Kochani!...cieszę się,że mogę być już z Wami, choć znowu jest to dla mnie gorący okres nie tylko z powodu temperatur.
Czuję się w obowiązku odpowiedzieć każdemu z osobna na post.
Gosiu!/ Lineto/...dziękuję w imieniu wnusi za życzenia. Tort...własny wypiek, ale drugiej babci. W pieczeniu i szyciu jest mistrzynią
Ten mój ogrodowy busz został w ostatnich latach przerzedzony, dlatego bez problemu poruszam się w nim
Pozdrawiam serdecznie
Michale /Darmokot/

...dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu...i mojej pracy.
To niebieskie na torcie to...galaretka wieloowocowa,która w rezultacie przybrała niebieską barwę.
Trasa została trochę zmodyfikowana . Zamiast Gdańska i Kartuz ...była Krynica Morska, a to z powodu upałów i korków.
W Gdańsku byliśmy 3 lata temu...w Kartuzach o wiele dawniej....ale na pewno wybierzemy się tam.
Pozdrawiam serdecznie
Tereniu!/ TerDob/...ja tez czekam na ochłodzenie , aby móc przygotować roślinki do wysyłki. Będziemy w kontakcie.
Marzenko!/ Sosenki/...dziękuję,że pamiętaliście o moim ogrodzie. Nie pozostanę dłużna...wpadnę do Was z rewizytą.
Aniu!/ wielkakulka/...szczerze powiedziawszy , nie przepadam za dyniowatymi...nie wiem co mnie w tym roku "naszło' z faszerowanymi kabaczkami, w zmodyfikowanej mojej wersji.Pozdrawiam cieplutko
Dorotko!...dziękuję...sierpień to odpowiednia pora na ponowne, precyzyjne przycięcie/ dopieszczenie/ moich iglaczków a'la bonsai
Pozdrawiam serdecznie!
Mariolu!...dziękuję w imieniu wnuczki. cieszę się, że mój ogród i roślinki dostarczają choć trochę estetycznych wrażeń.
Pozdrawiam cieplusio
Piotrze! 
..miło Ciebie gościć
Beatko!/ beciu/ ...kocham swoje miejsce na ziemi, moj ogrodowy raj.
Gosiu!/ Lineto/ ...miło mi...pozdrawiam.
Iwonko!0042...dziękuję w imieniu wnuczki i cieszę się,że mogę tymi ogrodowymi fotkami dostarczyć trochę pozytywnych wrażeń.
Misiu!...nie pozwolę się zgubić

...ja odnajdę Ciebie!
Lilie wodne robią wrażenie... a juki swoim kwitnieniem zaskoczyły mnie tego lata.
Eluniu!/ ElleBelle/...cieszę się, że odwiedziłaś mnie
Renatko1962...dziękuję. Pozdrawiam cieplutko!
Milenko!...te miejsca są mi znane jeszcze z czasów mojej młodości.Teraz postanowiłam pokazać je wnuczce . Piękne miejsca , do których warto wracać.Pozdrawiam cieplutko!
Iwonko0042!...aleś mi "zakomplementowała"
Eluniu!/ Ellebelle/...cieszę się,że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Jedź i wypoczywaj