Marpy kwiatki i rabatki..CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD

Post »

Hostowisko super :D
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Maryniu pogubiłam się w gąszczu roślin, zadyszki dostałam i oczopląsu, potrafisz aparatem wydobyć piękno najmniejszej roślinki, jesteś artystką pod każdym względem ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U Ciebie to wcale tych upałów nie widać.
Mnie się nawet nie chce zdjęć robić, bo prawie nie ma co fotografować.
Kwait zakwitnie i prawie zaraz zostaje zasuszony,. :roll:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ewciu ;:97 - u mnie też to miejsce jest dla nich idealne ale już się nie mieszczą choć miejsce w cieniu pod rozłożystą jabłonką ,/ utrzymywana tylko ze względu na cień,który daje/ było idealne jako cienisty kącik wypoczynkowy na takie dni jak teraz ;:7 coś mi świta,żeby przywrócić to miejsce chociaż częściowo... ale kto mi to zrobi???? :? A ogóreczki w musztardzie są super i przepisy także! Koniecznie zrób choć na próbę ..u mnie ogórki już definitywnie padają...

Dorciu - ;:196 miło,że wpadłaś ! Hostowiska swoje lubię ale się postarzały... ;:131

Marysiu mar33 - jesteś bardzo miła! Chyba pierwsza Twoja wizyta u mnie i tyle miłych słów ;:180 ,którymi zrobiłaś mi ogromną przyjemność... ;:196 Wpadnij jeszcze ...spokojnie i bez zadyszki :)

Gosiu i Ciebie witam serdecznie ;:196 My podlewamy codziennie i codziennie zabieram aparat bo masz rację rośliny rozkwitają i błyskawicznie znikają...szkoda , takie ulotne te chwile... ;:131 .Ja tam zawsze coś znajdę ;:204 do pstryknięcia... bo wtedy jestem w swoim żywiole na szczęście obiektów mi nie brak ! :heja

Bardzo dziękuję wszystkim moim Gościom a szczególnie tym, którzy przy tej okazji kilku słów nie pożałują... ;:79

Mój ogrodowy mix..cd Obrazek

w moim ogródku przy moim wsparciu roślinki dzielnie znoszą te upały choć chciałoby się aby wolniej przekwitały ;:173 ...ale narzekać na każdy zżółknięty listek czy źdźbło trawy nie będę ...każdy by chciał mieć idealnie ale tak się nie da...jest jak jest.. :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
rozchodniki ruszają
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Masz tyle roślin i kwiatów, że pewnie wytworzył się swojski mikroklimat dla nich i tak świetnie rosną nie odejmując Ci starań o kwiaty :) Ta jasna lilia w cętki ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oczopląsu, oczopląsu, mi to szczęka wypadła, musiałam pod biurkiem szukać ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu w , Iwonko ;:196 wielkie dzięki za odwiedziny i miłe słowa . :D

W ogródkach i ogrodach roślinne wirusy szaleją... ;:190 ... rzadko coś z ciekawostek już można wypatrzeć... generalnie wszędzie te same gatunki i odmiany ... ;:131 A ogrody pięknieją, przybywają różnej maści ozdoby i ozdóbki ;:219 , rabaty , żwiry i żwirki, ciurkadełka , oczka i kaskady ...

UPAŁ I LATO MAMY!!!

i u mnie w ogródku nic nowego ... :? prawie to samo co wszędzie.../ w zakresie roślinnym ,żeby nie było.. ;:108 ./więc czy to jest sens jeszcze pokazywać .. :?: ;:7
no to pokażę... :;230 ;:306 /przyzwyczajenie to druga natura.../ ;:192

róże rozpoczynają powtórne kwitnienia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ubiegłoroczny tytoń- siewka wie ,że go lubię
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
wypoczywalnia , wszelkie osłony mile widziane :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Daszek na dzisiejszy upał w sam raz.Piękny rdest.Ja nie potrafiłem go utrzymać.Pięknie powschodził a póżniej siewki po kolei padały.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Maryniu ależ miałam do nadrobienia.... ;:224
Przyznam, że tak wypasionej asperki jeszcze nie widziałam na forum.
Moja ma dopiero dwa pędy, wyhodowana z sadzonki, ale już kwitła.
Może za bardzo jej dogadzasz i dlatego nie ma ochoty zakwitnąć..... :uszy
A co z nią robisz na zimę ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Podpatrzyłam - świetny pomysł na zacienienie...zasłon u mnie dostatek muszę coś skonstruować podobnego :)
Te białe lilie takie żwieże - upału na nich nie widać śladu.
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Witaj Maryniu :wit
Oj mamy lato, mamy, i to afrykańskie....istny koszmar ;:3 .....wczoraj do 23 podolewałam z M ogród....od prawie miesiąca nie padał u mnie porządny deszcz ;:145

Fajny daszek, a na daszku jeszcze fajniejsze winogrona na wyciągnięcie ręki, nic tylko leniuchować i się objadać :wink:
Moje białe lilie przypaliło słońce, rosną od przy ścianie budynku od południa gdzie najpewniej, prawie się gotują w tym skwarze ;:oj
To nic, że u Ciebie to samo co u innych, Ty za to Maryniu bardzo ładnie wszystko pokazujesz i miło się ogląda ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Masa kwiecia wszelakiego.... kolorowo i ślicznie...... Maryniu trawki faktycznie są urocze. Ja bardzo żałuję, że nie mam na nie miejsca, mogę sobie pozwolić tylko na kilka kęp, tych niewysokich odmian.... ale i ta namiastka bardzo mnie cieszy :D Twoje są cudne....
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu ile cudnego kwiecia ;:138 , powiedz czy Ty szukasz jakiejś naturalnej zasłony na to miejsce?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie :D W ciągu ostatnich kilku dni w ogóle nie wychodziłam do ogrodu z aparatem, a wieczorem zdjęcia nie wychodzą dobrze. Jeszcze tylko dzisiaj ma być tak gorąco, potem normalnie :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku - miło,że zaglądasz do mnie :wit Mój rdest pokazał się w tym samym miejscu co rok temu :)
Grażynko - ;:180 Moja już też kwitła nieraz ale w tym roku chyba majowy przymrozek ją załatwił na zimę ją okryłam agrowłókniną i zabezpieczyłam kopcem z kompostu . Agro dałam bardziej jako ochronę przed sarnami bo poprzedniej zimy ją całą obgryzły A krzak jest rzeczywiście imponujący i liście ogromne .
Ewciu w - zasłona to była po prostu potrzeba chwili ,kiedy cieniowanie dodatkowo dużym parasolem nie wystarczyło ...no i chyba zostanie na sezon... mój grajdołek to nie Wersal ani reprezentacyjny ogród i nie musi być super-uper :wink: Wystarczy,że jest praktycznie... :)
Lilie rosną w skrzynce i mogłam je wstawić w półcieniu ...wszystkie lilie mam w doniczkach więc mogą wędrować po całej działce ..w tym roku wykopałam kilkanaście z miejsc gdzie były zadołowane na zimę i wstawiłam po kilka doniczek w długich balkonowych i to mi bardzo przypasowało..bo można wymieniać doniczki przekwitłe ,podlewanie ułatwione bo kompleksowe , można uzupełnić puste miejsca...wszędzie można wcisnąć...wygoda...jestem zadowolona i w przyszłym roku też tak zrobię... ;:173
Elu - jakże mi miło , bardzo się cieszę ,że zajrzałaś! ;:196 u mnie też podlewanie,podlewanie oboje z M,każdy swoje działki /M- warzywnik /ale wszystko ma się jako tako , źle nie jest i ani myślę narzekać ;:185 bo bym grzeszyła ;:131 ! Jedne z moich białych lilii po podlewaniu i ;:3 brzydko zrudziały następne przeniosłam do półcienia i na razie mają się dobrze ale jeszcze kilka pąków jest więc nie wiadomo jak będzie dalej...A winogrona w tym roku wyjątkowo zaowocowały bo ich rolą po latach w tej chwili bo warunki się zmieniły /praktycznie rosną w cieniu/ jest zielone tło dla ławeczki pod pergolą.To główne miejsce gościnno- wypoczynkowe u mnie i zbawienny cień daje stara jabłonka .

Iwonko - dziękuję , za odwiedziny ;:180 już niczego zmieniać nie będę, w" normalne "lato jabłonka i daszek dają wystarczający cień a M wspomaga jeszcze dodatkowo jak zachodzi taka potrzeba różnej wielkości parasolami ogrodowymi ,które przemieszcza w miarę ruchu słońca... ale na co dzień dla nas dwojga miejsce gdzie najczęściej odpoczywamy /coraz mniej mamy takich chwil ;:131 niestety / - ja na huśtawce ;:167 a M na leżaku jest wystarczająco zacienione...

Agnieszko - dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:180 trawy to moja miłość od lat. U mnie to nie wirus zadziałał tylko potrzeba ;:167 szkoda,że niektóre się zbyt szybko rozrastają i nie wszystkie chciejstwa można u siebie pomieścić..ale ostatnimi laty jest tyle różnorakich odmian i wielkości że coś tam zawsze można dla siebie znaleźć... :)

Ewciu ;:97 - oj tam oj tam...zobacz ile zdjęć wieczorową porą ostatnio się pojawiło na FO... ;:108
rozleniwił Ciebie chyba ten upał... ;:190 U mnie jeszcze jutro 35 st...i burze niechby popadało bo od kilkunastu dni ani kropli..siedzimy w domciu , M był w sklepie i ledwie przyczłapał z powrotem... ;:222

no to tradycyjnie:

Mój ogrodowy mix..cd Obrazek

róże zakwitają i przekwitają błyskawicznie - westerland
Obrazek

Obrazek
floksy wysiewają się w różnych miejscach i wystawiają główki w poszukiwaniu światła
Obrazek

Obrazek
umęczone żarem ale się starają i powtórnie zakwitają
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
krwawnik przycięty , zasilony, zaczyna kwitnąć ponownie
Obrazek
i wiązówka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

żeby nie przynudzać na razie tyle ale cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”