Witajcie, jest mi wstyd że się nie odzywałam, ale na forum zaglądam prawie codziennie. Do nas też doszła lodowata zima, w lasach połamało bardzo dużo drzew, nasz 10 letni las brzozowy cały do wycięcia, tak go powaliło pod wpływem lodu, a to już roślinki w ogrodzie:
Hej Aniu, dokładnie wiem o czym piszesz, mam to samo u siebie. I zobacz jak długo to oblodzenie się utrzymuje. Im dłużej tym roslinom ciężej, stąd te straty... Ale w marketach już zaczyna pachniec wiosną , więc i my damy radę i wytrzymały. Buzki:-)
Aniu
Pięknie wyglądają rośliny w tych lodowych skorupkach, choć nie są one dobre dla nich. U mnie tego lodu na roślinkach niewiele a ponieważ od soboty do wtorku nie widziałam w dzień swojego ogrodu to nawet nie wiem czy moje też były tak oblodzone i wiatr ten lód pozwiewał czy nie, jest go naprawdę niewiele.
Ale te zdjęcia lodowe rewelacja, choć wiem że to ciężar dla roślin to piękne obrazki prezentujesz. U nas w mazowieckim śnieg jest i pryZkryl moje roślinki ale takich figur z lodu nie mam w ogrodzie:) to i rzeźbic nie trzeba bo natura sama się tworzy ,coś pieknego:)