Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
Słonecznika wierzbolistnego pozbywałam się przez dwa lata, nie było problemu z jego zadomowieniem się, wręcz ekspansywnie rządził grządką. Dla mnie nie jest atrakcyjny więc poszedł do ogniska.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
U mnie też rośnie i wygląda bardzo egzotycznie ,ale zawłaszcza sobie coraz więcej miejsca .Nie zmienia to faktu ,że to fajna roślina .Marysiu bardzo pięknie w Twoim ogrodzie .Pozdrawiam 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Znów narobiłem sobie zaległości ale Twój wątek galopuje. Przynajmniej zdjęcia zobaczyłem i co nieco poczytałem
Piękne lobelie, o liliowcach już nie wspomnę
Do tego cudowne ujęcia!
Mam też tego drobnego liliowca pajączka o ciemnopomarańczowych (rdzawych) płatkach i tak samo szukam dla niego nazwy

Piękne lobelie, o liliowcach już nie wspomnę

Mam też tego drobnego liliowca pajączka o ciemnopomarańczowych (rdzawych) płatkach i tak samo szukam dla niego nazwy

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Przyszłam sie przywitać ...mam nadrabiania co nie miara
Pozdrawiam serdecznie i wracam do lektury 

marzenia się spełniają! Dana
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu czekałam na telefon ale on milczał jak zaklęty 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
mogę liczyć na jakieś ustępstwa co do terminuMaska pisze:Pat nie przejmuj się to co Twój ogród nie produkuje to mój produkuje, a pocztę polską trzeba wspierać. Nie ma za co dziękować najważniejsze że Iwonka zechciała wsadzić do już załadowanego auta. A dereń musi u Ciebie róść ...czy chce czy nie chce. Jak ja chcę takiego spotkania - sabat przy wyspie!![]()

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wybaczcie że nie odpowiedziałam rano, ale już kierowca poganiał na wyjazd i tylko napisałam na tajemniczą wiadomość na pow
Misiu ale ja i tak czuję Twoją obecność - wiesz te sygnały
Beatko beciu tak miło piszesz o moim ogrodzie - bardzo dziękuję
6 dzieci to potężne wyzwanie ale Ty potrafisz zaopiekować się dziećmi. Miłej zabawy w parku jurajskim
Marysiu Mot dużo tych jednorocznych mi zakwitło i coraz to nowe odkrywam (tylko krokosz nie
)
Iwonko miałam kiedyś przyjaciółkę ogrodniczkę starszą panią (niestety już niebieskie ogrody uprawia!) i mówiła - widzisz tu rośnie a tu nie bo tędy żyłą wodna idzie i może to są te miejsca gdzie nic nie chce rosnąć.
Ten mikołajek zimuje w gruncie ale miałam poprzedniego w innym miejscu kwitł 3 lata a w tym go nie ma
- może nornice albo trzeba go przesadzać - nie wiem
Miłego wieczoru!
Aniu nie wiem co się u mnie stało ale miałam podobne doświadczenie jak Ty innym się sieje a u mnie ledwo co.... a w tym roku porosły mi takie kwiaty że zupełnie zarosły biedne róże. Wsadziłąm jednoroczne żeby uzupełnić młode krzewy róż. A tu las. Cleome mają ponad metr, werbena patagońska mnie przerasta , onętki zarosły mieczyki, to samo dalie, ktoś je chyba zaklął
Ewciu w przegorzany z nasion (mogę posłać) urosną. Mam dwie kępy już parę lat. A krwawniki jedne mam co bez okrycia przetrwały zimę a te są tegoroczne od Emila i może jednak okryję.
Pati powiedz dereniowi jak nie będziesz chciał Ty będzie inny
bardzo chciałabym, żeby mi te krwawniki przetrwały bo otaczam je szczególną troską i tak długo kwitną.
Misiu, Pat u mnie tak kiepsko wschodziły kosmosy a teraz czuję że powinnam je przetrzebić. Ciekawa jestem jakbym je przycięła czy by zakwitły
Aniu oj chyba więcej roślin widzę w ogródku a poza tym co roku inne mają lepszy wygląd , więc sadzimy nie tylko mikołajki i lawendę
Marysiu a nasion słoneczniczek nie zdąży wytworzyć, więc siać nie można ? no trudno przetrwa to dobrze a nie to nie
Dorotko to powędruje za rok w inne miejsce, ale niech sobie rośnie bo roślina mi przypadła do gustu
Ewciu Rozalko jak dobrze że wróciłaś
zapraszam!
Jacku bardzo miło piszesz o ogrodzie i o początkujących fotografie, nie znającym się na rzemiośle jedynie czasem zawierzam oczom i..... Szukaj nazwy tego liliowca, bo jest bardzo ładny i mimo intensywnego koloru delikatny
Danusiu witam Cię wypoczętą
Marysiu Mar zasiedzieliśmy się długo, bo późno wyjechaliśmy. Córka byłą umówiona pod Krakowem w sprawie jeszcze jednego domu. I wracając byliśmy zmęczeni, bo te rodzinne spotkania są wieloosobowe i wiesz jak jest
Iwonko cieszę się że szczęśliwie dojechałaś - roślinami się nie przejmuj, dostaniesz następne! nawet jak nie przez B. będziesz jechać to doślę do L. co się odwlecze..... A na sabacie musisz być koniecznie - zgramy terminy
Misiu ale ja i tak czuję Twoją obecność - wiesz te sygnały

Beatko beciu tak miło piszesz o moim ogrodzie - bardzo dziękuję

6 dzieci to potężne wyzwanie ale Ty potrafisz zaopiekować się dziećmi. Miłej zabawy w parku jurajskim

Marysiu Mot dużo tych jednorocznych mi zakwitło i coraz to nowe odkrywam (tylko krokosz nie

Iwonko miałam kiedyś przyjaciółkę ogrodniczkę starszą panią (niestety już niebieskie ogrody uprawia!) i mówiła - widzisz tu rośnie a tu nie bo tędy żyłą wodna idzie i może to są te miejsca gdzie nic nie chce rosnąć.
Ten mikołajek zimuje w gruncie ale miałam poprzedniego w innym miejscu kwitł 3 lata a w tym go nie ma

Miłego wieczoru!
Aniu nie wiem co się u mnie stało ale miałam podobne doświadczenie jak Ty innym się sieje a u mnie ledwo co.... a w tym roku porosły mi takie kwiaty że zupełnie zarosły biedne róże. Wsadziłąm jednoroczne żeby uzupełnić młode krzewy róż. A tu las. Cleome mają ponad metr, werbena patagońska mnie przerasta , onętki zarosły mieczyki, to samo dalie, ktoś je chyba zaklął

Ewciu w przegorzany z nasion (mogę posłać) urosną. Mam dwie kępy już parę lat. A krwawniki jedne mam co bez okrycia przetrwały zimę a te są tegoroczne od Emila i może jednak okryję.
Pati powiedz dereniowi jak nie będziesz chciał Ty będzie inny

Misiu, Pat u mnie tak kiepsko wschodziły kosmosy a teraz czuję że powinnam je przetrzebić. Ciekawa jestem jakbym je przycięła czy by zakwitły

Aniu oj chyba więcej roślin widzę w ogródku a poza tym co roku inne mają lepszy wygląd , więc sadzimy nie tylko mikołajki i lawendę

Marysiu a nasion słoneczniczek nie zdąży wytworzyć, więc siać nie można ? no trudno przetrwa to dobrze a nie to nie

Dorotko to powędruje za rok w inne miejsce, ale niech sobie rośnie bo roślina mi przypadła do gustu

Ewciu Rozalko jak dobrze że wróciłaś

Jacku bardzo miło piszesz o ogrodzie i o początkujących fotografie, nie znającym się na rzemiośle jedynie czasem zawierzam oczom i..... Szukaj nazwy tego liliowca, bo jest bardzo ładny i mimo intensywnego koloru delikatny

Danusiu witam Cię wypoczętą

Marysiu Mar zasiedzieliśmy się długo, bo późno wyjechaliśmy. Córka byłą umówiona pod Krakowem w sprawie jeszcze jednego domu. I wracając byliśmy zmęczeni, bo te rodzinne spotkania są wieloosobowe i wiesz jak jest

Iwonko cieszę się że szczęśliwie dojechałaś - roślinami się nie przejmuj, dostaniesz następne! nawet jak nie przez B. będziesz jechać to doślę do L. co się odwlecze..... A na sabacie musisz być koniecznie - zgramy terminy

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Maryś wybaczam Ci sama się będę męczyć z plackiem 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Marysieńko zaproś robotnika z kuchni pomęczycie się razem 

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Czytając ostatnie posty uświadomiłam sobie, że ja też miałam krwawnika, a teraz brak go na rabacie.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Marysiu melduję, ze sadzonki kleome pieknie kwitną od Ciebie, ale metra to one nie mają. Spokojnie komponują się z różą kortensen, nie zdominowały jej
- Maska
- Kontakt:
Helenko jeżeli go nie wyplewiłaś to przemarzł
Zapraszam na spacer po ogrodzie w porannym słońcu!

frezje jednak kwitną na razie same żółte!

jedyna begonia!

Elu zakwitnie zaraz żółta datura pąk kwiatowy taki długi jak wysoka jest roślina

inny kolor szałwii trójbarwnej

astry zaczynają kwitnąć posiałam dużo mam niewiele

Cieszy mnie bo w liliowcach zawiązało się kilka owocków

I dalie..

i takie tam..... wyrwane sąsiadowi!

historyjka ...
Dziękuję za towarzystwo i życzę miłego dnia!
-- 5 sie 2013, o 10:39 --
Marzenko nie mogą być tak wysokie, bo wsadzone dużo później. Moje te najmniejsze sadzonki też kwitną. A werbena jak ?

Zapraszam na spacer po ogrodzie w porannym słońcu!

frezje jednak kwitną na razie same żółte!

jedyna begonia!

Elu zakwitnie zaraz żółta datura pąk kwiatowy taki długi jak wysoka jest roślina

inny kolor szałwii trójbarwnej

astry zaczynają kwitnąć posiałam dużo mam niewiele

Cieszy mnie bo w liliowcach zawiązało się kilka owocków

I dalie..

i takie tam..... wyrwane sąsiadowi!

historyjka ...

Dziękuję za towarzystwo i życzę miłego dnia!
-- 5 sie 2013, o 10:39 --
Marzenko nie mogą być tak wysokie, bo wsadzone dużo później. Moje te najmniejsze sadzonki też kwitną. A werbena jak ?
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Marysiu, alez u Ciebie różnorodność roślin
Cudnie 

- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Na spacer się skusiłam i nie żałuję bo ślicznie o poranku jest u ciebie
Rapsody of blue mnie urzekła
nie wiedziałam że róża może mieć taki kolor
I pytanie mam a propos piaskowca,co to za odmiana bo ja kiedys miałam ale był trochę inny,listki miał jak igiełki a u ciebie podobne do goździkowych....chyba że to takie duże zbliżenie.
No i kolekcję dalii muszę pochwalić bo ja mam same białe i żółte, jedną czerwoną ...miałam w tamtym roku herbacianą ale w tym nie wyszła

Rapsody of blue mnie urzekła

I pytanie mam a propos piaskowca,co to za odmiana bo ja kiedys miałam ale był trochę inny,listki miał jak igiełki a u ciebie podobne do goździkowych....chyba że to takie duże zbliżenie.
No i kolekcję dalii muszę pochwalić bo ja mam same białe i żółte, jedną czerwoną ...miałam w tamtym roku herbacianą ale w tym nie wyszła