Ogródek Robaczka cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 9

Post »

...Kasiu, powiedz czy lawenda na pniu w donicy to zwyczajny egzemplarz tylko tak ukształtowany na drzewko? A co z nim zimą ... zostawiasz go na dworze?

Widoczki z ogrodu jak zawsze zachwycające... ;:oj

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia, przez Twoje foty nie mogę się zabrać za robotę :;230
Aphrodite rzeczywiście jest cudowna. Ile tam rośnie krzaczków? Ciekawe kiedy moje będą takimi krzaczorami...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry :wit
Jolu, lawenda w donicy to zwykła augustiflora,wyprowadzona na pniu. Dotychczas zimowała w domu, ale chyba jesienią trafi do gruntu, zabezpieczę ją kopczykiem :uszy Dziękuję za odwiedziny ;:196 A jak Twoje rewolucje ogrodowe? Jesteś zadowolona z efektu? Pozdrawiam!
Aniu, mam w tym miejscu 3 krzewy Aphrodite - jedna z wiosny zeszłego roku, pozostałe tegoroczne. Zatem nie będziesz musiała długo czekać, takie krzaczory rosną w ciągu roku :D U Ciebie róże to sprinterki, będą jeszcze większe ;:333

Miłego dnia, wracam do roboty... ;:222
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Wiedz że codziennie jestem u Ciebie cichaczem...bo nie wiem co pisać.
Osiągnęłaś najwyższy kunszt....kompozycje różane ;:180
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Kasiu, niemal, niemal Cię w sobotę odwiedziłam. Już M się pakował żeby przenocować u przyjaciół w Swarzędzu ale za późno ich zawiadomiliśmy i już mieli swoje plany wyjazdowe :cry: Może następnym razem się uda zgrać bo zazdroszczę spotkania bardzo. Zwłaszcza teraz jak twoje zakupy różane okazały się takim fenomenem. Generalnie musisz mieć świetną ziemię bo wszystko rośnie błyskawicznie, zdrowo i zachwycająco. Vanilla Fraise dziesięć razy większa od mojej. Kobea u mnie znów nie zakwitła a i passiflora umarła wydając trzy kwiatki. Za to przypołudniki się sprawdziły i zdecydowanie stawiam na nie w przyszłym sezonie.
Novalis cudo, właśnie się nad nią zastanawiałam w nogi Indigoletty, razem z Rhapsody in Blue. Masz Rhapsody? chyba nie. Alternatywą jest Heidi Klum - co sądzisz o tym połączeniu? Nie będą się gryzły kolory Heidi i Indigoletty? Nie widziałam Heidi na żywo. I tu kolejna strata wynikła z niedoszłego spotkania ;:224

Pozdrawiam, ja niestety w piątek pracuję....
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Vanilka wygląda jak wata cukrowa. Mniam, u Ciebie same smaczne cukierkowe kolory.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

A ja już rozmyślam nad przyszłoroczną lokalizacją moich hortensji bukietowych, które na razie są w powijakach, ale już z małymi kwiatkami. Vanilka też wśród nich jest. Oj, będzie cudnie!
(choć nie tak, jak u Kasi, ale też ;:215 )
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

robaczek_Poznan pisze: Obrazek
Kasiu a ten uroczy bladawiec pierwszy po lewej stronie to co? Bo nie jestem pewna :?
A całość jak zwykle urocza, ale już brak słów zachwytu... Twój ogród stanowi niedościgniony wzór dla wielu z nas ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, na temat urody Twojego ogrodu wszystko już chyba zostało powiedziane, a wciąż chce się go chwalić. Wspaniałe obrazy!
Róże oczywiście przecudne, ale w tej chwili królową ogrodu mianuję - w mojej opinii oczywiście - Vanille Fraise. Jej ogromne kwiatostany niemal świecą! Coś przepięknego ;:167
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Kasiek, p[rzypomnij ile lat ma twoja Vanilka? Kupiłam w tym roku, ale rachityczna okrutnie, ciekawe jak długo bedę czekac na porządny krzew.
Róze u ciebie kwitną na całego. U mnie susza skutecznie przypaliła ogród. Ciężko jest :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Kasia, śliczna ta Charming Piano. Mało tego, że do niej wrócę, to po obejrzeniu Twoich zdjęć, domówiłam jeszcze drugą ;:224
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Kasiu zatyka mnie za każdym razem gdy odwiedzam Twój wątek :D
MASZ FANTASTYCZNY OGRÓD!!!!
Siedzę z kawusią i podziwiam ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, moja Iceberg była kupiona jako czerwona rabatówka ;:306 , wiesz to moja pierwsza róża w siedlisku. Potem dziewczyny rozpoznały mi ją jako Iceberga. Jestem zniej bardzo zadowolona i dumna. U Ciebie widzę śliczne zestawienie jej z jeżówką ;:167 .
Z wielką przyjemnością donoszę, że budleja od Ciebie żyje i kwitnąć lada moment będzie. Startowała od korzenia i dość długo miałam ją za nieżywą. A tu taka niespodzianka. Do tego chyba dwie odmiany dostałam od Ciebie, bo jedna ma liście variegata, a druga całkiem zielone. Widzę je z tarasu i obecnie wpatruję się w nie jak w obrazek. Nie pamiętam co za odmianę dałaś mi, ta variegata to Harlequin, a ta druga, możesz podpowiedzieć jaka wysoka urośnie?
U Ciebie cudownie i bardzo miłe spotkanie miałaś. Ogród skomponowany w najmniejszych detalach, nawet róże pasują do siebie z porami kwitnienia. Dla mnie to już mistrzostwo świata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu na ogół jedynie oglądam bo ile razy można to samo wypisywać , ale jak u Jagi przeczytałam
alphax napisał(a):
Na samym szczycie pieknych starych miast stoi u mnie Krakow (...)

Oooo tak. Powiedziałam to ja, Krakowianka z urodzenia i z duszy

Takie słowa to bardzo ciepło mi się zrobiło na sercu, bo chodząc po Krakowie w ostatnich latach jestem dumna, że tu jestem i żyję!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Kasiu, zdjęcie, które przywołała Asia, a właściwie ta rabatka jest chyba najpiękniejsza w Twoim ogrodzie. ;:215
Bardzo mi się podoba połączenie odmian róż na tej rabatce. ;:180
Sama szukam róży do podsadzenia przy dwóch LO. Tak mi się wiele podoba, ale jak zaczynam wczytywać się i dokładnie je oglądać to, po kolei odpadają. Na ogól są to zbyt duże krzaczki. Chwalisz Bouquet Parfait, powiedz mi czy ona ma tendencje do tworzenia zwartego krzaczka. Pasuje do LO?
Ja szukam róży o pokroju ażurowym.... i miejsce jest czasami ocienione. Już sama nie wiem, co mam wybrać.... ,a czas ucieka :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”