Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
No wiedziałam widząc pąk że dzisiaj się rozkwitnie 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja tak jak Iwonka Twój ogród poranny oglądam wieczorem i jak zwykle chłonę obrazy i wiedzę. Cudne masz dalie, ja się już drugi sezon zastanawiam, czy to warto sadzić, jak potem kłopot z wysadzaniem i przechowywaniem i...drugi sezon to robię i nie żałuję
Czyli jak nie zetnę kwiatów to jest szansa na samosiejki?
A jesień mimo zwrotnikowych upałów i u mnie czuć...jakoś tak inaczej jest, jak się świtem wychodzi i w dzień ten wiatr już jesienny, jakoś tak co roku wraz z sierpniem, który przecież jest środkiem lata, jednak te jesienne nuty już są...

A jesień mimo zwrotnikowych upałów i u mnie czuć...jakoś tak inaczej jest, jak się świtem wychodzi i w dzień ten wiatr już jesienny, jakoś tak co roku wraz z sierpniem, który przecież jest środkiem lata, jednak te jesienne nuty już są...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zosiu ja dwa lata temu odkryłam smak własnego soku jabłkowego po dodaniu do wody jest o niebo lepszy od kartonowych. Powoli opuszczamy klub remontujących !
Elu mnie cieszy że w ogóle zakwitła , jeszcze jedna ma pąk a trzecia na razie nie!
Pat ja nie mam żadnych doświadczeń z wysiewaniem się dalii, jedynie jednoroczne wysiewałam i przechowywałam. Mnie w ogóle nie udaje się nic wysiać i przetrwać zimę. wszystkie które teraz kwitną wysiewałam na wiosnę.
Cóż jednak mam nadzieję na bardzo długą, złotą, polską jesień!
Elu mnie cieszy że w ogóle zakwitła , jeszcze jedna ma pąk a trzecia na razie nie!
Pat ja nie mam żadnych doświadczeń z wysiewaniem się dalii, jedynie jednoroczne wysiewałam i przechowywałam. Mnie w ogóle nie udaje się nic wysiać i przetrwać zimę. wszystkie które teraz kwitną wysiewałam na wiosnę.
Cóż jednak mam nadzieję na bardzo długą, złotą, polską jesień!
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Maryś dziękuje za odwiedziny, ja mało piszę wracam z działki zmęczona upałem to tylko czytam i na tym koniec.
Susza bardzo męczy rośliny, nie mogę dużo podlewać w studni brakuje wody wodociągu nie posiadam,pomału moje piękne lilie przechodzą w stan spoczynku.Szkoda że lato już minęło półmetek, jeszcze jestem w
za chwilę polecę na działkę trochę po plewić,potem z Zuzią do weterynarza dostaje antybiotyk.Ma już 13 lat to i choroby przychodzą,kotka na działce już jest w dobrej kondycji i to nas cieszy otrzymała nazwę Klara i bardzo ją kochamy.
Jeżeli da się udomowić jesienią zajmie miejsce Jumpera.Miłego dnia

Susza bardzo męczy rośliny, nie mogę dużo podlewać w studni brakuje wody wodociągu nie posiadam,pomału moje piękne lilie przechodzą w stan spoczynku.Szkoda że lato już minęło półmetek, jeszcze jestem w

Jeżeli da się udomowić jesienią zajmie miejsce Jumpera.Miłego dnia

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marysiu, poranny spacer u Ciebie to wełna przyjemność! Zwłaszcza, że zapachniało mi frezją, której mimo starań nie udało mi się jeszcze wyhodować
Róze pięknie kwitną! Masz już swoje faworytki w tym sezonie?
Pozdrawiam serdecznie

Róze pięknie kwitną! Masz już swoje faworytki w tym sezonie?
Pozdrawiam serdecznie

- Maska
- Kontakt:
Irenko dopóki pracuje się zawodowo to praca narzuca nam pewien rytm a po jej zakończeniu chodzi się trochę na innych obrotach i inne rzeczy są ważne. Trzeba się z tym pogodzić i wtedy nie ma się poczucia straconego czasu. Nawet czas poświęcony na spotkania towarzyskie, spanie, oglądanie własnego ogrodu jest dobrze spożyty! W końcu jesteśmy już na permanentnym urlopie
Kasiu witaj Kochana! spacer wśród kwiatów to zawsze jest przeżycie, nawet polnych a co dopiero w ogrodzie gdzie tych atrakcji nagromadziłyśmy co niemiara
Z tych róż co mam jest niezmiennie Queen Elisabeth, a z nowych św. Tereska z Lisieux jest cudowna, kwitnie cały czas kwiatuszki szczególnie te w pierwszej fazie wyglądają jak cudowne broszki. Niestety z złym miejscu rośnie więc przeżyje przeprowadzkę.
Z eleganckich Barcarolle - po prostu cudowna! szczególny był pierwszy kwiat, podczas gdy na ogół pierwszy jest raczej niewydarzony! Potem leci trójka ex equo Chopin i nowe Sebastian Kneipp i Queen of Sweden
Pięć jeszcze nie zakwitło więc to się może zmienić.

Kasiu witaj Kochana! spacer wśród kwiatów to zawsze jest przeżycie, nawet polnych a co dopiero w ogrodzie gdzie tych atrakcji nagromadziłyśmy co niemiara

Z eleganckich Barcarolle - po prostu cudowna! szczególny był pierwszy kwiat, podczas gdy na ogół pierwszy jest raczej niewydarzony! Potem leci trójka ex equo Chopin i nowe Sebastian Kneipp i Queen of Sweden
Pięć jeszcze nie zakwitło więc to się może zmienić.
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Och Loluniu! Jesteś piękna
Marysiu, nadrabiam spacer, nie wiem dlaczego, frezje nigdy nie kojarzyły mi się z kwiatami ogrodowymi... może dlatego, że je widziałam tylko w kwiaciarniach i targach kwiatowych w pęczkach i bukietach... uwielbiam ich zapach. czy na zdjęciu z paciorecznikiem w tle widać cleome? Zobaczyłam te roślinkę u Kasi katharos i chyba w przyszłym roku sprawię sobie ją. Zaczęłam "papugować" Twój sposób podpisywania zdjęć
. Na razie wypróbowuję rozmiar i rodzaj czcionki, żeby było czytelnie a jednocześnie ładnie.

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

moje wątki miastowe i wiejskie
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Marysiu spacer po Twoim ogrodzie ohh ...ten zapach i te kolory.Ja już tu zostaje!!!!
- Maska
- Kontakt:
Iwonko i Kasiu bo zapomniałam napisać, że jestem zawiedziona bo moje frezje nie pachną. Nie dość że mieszanka a wszystkie są żółte to jeszcze brak jakiegokolwiek zapachu !
Iwonko frezje posadziłam do doniczek miały być pełne i puste widać najpierw zakwitły te puste - poczekamy, zobaczymy
Tak w tle widać cleome, o której tak często piszę że niedługo powinna jej założyć oddzielny wątek! Jest tylko biała, ale mam nadzieję na nasiona różowej też. Nasiona białej masz zagwarantowane! Wysokość rosnącej u mnie osiąga chyba niespotykane rozmiary (wyższa ode mnie, a jestem kawał baby wzdłuż i wszerz
).
życzę powodzenia w papugowaniu ja stale zmieniam czcionki więc można rzec rozwijam się
Reniu zapraszam! pod orzechem jest naprawdę chłodno, jak wczoraj taki jeden wpadł to wywlec go nie było szans!
Iwonko frezje posadziłam do doniczek miały być pełne i puste widać najpierw zakwitły te puste - poczekamy, zobaczymy

Tak w tle widać cleome, o której tak często piszę że niedługo powinna jej założyć oddzielny wątek! Jest tylko biała, ale mam nadzieję na nasiona różowej też. Nasiona białej masz zagwarantowane! Wysokość rosnącej u mnie osiąga chyba niespotykane rozmiary (wyższa ode mnie, a jestem kawał baby wzdłuż i wszerz

życzę powodzenia w papugowaniu ja stale zmieniam czcionki więc można rzec rozwijam się

Reniu zapraszam! pod orzechem jest naprawdę chłodno, jak wczoraj taki jeden wpadł to wywlec go nie było szans!
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Marysiu u mnie kleome też same białe ale takie piekne że nie będę narzekać
mam jednak nadzieję na inny kolorek bo z tego samego siewu ma teściowa i u niej fiolet i róż się trafiły...moze i u mnie się trafią.

- Maska
- Kontakt:
Kasiu to jakby się nie trafiły to wiesz masz obowiązek w odpowiednim czasie odwiedzić teściową
najlepiej z M od zagada a Ty nura w nasienniki 

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Haaahaa
pod orzechem najlepiej!

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Piękne dalie,
astry też już u mnie kwitną. I guzikowca też masz. No, ale czego Ty nie masz

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Marysiu na szczęście z teściową się dogaduję...jeśli chodzi o kwiatki to nadajemy na tej samej faliMaska pisze:Kasiu to jakby się nie trafiły to wiesz masz obowiązek w odpowiednim czasie odwiedzić teściowąnajlepiej z M od zagada a Ty nura w nasienniki

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu Ty masz Rapsody in Blue
, Tkwi mi ta różyczka w serduszku i drąży już drugi rok...
Daj jeszcze jej fotki...pachnie ?

Daj jeszcze jej fotki...pachnie ?