Dorotko, czy to może jest goryczka? jak się nia opiekujesz, gdzie rośnie, że tak pięknie kwitnie?Moja marnie wegetuje i kwiatów w tym roku nie mam sie co spodziewać. Fajnie , że u Ciebie też padało.

Dorotko, czy to może jest goryczka? jak się nia opiekujesz, gdzie rośnie, że tak pięknie kwitnie?Moja marnie wegetuje i kwiatów w tym roku nie mam sie co spodziewać. Fajnie , że u Ciebie też padało.
Goryczka roście u mnie na skalniaku jaki widac w pełnym słońcu przez cały dzień ,w zasadzie nic szczególnego jej nie funduję ,po prostu rosnie
Janku właśnie Zuiko-Rindo mammagry pisze:Jaką odmianę masz różową ?.Dzisiaj wyrzuciłem Zuiko-Rindo. Kwitła tylko jak ją przywiozłem od ogrodnika.W tym roku urosła może na 4 cm. i stała w miejscu.
Na niebieską nie narzekam ,mam już 2 lata i ładnie kwitnie,obawy mam co do różowej i białej -co zastanę po zimiebebeluch pisze:A ja do goryczek nie mam ręki![]()
bardzo mi się podobają ale gdzie bym nie posadziła to mi zdychają
Renatko jest sposób taki,że jak zauważysz ze któraś z żurawek robi się od dołu brzydka -często przez obrywanie dolnych liści które nieraz schną to albo ją wykop i posadź głębiej albo podziel i posadź młode sadzonki ,jeszcze zadnej zurawki z powodu wieku nie wyrzucałambebeluch pisze:Dorotko przybiegłam do Ciebie
bo mnie pocieszyłaś z tymi żurawkami
Ewa napędziła mi stracha
Ja o istnieniu żurawek dopiero dowiedziałam się na tym forum
wiec moje mają dopiero 2 lata bardziej liczyłam na to że z roku na rok będę miała większe kępy
a tu proszę nowina że one mają taką krótką żywotność .