Grażynko masz rację należą się brawa dla ich wykonawców ,ale też dla opiekunów. Na własne oczy widziałam jak były podlewane.
Aniu bardzo lubię Szczawnicę, bo nie jest tak tłoczna jak np. Zakopane. Miasto to bardzo się zmienia , pięknieje.
W tamtym roku wykonano deptak nad Grajcarkiem. Jest gdzie pospacerować. Przy okazji można podziwiać takie to rzeżby kwiatowe, które są usytuowane w róznych miejscach miasta.
Justynko nigdy nie byłam w Chorzowskim ZOO. Jeśli podobne rzeżby tam są to jest miłe dla zwiedzających.
Aniu- mamafrania zdjęcie rzeżb nie pochodzą z ZOO.
U mnie w ogrodzie b.sucho. Nie pamiętam kiedy padał deszcz. Jak tak dalej będzie to u mnie jesień gwarantowana w szybkim tempie. Już kwitną jesienne zawilce.
Witaj Ewuś miło,że wpadłaś do mnie. Jeżówka o którą pytałaś to zakup tegoroczny. Miała być Hot Lawą,ale już wiem,że nią nie jest. Aniu- mamafrania- sorki myślałam,że nie doczytałaś. Podziwiam Cię za kolekcję dalii i za to że udaję Ci się je prztrzymać przez zimę. Ja ich nie uprawiam,bo miałam problem z ich przetrzymywaniem. W jednej piwnicy było zbyt ciepło a w drugiej nie ogrzewanej zbyt wilgotno.
Aniu nie ukrywam,że trochę roślinek mam. Zapewniam Cię,że nie mam jednak wszystkich.
Moja lista chciejstw jest jeszcze duża. Myślę,że do emerytuty zdąże stworzyć ogród moich marzen.
Dziś mam to co mam. Jedne kwiaty wypadają , coś dosadzam a inne rosną jak szalone. Nie zdążyłam wszystkich kwiatów pokazać. Może przez zimę albo już na wiosnę będą aktualne.
Pytałaś o liriope. Jest to roślina ,która idzie kłączami. Ok.25 cm. Powinna kwitnąć od 09.do 11. U mnie już kwitnie, zdjęcie jest wczoraj zrobione.Liście podobne do konwalnika,ale jak widać zielone a nie ciemne. Kwiaty koloru liliowego może trochę przypominają szafirki starych odmian.Rośnie bez problemowo.
Aniu- mama frania jeżówki bardzo lubię . Mam ich trochę ,ale jeszcze nie wszystkie odmiany.
Jest mi miło,że Ci się podobają.
Alu ja też tęsknię za deszczem,bo już mam dośc tego podlewania tym bardziej że muszę nosic wodę wiadrami z beczki
Cudne masz jeżówki...zresztą jak całą resztę roślinek