Tropiki (triki)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tropiki (triki)

Post »

nie mogę się doczekać widoku tylu kwiatuszków ;:138
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Aniu, mam nadzieję, że te kwiatuszki jednak się pojawią, bo to kaprysek jest. Miała kłopoty z aklimatyzacją, zrzucała pąki. Co ciekawe, nie wszystkie, nie kolejno na pędzie, ale tak wybiórczo. Potem jak pamiętasz, przerwa na pędzie kwiatowym, bo "hrabiance" zamarzyło się więcej światła. A potem mój udział w utracie wierzchołka pędu. Wierzę jednak, że to koniec niepowodzeń.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

wyczerpał limit złych wypadków, teraz będzie Cie ładnie przepraszać za wcześniejsze kaprysy ;:224
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pojawią się, pojawią skoro mimo wypadku dzielnie walczy o przetrwanie :D Widocznie zależy jej, żeby zakwitła i obsypała Cię kwiatuszkami za to, że była niegrzeczna :D
Darka89

Post »

no to trzymam kciuki za piękne i obfite kwitnienie ;:108
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Janeczko nono rozszalała się widocznie pomogło jej Twoje zrzucenie jej :;230 i sie wzięła za robotę hihi
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Ania, nie wiem, czy moja multi powinna mnie przepraszać za swoje kaprysy, czy raczej ja ją za urwany pęd ;:306
Madziu, Dario, Wiki, dzięki za wiarę w moją kapryśnicę. No to czekamy co pokaże...
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Kochani, jeśli mi nie pomożecie, to zaraz oszaleję.
Chciałam kupić sobie kilka roślinek. I zgubiłam się w gąszczu informacji. Uważałam, że cambria i brassia to dwie różne rośliny. A dziś widzę taki napis przy tej samej roślinie "cambria brassia". Zgłupiałam. Czy ktoś mi to wytłumaczy? Jak patrzę na te cambrie, brassie, miltonie, oncidium czy zygopelatum, i wiele innych, to dla mnie jak jedna rodzina. No, może kwiatkami się różnią. POMOCY

PS. Proszę tłumaczyć łopatologicznie ;:306
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p
Od: 15 lip 2012, o 14:30

Post »

To chyba jakas mieszanka, hybryda :?: Ale ja sie nie znam :oops: Gdzies czytalam, ze sa takie mieszance
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Janeczko lopatologicznie to jest na pewno ta sama rodzina storczyk przeciez, warunki uprawy sa bardzo podobne :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Jeśli dobrze rozumiem, to cambria jest nazwą handlową dla mieszańców, brassia natomiast jest rośliną występującą w naturze. To "cambria brassia" to jakaś zgaduj zgadula? Chcesz cambrię, kupujesz jako cambria, jak brassię, to masz brassię? Dla mnie to ważne co kupuję.
A już się przymierzałam do zakupu, żółta była. Jednak muszę się lepiej zapoznać z tym tematem.
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

gianna pisze:Jeśli dobrze rozumiem, to cambria jest nazwą handlową dla mieszańców, brassia natomiast jest rośliną występującą w naturze. To "cambria brassia" to jakaś zgaduj zgadula? Chcesz cambrię, kupujesz jako cambria, jak brassię, to masz brassię? Dla mnie to ważne co kupuję.
A już się przymierzałam do zakupu, żółta była. Jednak muszę się lepiej zapoznać z tym tematem.
Janeczko cambrii sa tysiace, ja sama mam chyba z 9 jeśli ja zobacze jej kwiaty to wtedy moge cos na jej temat powiedziec :D
cambria brassia to sa takie pajaczki tez je mam juz po przekwicie, one wymagaja tych samych warunkow co moje inne cambrie, moze troszke mniej sloneczka to kwiaty sie dluzej trzymaja :D
Chcialam ci wrzucic fotke jak wygladala moja jak kwitla ale ta fotka jakas wielka jest :wit
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p

Post »

Ala to taki pajaczek jak ja mam?
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

marta325 pisze:Ala to taki pajaczek jak ja mam?
No to ten sam tylko moj miala jakies dluzsze platki
http://imageshack.us/a/img15/3496/0do2.jpg

-- 8 sie 2013, o 23:16 --

Marta moze wez ty wrzuc fotki swojej takie powiekszone, wtedy Janeczka bedzie mogla zobaczyc jak ona wyglada, niestety w niej nie utrzymuje sie tak dlugo kwitnienie :(
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p

Post »

Moge :D

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”