kotka zeby sie zemscic podsikala mi 1,5 metrowego kaktusa ,ktory byl przepiekny i kosztowal fortune i oczywiscie skonczyl w smietniku.
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Kasiu, przykro mi z powodu Twoich (i moich) storczyków. U mnie na szczęście tylko 2 się tak zachowały, szkoda mi tylko białego gigancika, drugiego jakoś mniej. Multiflorka nadal zrzuca kwiatki, ale tu to przynajmniej znam powód.
Ale ja widzę w tym też dobrą stronę, będzie nowe wyzwanie (a te lubimy przecież)... doprowadzić do ponownego kwitnienia ;:306
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

No, ale jak kot nasika to chyba czuć?
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janko, Pati, Kasiu, dzięki za miłe słowa ;:196
Kasiu, to stu procentowo nie robota kocicy- 1. Ona nigdy nie posikiwała nigdzie, 2. Gdyby się zdarzyło, to bym to poczuła, 3. Kwiaty rosną w sporej odległości od siebie i kocica musiałaby pokonać sporą drogę by dorobić w reszcie kwiatków :wink:

Oficjalnie uznaję, że to wina chłodu.... Aż boję się wrócić do domu by zobaczyć co się dzieje :roll:
actus
1000p
1000p

Post »

Wystarczy ze kilka kropel puscila ,niekoniecznie musi byc czuc ;:131
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koci mocz jest intensywny w zapachu.... Ta potwora nie jest złośliwa. Do tej pory niszczyła kwiaty, bo ganiała za muchami i ćmami ... A kwiaty stały jej na drodze :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”