Witajcie kochane dziewczyny
Przez te upały na nic nie miałam chęci. A deszczu takiego porządnego jak nie było tak nie ma. Nadal sucho, jak tak będzie to wiele roślinek straci liście.
W ubiegłym tygodniu postanowiłam wylać wszystka wodę z oczka i umyć dno, na którym osiadł osad. I tak się poślizgnęłam że o mały włos głową o kamień bym nie uderzyła. Pozostał mi tylko duży siniak na pośladku i mniejszy na ręku. Ale cieszę się że tak to się skończyło.
Od 16 sierpnia miałam iść na urlop i to na 2 tygodnie i niestety ale nici z tego. Szefostwo wyjeżdża a ja pracuję

a już miałam palny ogrodowo- domowe.
Warzyw i owoców w tym roku jest o mało. Zawsze ogórkami się dzieliliśmy z dwiema ciociami a w tym roku to ledwie my napełniliśmy słoiki. A na ryneczku cena ogórków do kwaszenia i konserwowania waha się w granicy 3-3,5 zł. Sporo jak na sezon ogórkowy. Pozdrawiam wszystkich i zmykam do ogrodu.
-- 11 sie 2013, o 16:24 --
Zosiu w ogródku zrobiło się tak jesiennie. Wiele kwiatów przestaje kwitnąć oj.... Jak się ochło9dzi czeka mnie modernizacja jednej z rabat bo roślinki które tak posadziłam kompletnie się nie nadają. Musze znaleźć dla nich nowe miejsce a tak pomyśleć co by posadzić.