Marysiu co do martagonów to nie jestem ekspertem i nie zamawiałam w Lilypolu ale te co zamówiłam to rosną jak szalone i nie tylko u mnie bo podarowałam jeszcze osobie z forum tylko innego i uwierz nie było ani jednego bubla, dwie nie zakwitną bo zżarły ślimaki
Wiem jak to jest z rodzinką jak się odwiedza raz na jakiś czas, wiele spraw do omówienia i jeden przez drugiego, przyjdzie jesień to się spotkamy z koszykami na grzybach wraz z psem ogrodnika
Korzystam z zaproszenia i spaceruję po ogrodzie Co prawda oczy już w ciemnościach nie te , ale co nieco widziałem U mnie ziemia nie spękana , bo piasek nie pęka ale susza jak diabli. Nawet nie zapowiadają deszczu, może dopiero koło piątku. Za to temperatury sporo powyżej 30*
Iwonko to wejście do przedogródka, przy wejściu do ogrodu prym wiedzie jaśminowiec i aktinidia Tadziu zapraszam i proszę może rozpoznasz moje niewiadome liliowce, bo wiadome nie chcą kwitnąć cieszy mnie baaardzo Twoja wizyta
Wiolu dziękuję za spacerek Marysiu po moich to wspomnienie nawet nie zostało, ale jak będzie taki rok jak się zapowiada to chyba niewiele ich w lesie urośnie
Basiu wstawiłam najpiękniejszą z gatunku, za resztę mogłabym dostać reprymendę więc się powswtrzymam, ten kwiatuszek chodzi za mną i szczypie mnie po nie napiszę czym jak jej za gorąco Aniu zapachy są naprawdę piękne a zwłaszcza wieczorem i z rana
Postaram się dzisiaj pokazać troszkę wypełniaczy ogrodowych
moje floksy
pióropusz fusci
dzwonczyn zabiera się za kwitnienie
może uda się przemycić moje kwiatuchy
życzę miłego oglądania wszystkim odwiedzającym
Ale masz kolekcję floksów , no ale właściwie to należało się spodziewać
A dzwoneczki fioletowe pod tawułką to co to? ciekawy wiciokrzew włoski - a kwitł już? moja Casandra jeszcze nie kwitnie, czy Ty ją obcinasz na wiosnę ?
No i ta kolekcja włochata na końcu do wyglaskania!
Marysiu dzięki za odwiedxzinki, dobre i wirtualne dzwoneczki to powojnik włoski ,Betty Corning' pachnący jest obsypany kwieciem 'Cassandrę' ścinam praktycznie do ziemi i wybija młode pędy floksy jeszcze wszystkie nie zakwitły, kolekcja wygłaskana i śpi porozkładana w chłodnych kątach Elu powojnik u mnie jeszcze nie kwitł bo jest od jesieni ub roku, kwitł u zapryjaźnionej osoby od której dostałam i pachnie ale nie tak intensywnie jak pomorski ma jeszcze odcień różu na liściach
teraz na odmianę trochę doniczkowców
zakwitną hoje
NN
serpens
pelargonia od Marysi Maski
skrętnik jednoliścienny
'Lola' kwitnie już 4 miesiące
pozostałe NN zakupione na wysprzedaży
może ktoś poa imiona moim bezimiennym
Maryś Ty to masz kwiatki! doniczkowymi rzadko się chwalisz, a tu takie cuda ten skrętnik jednoliścienny pierwszy raz u Ciebie widzę Cieszy mnie, że wśród takich cudów załapała się i pelargonia
Marysiu Mas czasami nie wszystko da się przedstawić, o jednoliściennym też niewiele wiedziałam, oprócz tego, że mam go uratować od zguby i co on za jeden jak zaczęłam szukać jest wyjątkowy bo pachnie i z jednego listka ma aż 5 pędów kwiatowych pelasia od Ciebie ma się dobrze i inne roślinki też Marysiu Del zapraszam do obejrzenia w realu i wtedy będziemy chwalić po kolei