Ogród Georginii ( Alicji) cz.3
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Georginii ( Alicji) cz.3
Gosiu liliowce to bardzo wdzięczne rośliny .Niby kwiatek żyje 1 dzień a mam wrażenie że kwitną całe lato.
Jacku no właśnie tak jest jak piszesz.Myślałam że one są jednokolorowe a tu taka niespodzianka.Przydały by się jeszcze niebieskie i białe.
Ginia to różowa Anabellka,kupiona w ubiegłym roku. Invincibelle.Trochę za póżno ją podparłam i lekko mi się położyła.Ale jest piękna.Na razie pierwszy rok u mnie.
Jacku no właśnie tak jest jak piszesz.Myślałam że one są jednokolorowe a tu taka niespodzianka.Przydały by się jeszcze niebieskie i białe.
Ginia to różowa Anabellka,kupiona w ubiegłym roku. Invincibelle.Trochę za póżno ją podparłam i lekko mi się położyła.Ale jest piękna.Na razie pierwszy rok u mnie.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szczególnie, jeśli ma się rozrośnięty krzaczek.
Ja musze jeszcze poczekać na takie wrażenie. Moje liliowce są bardzo młode.
Ale już powoli zaczynają pokazywac swoje walory
Ja musze jeszcze poczekać na takie wrażenie. Moje liliowce są bardzo młode.
Ale już powoli zaczynają pokazywac swoje walory
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witaj, Alu!
Cudnie kwitną ci hortensje. Moje neistety z powodu upałów i suszy kwitną byle jak.
A u Szmita byłam już trzy razy ostatnio i odmian nowych hortensji ma zatrzęsienie. Po prostu nie do ogarnięcia. Kupiłam sobie skromnie jedną, bo nie mam miejsca na więcej, ale jak się tak ogląda te różności to żal serce ściska, że nie można ich mieć.
Pozdawiam z wyschniętych na żółto moich biednych terenów.
Cudnie kwitną ci hortensje. Moje neistety z powodu upałów i suszy kwitną byle jak.
A u Szmita byłam już trzy razy ostatnio i odmian nowych hortensji ma zatrzęsienie. Po prostu nie do ogarnięcia. Kupiłam sobie skromnie jedną, bo nie mam miejsca na więcej, ale jak się tak ogląda te różności to żal serce ściska, że nie można ich mieć.
Pozdawiam z wyschniętych na żółto moich biednych terenów.
- Georginia
Gosiu na pewno trzeba poczekać 2-3 lata, żeby mieć rozrośmięty krzaczek.Ale potem tylko się cieszyć.
Wandeczko ja już dawno nie byłam,ale wiem że o tej porze zawsze wystawia kwitnące hortensje i zaraz też będzie miał trawy.Ja też już nie mam gdzie posadzić więc na zakup nawet się nie nastawiam.U mnie także susza,stoję z wężem i podlewam.Wcześniej to coś dawało,przynajmniej na tydzień.W ubiegłym tygodniu w jeden dzień podlałam prawie cały ogród.Ale stałam od 6 rano do 18 z przerwą na obiad.Teraz już przy takich upałach nie dam rady i podlewam tylko rano i wieczorem .Więc zeszło mi się trzy dni.Ale dzisiaj patrzyłam to rośliny po wczorajszym upale mają moje podlewanie w nosie.Róże przypalone i już przestały wypuszczać pąki kwiatowe,coraz mniej kwiatów.
Dobrze że dzisiaj się ochłodziło i popadał trochę deszcz ale to wszystko mało.Czekam może w nocy jeszcze poleje.
Jak zima będzie taka jak lato ,to nie wiem jak to przeżyjemy.To jakieś wariactwo z tą pogodą.
Wandeczko ja już dawno nie byłam,ale wiem że o tej porze zawsze wystawia kwitnące hortensje i zaraz też będzie miał trawy.Ja też już nie mam gdzie posadzić więc na zakup nawet się nie nastawiam.U mnie także susza,stoję z wężem i podlewam.Wcześniej to coś dawało,przynajmniej na tydzień.W ubiegłym tygodniu w jeden dzień podlałam prawie cały ogród.Ale stałam od 6 rano do 18 z przerwą na obiad.Teraz już przy takich upałach nie dam rady i podlewam tylko rano i wieczorem .Więc zeszło mi się trzy dni.Ale dzisiaj patrzyłam to rośliny po wczorajszym upale mają moje podlewanie w nosie.Róże przypalone i już przestały wypuszczać pąki kwiatowe,coraz mniej kwiatów.
Dobrze że dzisiaj się ochłodziło i popadał trochę deszcz ale to wszystko mało.Czekam może w nocy jeszcze poleje.
Jak zima będzie taka jak lato ,to nie wiem jak to przeżyjemy.To jakieś wariactwo z tą pogodą.
-
- 100p
- Od: 19 lut 2010, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję za wyjaśnienie. Piękna ta Anabellka 

-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Alu,a co to za bordowe liście na zdjęciu z liliami,floksami i jeżówka z lewej.
Halina
- Georginia
Halinko to krzew Śliwa Dziecięca.Bardzo ją lubię bo jest bez problemowa.Na słoneczku ma bordowe liście ,można ją ciąć po kwitnieniu jak za duża i kwitnie wiosną małymi różowymi kwiatkami.Potem tworzy tło dla innych roślin. 
Geniu różnie o niej piszą jednym się podoba drugim mniej.Ja na razie nie mam do niej pretensji.To jej drugi sezon co można chcieć.

Geniu różnie o niej piszą jednym się podoba drugim mniej.Ja na razie nie mam do niej pretensji.To jej drugi sezon co można chcieć.
- Georginia
Hortensje

- Margo2
Alu, nie dałam rady przyjechać.
W pierwszym tygodniu po prostu nie byłam w stanie z tego gorąca, a w drugim codzinnie coś się działo.
Nadrabiałam zaległości z poprzedniego tygodnia.
W pierwszym tygodniu po prostu nie byłam w stanie z tego gorąca, a w drugim codzinnie coś się działo.
Nadrabiałam zaległości z poprzedniego tygodnia.
-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Alicjo- hortensje zachwycające- Twój ogród to marzenie- u mnie wszystko ściśnięte tutaj tyle miejsca 

- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Alu dołączam się również do zachwytu nad Twoimi pięknymi hortensjami ,jak również i całym ogrodem pozdrawiam 

- Georginia
Gosiu jeszcze trochę czasu jest ,może dasz radę później.
Jacku już zaczynają się przebarwiać,ta rabata po raz kolejny zmieni swoją aranżację.
Beatko tylko jedną rabatkę mam gdzie nie ma róż,ta zarezerwowana jest właśnie dla kwasolubów i iglaczków.
Teresko dziękuję za ciepłe słowa.
Jacku już zaczynają się przebarwiać,ta rabata po raz kolejny zmieni swoją aranżację.
Beatko tylko jedną rabatkę mam gdzie nie ma róż,ta zarezerwowana jest właśnie dla kwasolubów i iglaczków.
Teresko dziękuję za ciepłe słowa.

- Margo2
Może? Czy wybierasz się do Skierniewic?
- Georginia
Mam taki zamiar,może wyjdzie.