Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Post »

No wiedziałam widząc pąk że dzisiaj się rozkwitnie ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja tak jak Iwonka Twój ogród poranny oglądam wieczorem i jak zwykle chłonę obrazy i wiedzę. Cudne masz dalie, ja się już drugi sezon zastanawiam, czy to warto sadzić, jak potem kłopot z wysadzaniem i przechowywaniem i...drugi sezon to robię i nie żałuję :wink: Czyli jak nie zetnę kwiatów to jest szansa na samosiejki?

A jesień mimo zwrotnikowych upałów i u mnie czuć...jakoś tak inaczej jest, jak się świtem wychodzi i w dzień ten wiatr już jesienny, jakoś tak co roku wraz z sierpniem, który przecież jest środkiem lata, jednak te jesienne nuty już są...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zosiu ja dwa lata temu odkryłam smak własnego soku jabłkowego po dodaniu do wody jest o niebo lepszy od kartonowych. Powoli opuszczamy klub remontujących !

Elu mnie cieszy że w ogóle zakwitła , jeszcze jedna ma pąk a trzecia na razie nie!

Pat ja nie mam żadnych doświadczeń z wysiewaniem się dalii, jedynie jednoroczne wysiewałam i przechowywałam. Mnie w ogóle nie udaje się nic wysiać i przetrwać zimę. wszystkie które teraz kwitną wysiewałam na wiosnę.
Cóż jednak mam nadzieję na bardzo długą, złotą, polską jesień!
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Maryś dziękuje za odwiedziny, ja mało piszę wracam z działki zmęczona upałem to tylko czytam i na tym koniec. ;:19
Susza bardzo męczy rośliny, nie mogę dużo podlewać w studni brakuje wody wodociągu nie posiadam,pomału moje piękne lilie przechodzą w stan spoczynku.Szkoda że lato już minęło półmetek, jeszcze jestem w ;:41 za chwilę polecę na działkę trochę po plewić,potem z Zuzią do weterynarza dostaje antybiotyk.Ma już 13 lat to i choroby przychodzą,kotka na działce już jest w dobrej kondycji i to nas cieszy otrzymała nazwę Klara i bardzo ją kochamy.
Jeżeli da się udomowić jesienią zajmie miejsce Jumpera.Miłego dnia ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marysiu, poranny spacer u Ciebie to wełna przyjemność! Zwłaszcza, że zapachniało mi frezją, której mimo starań nie udało mi się jeszcze wyhodować ;:180
Róze pięknie kwitną! Masz już swoje faworytki w tym sezonie?
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irenko dopóki pracuje się zawodowo to praca narzuca nam pewien rytm a po jej zakończeniu chodzi się trochę na innych obrotach i inne rzeczy są ważne. Trzeba się z tym pogodzić i wtedy nie ma się poczucia straconego czasu. Nawet czas poświęcony na spotkania towarzyskie, spanie, oglądanie własnego ogrodu jest dobrze spożyty! W końcu jesteśmy już na permanentnym urlopie ;:196

Kasiu witaj Kochana! spacer wśród kwiatów to zawsze jest przeżycie, nawet polnych a co dopiero w ogrodzie gdzie tych atrakcji nagromadziłyśmy co niemiara :lol: Z tych róż co mam jest niezmiennie Queen Elisabeth, a z nowych św. Tereska z Lisieux jest cudowna, kwitnie cały czas kwiatuszki szczególnie te w pierwszej fazie wyglądają jak cudowne broszki. Niestety z złym miejscu rośnie więc przeżyje przeprowadzkę.
Z eleganckich Barcarolle - po prostu cudowna! szczególny był pierwszy kwiat, podczas gdy na ogół pierwszy jest raczej niewydarzony! Potem leci trójka ex equo Chopin i nowe Sebastian Kneipp i Queen of Sweden
Pięć jeszcze nie zakwitło więc to się może zmienić.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Och Loluniu! Jesteś piękna :) Marysiu, nadrabiam spacer, nie wiem dlaczego, frezje nigdy nie kojarzyły mi się z kwiatami ogrodowymi... może dlatego, że je widziałam tylko w kwiaciarniach i targach kwiatowych w pęczkach i bukietach... uwielbiam ich zapach. czy na zdjęciu z paciorecznikiem w tle widać cleome? Zobaczyłam te roślinkę u Kasi katharos i chyba w przyszłym roku sprawię sobie ją. Zaczęłam "papugować" Twój sposób podpisywania zdjęć :). Na razie wypróbowuję rozmiar i rodzaj czcionki, żeby było czytelnie a jednocześnie ładnie.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Marysiu spacer po Twoim ogrodzie ohh ...ten zapach i te kolory.Ja już tu zostaje!!!!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko i Kasiu bo zapomniałam napisać, że jestem zawiedziona bo moje frezje nie pachną. Nie dość że mieszanka a wszystkie są żółte to jeszcze brak jakiegokolwiek zapachu !
Iwonko frezje posadziłam do doniczek miały być pełne i puste widać najpierw zakwitły te puste - poczekamy, zobaczymy :?:
Tak w tle widać cleome, o której tak często piszę że niedługo powinna jej założyć oddzielny wątek! Jest tylko biała, ale mam nadzieję na nasiona różowej też. Nasiona białej masz zagwarantowane! Wysokość rosnącej u mnie osiąga chyba niespotykane rozmiary (wyższa ode mnie, a jestem kawał baby wzdłuż i wszerz ;:306 ).
życzę powodzenia w papugowaniu ja stale zmieniam czcionki więc można rzec rozwijam się :lol:
Reniu zapraszam! pod orzechem jest naprawdę chłodno, jak wczoraj taki jeden wpadł to wywlec go nie było szans!
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Marysiu u mnie kleome też same białe ale takie piekne że nie będę narzekać ;:215 mam jednak nadzieję na inny kolorek bo z tego samego siewu ma teściowa i u niej fiolet i róż się trafiły...moze i u mnie się trafią.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu to jakby się nie trafiły to wiesz masz obowiązek w odpowiednim czasie odwiedzić teściową ;:304 najlepiej z M od zagada a Ty nura w nasienniki :wink:
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Haaahaa ;:306 pod orzechem najlepiej!
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Piękne dalie, ;:oj astry też już u mnie kwitną. I guzikowca też masz. No, ale czego Ty nie masz :?: :?:
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Maska pisze:Kasiu to jakby się nie trafiły to wiesz masz obowiązek w odpowiednim czasie odwiedzić teściową ;:304 najlepiej z M od zagada a Ty nura w nasienniki :wink:
Marysiu na szczęście z teściową się dogaduję...jeśli chodzi o kwiatki to nadajemy na tej samej fali ;:306 więc o nasiona się nie martw ;:215
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu Ty masz Rapsody in Blue ;:oj , Tkwi mi ta różyczka w serduszku i drąży już drugi rok...
Daj jeszcze jej fotki...pachnie ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”