Moi mili!

Witam po przydługawej nieco przerwie. No ale, siłą rzeczy... nie dało się inaczej! Jestem zaaferowana Ogrodem, którzy tworzę od podstaw i zajmuje to cały niemalże mój czas. Natomiast na wsi bywam tak rzadko, że rośliny z tęsknoty schną. Chyba, że to upały?
Zuzka, w wiejskim ogródku suchota niemożebna. Chyba jeszcze nigdy tak nie było. Nawet niektóre floksy zdają się protestować. A ja nie mam nawet czasu poświęcić mojemu ogródkowi należytej uwagi.
MaGorzatko, oj upłynęło, upłynęło! U mnie ciąg dalszy 'kapania' małych kurczaczków. Kurki postanowiły wychowywać pociechy intensywnie, po 1-2 maleństwa. Najmłodsze mają jakieś 2 tyg obecnie ;)
krasna101, z przyjemnością goszczę wielbicielkę starych roślin! Jesteś cierpliwa, więc musi się udawać! Chętnie zobaczyłabym nasadzenia, jeśli tylko będziesz mieć więcej czasu wstawić fotki.
Owszem, w drewnianym Domku są 2 kuchenne piece kaflowe

Świetnie się na nich gotowało i ogrzewało siedząc jak przy kominku. Z ogrzaniem całości Domu z roku na rok było jednak coraz ciężej. Obecnie Domek czeka na lepsze czasy ;)
Mandragoro,

zniknęłam w innym zielonym świecie - Ogrodzie, który mam możliwość tworzyć. Jak się ogarnę, to zrelacjonuję wszystko ładnie

Dziękuję za odwiedziny i śliczny widok z urokliwym domkiem w tle :]
aguniado, póki co można powiedzieć, że urlopuję, bo opalam się codziennie ;) Upały są wykańczające i nieco opadłam z sił. Gdy zakończę pewien etap prac, to z pewnością wybiorę się na jakiś wywczas. Ale na razie najważniejsze są zakupione roślinki, które dzielnie czekają na swoją kolej posadzenia. Dopóki te biduliny stoją w doniczkach na tym skwarze, sumienie nie pozwoliłoby mi wyjechać na dłużej. Jeszcze chwila ...
magduska, dalie bardzo ładne, dziękuję
daffodil Kochana

, wojażuje, a i owszem. Między mieszkaniem, a ogrodem Taty

Twoje dalie, te większe pęczniały i szykowały się do kwitnienia, gdy byłam ostatnio. Może już teraz kwitną, kto wie?
A tymczasem w ogródku...
wrotycz i śliczne liliowce od Mufki
stary floks wraz z jego wielbicielem oraz dzielżan od koziorożca
i na koniec preludium widoków z zarośniętego warzywnika

Dominanty w postaci malw (przesadzone wiosną z rowu, nie tylko się przyjęły, ale i pięknie kwitną idealnie kontrastując ze zbożem) oraz słoneczników