Mój kawałek marzeń cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek marzeń cz.2

Post »

Zapraszam ;:196
Nie ma za co dziękować :wink:
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Witam :wit
Kolorki sierpniowe przepiękne , Hortensje ;:202 zwłaszcza ta niebieska , jestem pod wrażeniem jakie to już wielkie krzaczki ;:224
Zalew fajniutki zwłaszcza że tak blisko ciebie jest gdzie spędzać wolny czas ;:108
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Wróciłaś ;:138 to kawusia ;:304
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj Grażynko :wit :wit Z tym odpoczynkiem od nowinek technicznych to byłby bardzo dobry pomysł. No ale komórka też musiałaby odpocząć :) W dzisiejszych czasach jesteśmy tak od tego wszystkiego uzależnieni że nie wyobrażam sobie co by było jakby ta łączność padła. Niestety. Ja też w tym tygodniu zanurzona byłam w dobrych książkach i basenie. Upał na nic więcej absolutnie nie pozwalał. No ale każdemu należy się chwila lenistwa a co! Jeżówki są suuuuuuperowe. No nie drogo u mnie są droższe. Pytałam o krzewuszkę bo sama ją dopiero zakupiłam. W tym roku upały takie że nie ma się co dziwić że hortensje się buntują. W gruncie rzeczy nie mamy co narzekać. Ludzie którzy wyjechali na wczasy nad morze czy na jakieś jeziora to liczyli że upały. Niedługo będziemy siedziały na fo zimą i marudziły że mamy dość śniegu :D Kochana ja też wypoczęłam. Ale ogarnąć się nie mogę! Nie wiem w co ręce włożyć. Dlaczego powrót do codzienności jest taki trudny :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Grażynko :)
Cieszę się, że tak intensywnie wypoczęłaś odstawiając na bok niepotrzebne rozpraszacze ;-)
Upały niestety dały się we znaki wielu z roślin. Piszesz, że Twoje ogrodówki ciężko zniosły tropiki - u mnie przeciwnie, trzymają się bardzo dobrze podczas gdy bukietówkom częściowo pożółkły liście. Nie potrafię sensownie doradzić w kwestii wyboru gatunku hortensji, ponieważ Twoje ogrodówki kwitną na przekór wszystkiemu spektakularnie. Trudno byłoby mi podjąć decyzję, żeby się ich pozbyć. Wydaje mi się - skoro stworzyłaś dodatkową rabatę z bukietówkami - że lepiej zostawić status quo. Jak sądzisz?
Ściskam serdecznie,
A
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :wit Wstałam wstałam ;:108 Kawusia jak najbardziej bo jeszcze mi się ziewa ;:304
Jakie masz plany na dzisiaj?
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Monia :wit
W pracy mam tyle roboty, że staram się FO ogarnąć rano bo później marne szaaanse... ;:219
Jeszcze nie ogarnęłam się po urlopie :roll:
A co u Ciebie??
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja dzisiaj ostatni dzień przed urlopem w pracy więc też będzie masa roboty ;:219
Zbieram się kochana, miłego dzionka i żeby ci szybko zleciał czas do 16-tej ;:168
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Jak dobrze, że to dzisiaj tak jakby mały piąteczek ;:138
Po urlopie to jak łyk powietrza w stosie tych papierzysków...

Aguś dziękuję ;:196
Wiesz bardzo to doceniam i cenię, że pamiętasz ;:168

Gosiu :wit
Bardzo cieszę się z Twojej wizyty i wpadaj jak najczęściej :D Cieszę się, że niebieska hortensja tak przypadłą Ci do gustu.... a miała być ciemno różowa ;:224 oj ta przyroda lubi płatać figle :D
Ale jest piękna i nie żałuję, że nie ma koloru wyjściowego... Zalew Gosiu to w te upały był fantastycznym wytchnieniem i miejscem odpoczynku..
Miłego dnia!

Monia wróciłam obowiązkowo bo jak tu bez Was żyć?? :D Nie wyobrażam sobie tego ;:196
Miłego dnia Kochana ;:168

Madzia to sobie poodpoczywałyśmy, tylko jeszcze ta komórka mnie gryzła i trudno było mi się jej pozbyć :lol: ale przynajmniej byłam na bieżąco na FO... Odpoczynek jak najbardziej wskazany i zasłużony... Krzewuszka to piękny krzew i uwielbiam ją szczególnie gdy kwitnie na wiosnę, wygląda wtedy bajecznie a w tym roku miała tyle kwiatów że gałęzie uginały się pod ich ciężarem a ma ze 2 metry i wyglądało to obłędnie... Także na pewno będziesz zadowolona... Tak jeżówki są suuperowe tylko ja moje planuję przesadzić w jedno miejsce aby efekt był większy...
Madzia a z tym powrotem do pracy to sama rozumiesz... przez to nadganiam FO rano bo później nie jestem w stanie, tylko ciągle ;:102 i ;:101
Buźka!

Aguniu witaj ;:196
Aguś wypoczęta czułam się w poniedziałek ;:219 a praca szybko pozwoliła mi o tym wypoczynku zapomnieć ;:219 ale powoli mam nadzieję, ze wyjdę na prostą... i będzie ok ;:333 dziękuję...
No niestety u mnie ogrodówki Aguś nie przetrwały tych upałów, kwiaty im spaliło i wyglądają teraz jak wyglądają... już nie jest pięknie :D ale chyba jednak zostawię ich przy tarasie...bo tak pięknie kwitły ;:173 sierpień to dla mnie początek jesieni i właśnie zastanawiam się gdzie posadzę tulipany i już myślę o jakimś przemeblowaniu roślin ale to wszystko na razie tli się w mojej głowie :D
Buźka!

Obrazek

Miłego dnia wszystkim!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny widok z tarasu!
Grażynko, po urlopie zawsze cieżko wraca się do rzeczywistości, zwłaszcza w pracy ;:219 ale ten tydzień nieco krótszy i weekend tuż tuż..pracujesz w piątek?
Pozdrawam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Kasiu witaj Kochana ;:196
Zapraszam na poranną kawusię, rano upiekłam szarlotkę więc jeszcze cieplutka :wink: Cieszę się, że widok z tarasu przypadł Ci do gustu :D Kasiu masz rację, że powrót do rzeczywistości jest trudny ale nieunikniony... ale cieszę się, że jutro wolne a w piątek pracuję, bo po prostu obowiązki nie pozwalają na lenistwo...
A Ty jakie plany na ten czas??
Buźka ;:196
x-ag-a
---

Post »

Dzień dobry, Grażynko! :wit
Tydzień z jednym dniem wolnym w środku szybko minie i nawet pracujący piątek będzie przyjemniejszy w odbiorze.
Ja dzisiaj muszę zrobić większe zakupy, a jutro odpalam grilla - pogoda jest przecież idealna!

Wydaje mi się, że gdyby nie wyjątkowe upały, Twoje ogrodówki nadal cieszyłyby oszałamiającymi kwiatami. Zatem chyba nie ma co robić nerwowych ruchów ;-)

Miłego dnia! ;:196
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Hej Aguś :wit
Też podzielam Twoje zdanie na temat nerwowych ruchów... Przemyślałam sprawę i jednak ogrodówki zostają ;:108
Ojoj to będzie jutro fantastyczny dzień z pysznym jedzonkiem :D od razu dostałam ślinotoku na samą myśl.... Bawcie się dobrze bo pogoda faktycznie idealna na grilla! A co szykujesz dobrego?
x-ag-a
---

Post »

Grażynko, pogoda sprzyja, więc myslę że chwilę posiedzimy przy dobry jedzeniu :)
Przyrządzę karkówkę w musztardzie rosyjskiej, może szaszłyki drobiowe, kaszankę, kiełbaskę, ugrilluję pasy cukinii i krążki bakłażana, a do tego moja sałatka ogórkowa tzatziki vel mizeria vel raita ;-)
A Ty jakie masz plany na jutro?
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Grażynko ,a ja dolączam do grona wielbicielek Twojego ogrodu .Takiego zestawu hortensji ,to ja nigdzie na forum nie widziałam.Jest pięknie ;:138 ;:138 ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”