A rośliny mamy od tego samego producenta
Madzik - moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madzik, jak to dobrze, że ta Ascocenda trafiła do Ciebie !!!
Bo pewnie uratowałaś jej życie - z tego co opisujesz... Zginęłaby w cenie za 139 zł
A jeśli chodzi o Paphiopedila - jak ja Cię rozumiem - na te marmurkowe liście mogę patrzeć bez przerwy
Co ciekawe, na tym samym osobniku, rozetki w różnym wieku mają też nieco zróżnicowany wzorek -
i jak tu się nie gapić ??? Jeden z moich robi mi niespodziankę i pomału wygląda na świat mój mały pączuś
!
Pozdrawiam, Joanna
Bo pewnie uratowałaś jej życie - z tego co opisujesz... Zginęłaby w cenie za 139 zł
A jeśli chodzi o Paphiopedila - jak ja Cię rozumiem - na te marmurkowe liście mogę patrzeć bez przerwy
Co ciekawe, na tym samym osobniku, rozetki w różnym wieku mają też nieco zróżnicowany wzorek -
i jak tu się nie gapić ??? Jeden z moich robi mi niespodziankę i pomału wygląda na świat mój mały pączuś
Pozdrawiam, Joanna
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Dziękuję dziewczyny za odwiedziny i miłe słowa
Co do Ascocendy- ma się chyba lepiej, usztywniają się kolejne pary liści od góry i dzisiaj zauważyłam, że wychodzi kolejny listek, więc chyba będzie żyć
A tak na marginesie - wczoraj byłam w obi i ta druga bida dalej wisi coraz bardziej zasuszona
Deirde - to kiedy zaprezentujesz nam błękitny nabytek
Art - gratuluję pączka
i mam nadzieję na jakiś własny, bo niektóre rozetki u moich Paphiopedilów są wielkości dorosłych....
Co do Ascocendy- ma się chyba lepiej, usztywniają się kolejne pary liści od góry i dzisiaj zauważyłam, że wychodzi kolejny listek, więc chyba będzie żyć
A tak na marginesie - wczoraj byłam w obi i ta druga bida dalej wisi coraz bardziej zasuszona
Deirde - to kiedy zaprezentujesz nam błękitny nabytek
Art - gratuluję pączka
-
Lana

- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Proszę jakie oszczędne zakupy ! Właśnie zlikwidowaliśmy z mężem akwarium, które stało na komodzie, a to oznacza trochę wolnego miejsca ! Zatem, kto wie, pewnie prędko się zapełni
.
P.S.
Madziu, a to widziałaś
!
http://www.storczyki.pl/forum/view.php3 ... 1216243197
P.S.
Madziu, a to widziałaś
http://www.storczyki.pl/forum/view.php3 ... 1216243197
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
W tej chwili nie mam takich możliwości - ale jak tylko będzie okazja to kupię ją, nie wiem ile wynosi opłata za paczkę, zostawiam wam adres, może wypatrzycie coś ciekawego
www.shop.schwerter-orchideenzucht.de
www.shop.schwerter-orchideenzucht.de