Ogród Andzi cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Ogród Andzi cz.2

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tym tygodniu cieszę się takimi widokami...balony startują z Nałęczowa...szkoda tylko że zdjęcia są słabej jakości ;:224 fotki są z przed kilku minut...przedwczoraj naliczyłam 20 balonów...niesamowity widok.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale widok :shock: Ale i tak bym nie wsiadła :heja
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko ;:196 też wolę tylko popatrzeć, wsiąść to już inna bajka ;:224

Obrazek
Mirko to z nasionek od Ciebie ;:196
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :wit
kosmosy też lubię :)
Piękne masz dalijki,,,chyba na drudi rok posieję sobie te małe,,,ładnie wygladaja i kwitna długo ;:108
Hortensja duża,,[pięknie ukwiecona ;:333 Ile taki piękny okaz liczy sobie latek???
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczka ;:196 hortensja ma chyba z pięć lat...na wiosnę radykalnie ją przycięłam, wypuściła nowe metrowe gałęzie. W tamtym roku marnie kwitła, takie przycięcie bardzo jej chyba przypasowało. Tylko susza jej nie służy, w samo południe marnie wygląda jak stuli liście.

Moje kaktusy wyrzucone na zewnątrz, mają robale nawet na korzeniach...raz je opryskałam ale jeszcze powtórzę czymś innym.
Obrazek

Tawułka miniaturowa kwitła na biało...obok brązowa trawka...sama się wysiała. W innym miejscu rośnie kilkanaście sztuk, nie wiem co zrobić...wykroić nożem i do doniczek czy zostawić niech podrosną :?:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Skalniak coraz bardziej zarasta.

Obrazek

Wrzosy zaczynają kwitnąć, jesień już blisko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co drugi dzień robię przetwory z patisonów...po kilka słoików :|

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

To może za 3 latka i moja taka będzie piękna hostusia :lol:
Będę je ciąć na wiosnę ;:108
Widzę,że kaktusy tez lubisz,,,ja też :)
Piekna rabata z kamyczkami ;:433 ;:433 Oj i wrzosy juz sie spiesza do kwitnień :?: :roll: Szybko coś,,,te upały chyba to przyspieszyły ;:108
patisonki urodziwe ,,ja ich w tym roku nie sadziłam,,,bo je trzeba co dzień lub co drugi zbierać,,,a ja różnie bywam na działce,,czasami i tydzień jestem,,a czasami tydzień mnie nie ma :roll:
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A mnie tu chyba nie było a ten skalniak oglądałem przed chwilą w innym wątku.Jest pięknie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Aniu, tyle nowych informacji u Ciebie znalazłam . Bardzo fajny skalniak. Te kamienie to kupowałaś, czy takie można znalźć w okolicy. U mnie same polne a bardziej rasowe to można sobie kupic za duże pieniądze. :cry: . Szkoda kaktusów, ale jak je popryskałaś, to powinny paść te przeklęte wełnowce. Tez kiedyś miałam kaktusy, jednak zima nie mniałam gdzie ich przechładzać. Postawiłam w pokoju syna, a wtedy szwagierka powiedziała, że jak stoją kaktusy w pokoju kawalera (panny), to się nie ożeni ( za mąż nie wyjdzie). Przesądna nie jestem, ale po co kusić los? Rozdałam kujaki :roll:
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Cieszę się, że aż tyle urosło kwiecia. Na dniach wyślę obiecaną roślinkę na Twój skalniak. Idealnie będzie pasowała przy cotuli.

To drzewko z dredami , to co to?

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu- balony jak balony ;) wolę widoki z Twojego cudnego ogrodu. Slicznie, fantastycznie u Ciebie :) Wiesz, ze bardzo lubię Twój ogród?
Twój modrzew szczepiony to juz całkiem pokaźne drzewko. Ja dopiero kupiłam zwisającego i ma raptem 4 czy 5 gałązek jakiś 40 cm. Mam nadzieję, że niedługo będzie taki jak Twój, bo do tej pory juz dwa modrzewie kuleczki mi padły :(
aha, i świetny masz skalniak, taki przemyślany :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko hortensja już prawie cała rozkwitła, fotki nie mam kiedy zrobić...teraz tylko wpadłam na momencik...dzielę rozetki na skalniaku. Mam już dosyć, zostały mi jeszcze skalnice do rozsadzenia. O plewieniu nie wspomnę, nie wiem kiedy wszystko zarosło ;:14

magry Witaj ;:3 według Twoich włości...tu jest bardzo cieniutko :oops: Chciała bym mieć kiedyś jeden mały procencik Twojego skalniczka ;:108 Kamień chyba mamy tylko w takich samych ilościach :;230

Grażynko część kamienia jest ze starego domu babci...a część M przywoził mi z budowy...koparka nałupała takich kamieni jak kopała fundamenty. M przywoził codziennie jedną kasterkę budowlaną...Wiesz jak go chwaliłam...chodził dumny jak paw. Kamień jak był przywieziony był mokry w paskudnym żółtawym kolorze, ale ja wysechł kolorek miał śnieżno biały...teraz ma już odcień zielonkawy. Szkoda tylko że jak namięknie w zimie mróz go rozsadza.
Zwykłe otoczaki są o niebo lepsze nie do zdarcia...ja urżnęłam d...jak pod obwodnicę równali pola , znajomy mówił że różnych otoczaków można było zbierać ile się chciało.
Sam przywoził i murował jakieś wynalazki w ogrodzie.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Częściowo mój kamień pochodzi lubelskiego i niestety on trwały nie jest ale dla wapieniolubnych dobry.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku ;:3 u mnie wszystkie skalniaczki rosną wszystkie pomiędzy tym kamieniem...czy im się podoba czy nie...chyba jedna im to służy, ładnie przyrastają. Jak coś nie rośnie, przesadzam w inne miejsce.
Wczoraj w końcu, część rozetek podzieliłam...miały zdecydowanie za ciasno. Strasznie dużo narosło w ostatnim czasie...będą chyba w nowym roku nadwyżki :;230

W B...wypatrzyłam taką odmianę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu ciągle, niezmiennie podziwiam Twoje skalniaki, są śliczne, takie profesjonalne. ;:138
W B. także kupowałam kiedyś rojniki, ale akurat taki jak Twój przoczyłam.

Szkoda kolekcji kaktusów, nie sądziłam, że one mogą mieć szkodniki, opryski nie pomagają?
Miłego wieczoru Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taju ;:196 na skalniaku podzieliłam rozetki, miały już za ciasno...zrobiłam też nowe kieszenie, dosadzę jakieś kwitnące maleństwa...w piątek, trzy nowe posadziłam...nazw jak zwykle nie spisałam boję się żeby tylko nie uschły, przy tym upale. Podsypię też ziemią stare rozetki...ale dopiero jak ziemię kupię bo w sklepie nie ma...trzeba jechać gdzieś dalej.
Plewiłam też ale jeszcze nie wszystko, prowizorycznie...zresztą jakie to plewienie ;:14 grackę się ciągnie jak po szosie, deszcz na siłę jest potrzebny ;:108

Wczoraj nastawiłam owoce jabłka-gruszki na ocet owocowy, nigdy jeszcze nie robiłam...nie wiem czy nie za mało owoców włożyłam :?:

Obrazek

Obrazek

Tak urósł paprotkowy iglak.

Obrazek

ten jest inny, posadzony w tamtym roku...

Obrazek

ten ma gałązki w formie grubszych kluseczek...

Obrazek

ten jest powyginany jak ruski paragraf...

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”