Storczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczk

Post »

a ja zawsze myślałam, ze doświetlając rośliny to światło jest jasne, tak aby przedłużyć im długość dnia a ono jest takie ledwo ledwo? ;:131 Takie światło coś im daje?
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p
Od: 30 mar 2012, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dufin pisze:a ja zawsze myślałam, ze doświetlając rośliny to światło jest jasne, tak aby przedłużyć im długość dnia a ono jest takie ledwo ledwo? ;:131 Takie światło coś im daje?
ONO nie jest ledwo ledwo jakoś na zdjęcie nie chce pokazać więcej to są diody Led niebieskie i czerwone do wzrostu i produkcji kwiatów

actus -sklepik to masz ty , zgadza się tak jak u Alicji :) ta lampa led
"Są dwie drogi, aby przeżyć życie. Jedna to żyć tak, jakby nic nie było cudem. Druga to żyć tak, jakby cudem było wszystko." A. Einstein
Pozdrowionka ;) // Mariola
Mój Wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=54448" onclick="window.open(this.href);return false;
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

No to teraz jak zaczna produkowac to Ty bedziesz sklepik miala :D
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p

Post »

tutaj lepiej widać jak rośliny są podświetlone
Obrazek

-- Pt, 9 sie 2013, 18:03 --
actus pisze:No to teraz jak zaczna produkowac to Ty bedziesz sklepik miala :D
to niech zaczną już myśleć aby się mi buźka uśmiechała kiedy na nie spoglądnę :D
"Są dwie drogi, aby przeżyć życie. Jedna to żyć tak, jakby nic nie było cudem. Druga to żyć tak, jakby cudem było wszystko." A. Einstein
Mój Wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=54448" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aahh... no to na drugim zdjęciu rzeczywiście jest różnica :D a powiedz, w lecie też je tak trzeba doświetlać? Myślałam, ze to zawsze na jesieni, gdy dzień staje się krótszy.. chyba, że nie ma to różnicy kiedy?

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p

Post »

Dufin pisze:aahh... no to na drugim zdjęciu rzeczywiście jest różnica :D a powiedz, w lecie też je tak trzeba doświetlać? Myślałam, ze to zawsze na jesieni, gdy dzień staje się krótszy.. chyba, że nie ma to różnicy kiedy?
ja na razie dziś zaczęłam a słonko w pokoju mam od 14 potem już brak a jak widzisz mam je na komodzie i nie wszystkie słonko dostają , a jak w końcu przeprowadzę się to się zobaczy co i kiedy lampa będzie podświetlać bo teraz mam jeden większy parapet i jeden mały a w nowym mieszkaniu będzie w salonie 2 okna i 2 pokojach po oknie kuchni i łazience wiec w sumie 6 parapetów do dyspozycji :D
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Prezentuje sie swietnie ;:138 Ja doswietlam caly dzien, rano jak wstaje to ide odrazu lampy wlaczyc :D
Na zime zamierzam dokupic jeszcze dwie :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p

Post »

Alice 12 pisze:Prezentuje sie swietnie ;:138 Ja doswietlam caly dzien, rano jak wstaje to ide odrazu lampy wlaczyc :D
Na zime zamierzam dokupic jeszcze dwie :D
przy tylu kwiatach w całym pokoju jaki ty masz tez bym tak włączała ale dokupię sobie wyłącznik czasowy to sobie ustawie czas zapalania i wyłączania lampy
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurde Mariola to Ty będziesz mieć kwiatów a kwiatów na tylu parapetach :wink: serdecznie Ci zazdroszczę :D A komody nie da się przesunąć pod okno, żeby miały jaśniej?

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p

Post »

Dufin pisze:Kurde Mariola to Ty będziesz mieć kwiatów a kwiatów na tylu parapetach :wink: serdecznie Ci zazdroszczę :D A komody nie da się przesunąć pod okno, żeby miały jaśniej?
;:306 ;:306 wreszcie wszystkie jakie mam trafia na parapety heh bo to nie wszystko z tej komody co posiadam :heja
Awatar użytkownika
valdessa_kane
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 10:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciekawe rozwiązanie ta lampa, pewnie z takim doświetlaniem pędziki będą ładnie prosto do góry rosły, bo nie wiem jak u was ale mi pędziki rosną i wyginają się jak chcą ;:14 i oczywiście zakładam, że tak dziwnie idą do światła :)
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p

Post »

Obrazek

gdzie mu do piccolo red

-- Pt, 9 sie 2013, 21:36 --
valdessa_kane pisze:Ciekawe rozwiązanie ta lampa, pewnie z takim doświetlaniem pędziki będą ładnie prosto do góry rosły, bo nie wiem jak u was ale mi pędziki rosną i wyginają się jak chcą ;:14 i oczywiście zakładam, że tak dziwnie idą do światła :)
nie wazne jak oby tylko chcialy rosnac
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p

Post »

;:7 ;:3
MAŁA aktualizacja co się dzieje u mnie
na pierwszy rzut kolaż jaki zrobiłam

Obrazek

za keikowane dendrobium stardust
Obrazek

keiki na zoltasku czyżby miał pedzik :?:
Obrazek
Obrazek

i cattleya ma 3 nowe przyrosty :wink:

Obrazek

oraz tak wygląda keiki dla hmmm kto zamawiał bo się pogubiłam tego takiego żółtawego lekko
Obrazek
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jak się nie znajdzie właściciel to ja zamawiam! ;:306 Keiki dendrobium też chętnie widziałabym u siebie ;:204 buahaha.. Mariola a powiedz, Ty smarowałaś oczka jakąś pastą na keiki, że się tak błyszczą, czy to naturalne keiki?

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Mariolka ,moje dendrobium stardust tez tak zakeikowane jak Twoje ;:131 .Nie wiem czy taka urode ma ,czy moze cos zle robimy????Pedzik na keiku ;:138 .Zawsze sie zastanawialam jak to jest ,ze taki maly pyrtek kwitnie od razu :D .Piekne przyrosty na Cattleyce.Ja mam jedna jedyna ,dostalam jako gratisa przy jakims zamowienie ,byla tak zmasakrowana ,ze ledwo ja odratowalam ,teraz mi 4 przyrosty wypuscila ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”